Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 17

• 34 616
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
Много е активна да,явно от това. Благодаря!

# 586
Долча, моето бебе от четвъртия месец все качва по 500гр. Няма за какво да се тревожиш. От 1920 при раждането на 8 месеца вече е 7300. Grinning

# 587
Моята раждане 2400 и сега на 4 месеца и половина е 6кг, дали е в нормата?
Долча, моето бебе от четвъртия месец все качва по 500гр. Няма за какво да се тревожиш. От 1920 при раждането на 8 месеца вече е 7300. Grinning

# 588
Флъфи, това, че гърдите ти не са твърди и напрегнати, не значи, че са празни или че детето суче напразно. Няма сукане на празно, ако гърдата не пускаше, бебето щеше да я пусне и ревне. Напрегнати са след нощната пауза, нормално е, защото интервала е по-дълъг отколкото през деня. В даден момент ще омекнат и кърмата ще се регулира. Ако имаш буци или те болят сутрин, може да изцедиш, но малко до облекчение. Всичко ти е в норма, така трябва и изглежда кърменето на поискване. Както предполагах и повръщането е спряло, защото си прехранвала. Продължавай все така 😉
Dolca , нормално е детето, спокойно, нормално наддава.

# 589
LittleCactus, точно за този комфорт си мечтаех - вадиш гърда, детето суче 20-30 минути, отдръпва се и готово 🥰 после си заспива, заспивам си и аз, а не почвам тепърва да помпам и да мия шишета и приспособления.
Ако вярно се получи дългосрочно, по-щастлива от мен няма да има 😊😊😊
Напрегнати са гърдите, но не е нищо нетърпимо и болезнено. Иначе смятам, че вечер суче “на сухо”, защото се мъчи и ядосва, после заспива, буди се ядосан като го размърдам, а като са пълни гърдите суче като невидял 😝
Пращам ти огромна прегръдка!!! ❤ Мъжът ми тази сутрин ми каза “да те заваря довечера така усмихната както си сега” 😊

# 590
Моята раждане 2400 и сега на 4 месеца и половина е 6кг, дали е в нормата?
Естествено, че е в нормата. Не се тревожи толкова. От сега нататък може и по 200-300гр да качва и пак ще е добре.

# 591
Флъфи, вечер може да се ядосва, ако е изморен и му се спи, пък му е трудно да се унесе, има период, в който се дърпат изнервят на гърдите, защото ги мъчат колики и ги боли, щом суче, значи всичко е наред. Дори и вечер да го прави по-неспокойно, оригваш, даваш пак и така.
Продължаваш все така и ще се нормализира и кърмата и малкото човече ще си направи някакъв режим. Кърмиш, почиваш си и гледаш да си използваш това време ползотволно (аз изчетох няколко книги 😂 първите месеци), щото после стават диваци, дърпат, удрят, дерат, докато сучат, та опитай да се наслаждаваш на това време. 🙂

# 592
Момичета с малки бебета, всяко дете има определен час вечер, в който иска да заспи и да направи най-дългия си сън(за всяко дете различно).
Трябва да усетите кога му се доспива вечер на малчо и да започнете приготовления поне час по-рано: къпане, после на приглушена светлина масажи,обличане. и тн.Говорете на бебето нежно и тихо, нека и в стаята да е тихо.Така му създаватв начин да се отпусне и заспи лесно.
Трябва да сте свършили всички задачи,нахранили и да е дошъл часа на умората на детето, тогава ще заспи лесно.
Иначе бебетата се изнервят максимално и накрая са толкова уморени и ядосани, че нито искат да сучат, нито да заспят, плачат, че им се спи и са гладни и става еднин кръг.
Опитайте дали не се изнервя детето ви, защото не сте усетили кога е времето му за сън вечер.
Ако това време в дошло, а вие тепърва започвате къпане,масажи, ако покрай вас се вдига шум ,има ярки светлини, това пренатоварва нервната система на мъниците ,разсънва ги, ядосва ги и започва този неистов рев и дъроане от гърдата.
С голямото ми дете не знаех това и беше ад вечер; иска да яде,пуска гърда,пищи,дърпа се, пак захапва..
С малкият вече го знаех и сработваше схемата безотказно.
Хубаво е децата да спят на тихо, шумът товари мозъка и е доказано, че е вредно! Нищо,че всеки втори повтаря,че трябвало децата да се учат да спят на шум.Това едо нервна система, не до обучение.

Последна редакция: пн, 21 яну 2019, 15:12 от ДХ3

# 593
Подкрепям горните мнения.
Докато разбера, че синът ми е преуморен и има нужда от сън, колко притеснения и нерви изхабих. Иска да яде, дърпа се, плаче, захапва, плаче и тн в омагьосания кръг. Научих го да заспива след всяко хранене и се подобри положението и той се успокои. Дори и сега, почти на 12м, вечер, ако не съм го приспала до неговият час, после минава още поне час в скачане по леглото, ставане, сядане и тн.
Бебетата имат нужда от сън, тогава се отделя хормонът на растежа.

# 594
Здравейте, мами! Аз имам момче на 5+++ месеца, за сега успешно се справяме с кърменето макар и да имахме много трудно начало, но с помощта на консултант от 2-седмичен е само на кърма, храни се на поискване. В момента е 8600 грама и 74см. От 10 дни опитва храни по малко, нямам намерение да замествам бързо хранения, но определено храната му е интересна. Иска да опитва и да се храни сам. Бих искала успешно да продължим да се кърмим. Според вас след като му давам пюре/зеленчук на пара, след това хапва кърма (но много малко, макар и сега да опитва по 5-6 лъжички твърда храна) трябва ли да изцеждам с помпа, за да поддържам лактацията? Искам да се подготвя от сега, за да не изпусна момента, както се случи в болницата с кърменето.

# 595
Аз не съм цедяла при захранването,но моите си наваксваха вечер и нощем.

# 596
Момичета,от днес сме с нови терзания. Малката не иска да суче през деня. Въобще не мога да я събудя . Накрая се принудих да изцеждам и така да я храня. Вечер и първото сутрешно хранене няма проблеми,но през деня е ужас. Чак пък толкова поспаливо бебе не бях виждала. Сменям памперса,преобличам ,гъделичкам - никаква реакция. Като припаднала е.

# 597
+1
Значително намали кърмата през деня, но през нощта понякога суче като новородено.
Не се цедя, предлагам след всяко твърде хранене - гърда, понякога иска малко, понякога отказва. Нека има поне 30 мин или час между последно кърмене и твърда храна 😉
 И предлагайте водичка вече, щом опитва и храна.

# 598
  • София
Момичета,от днес сме с нови терзания. Малката не иска да суче през деня. Въобще не мога да я събудя . Накрая се принудих да изцеждам и така да я храня. Вечер и първото сутрешно хранене няма проблеми,но през деня е ужас. Чак пък толкова поспаливо бебе не бях виждала. Сменям памперса,преобличам ,гъделичкам - никаква реакция. Като припаднала е.

Лимонче, и моята госпожица беше така, успявах да я събудя с памперс на 3, 4 часа или да я кърмя. При нас беше, заради жълтеничката. Пре първата седмица беше наддала самл 120 грама. После жълтеничката взе да преминава ии да си хапва редовно до края на първия месец беше качила общо 1300 грама. Сега ми е носталгично за времето през, което спеше толко много 😂

# 599
От болницата казаха ,че на практика няма. Пробвах ,само я "целува" и припада. Направо се отчайвам ,това цедене ми е истинско мъчение.

Общи условия

Активация на акаунт