Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 17

• 34 613
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
Мойто диване хич не беше и не е поспалива, уви не мога да помогна тук.
Странно как от мократа кърпичка не се буди, нали е студена. Ако й намокриш малка челцето, бузките, дали няма да се събуди?

# 601
И с мокренето опитах. И аз не мога да повярвам. Каката имаше много тежка жълтеница и въпреки това се будеше с малко пощипване. С малката нощем се буди от най- малкият шум и виси по един час на гърда ,а през деня и бомба да гръмне до нея няма да се събуди.

# 602
Момичета, налага ми се да правя рентгенова снимка, колко часа след това не трябва да кърмя? Ще си искам оловна жилетка, но все пак да знам ако трябва да спазвам някакви часове.

# 603
Мисля, че зависи от това какво ще снимат, питай ги рентгенолозите, те ще кажат колко часа е хубаво да изчакаш, бяхме го обсъждали нейде в стари теми, ако го изровя ще споделя.

# 604
  • София
Момичета, налага ми се да правя рентгенова снимка, колко часа след това не трябва да кърмя? Ще си искам оловна жилетка, но все пак да знам ако трябва да спазвам някакви часове.

На зъб съм правила и не съм спазвала часове. Кърних преди да изляза за снимката и когато се върнах вече беше гладно бебето.

# 605
От нашите теми не успях, но от тази стара http://m.bg-mamma.com/?topic=173178 става ясно, че е ок да кърмиш. Хедра е отговорила все пак ☺

# 606
# 607
Супер! Мерси, Кактусче! 🤗

# 608
Аа, Love Fairy, много яко,особено последните две! 😂😂😂

# 609
  • над кукувичето гнездо
Аз ходих на рентген на гръден кош. Казаха ми 48 часа да хвърлям кърмата.

# 610
Точно щях да пиша за това че бебето плаче от глад, а не мога да го нахраня, защото се дърпа. Иначе засмуква гърдата или шишето, прави няколко глътки и се дърпа. Тя суче много малко 5/6мин всеки пътъ я засичам. После огладнява бързо, обаче пак суче мн малко. Според мен я боли корема. Все се цедя и давам от шише. Гърдите ми спират да пускат след един определен момент, но аз изцеждам след това по 100мл. Просто ми е мъчно, че е гладно.

# 611
Лимонче, попаднах на това https://www.breastfeedingbasics.com/articles/waking-a-sleepy-baby, конкретни съвети за събуждане. Пробвай да разсъблечеш бебето и контакт кожа в кожа. Дано това проработи. Има и други хитринки в статията.

# 612
Day, кърменето на голо може да помогне и на вас. Опитайте и компресия, ако все още не прилагате.

# 613
Момичета, цял ден кърмя, ама това дете не заспа 😟 От сутринта спа 3 пъти всяко по 30 мин. И постоянно е буден и иска да яде, плаче и търси 🤨
До тук 11 хранения за денонощието, всяко и на двете гърди. Преглъща, чувам го, отделно пишка и ака обилно, не е като да няма какво да яде. Хубаво преход към кърменето, ама това със съня ми е странно. Не ще да заспи и това е... 🧐 обикновено нощем спи и прави дълги паузи, дано тази нощ също е така.

# 614
Аз съм стигала до 14 кърмения 😂 дъщеря ми никога не си е падала по дневния сън, предпочиташе и преди и сега играта и няколко леки дрямки след кърмене. Мисля, че е до бебе. Намали шумове и светлина, може това да му помогне да спи повече. Опитай се да кърмиш легнала, в тази поза по-лесно заспива и бебето и майката.

Общи условия

Активация на акаунт