Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 17

• 34 240
  • 724
  •   1
Отговори
# 690
Не оставяй гърдите да се препълват, цеди на около 3 час. Ако има запушване вземай Лецитин.

# 691
Цедя се на 3 часа, редовно и събирам от вчера 20+30мл от двете. Снощи пропуснах на 3тия час и успях на 5тия час да се изцедя, тогава дясната ми беше много напрегнатата и отстрани леко втърдена. Изцедих от нея 30мл и олекна, слагах топли кърпи и какво ли не топло друго. От сутринта почти нищо не тече.
От самото начало дясното ми зърно е по-болезнено от другото, но си е пускали кърма.
Възможно ли е да ми спира кърмата, защото нямам контакт с бебето, в смисъл че не може да суче, по-скоро ми забраниха, защото искат да качи на тегло и да не се мъчи да суче от гърда.

Не знам вече, няма ли да качи по-бързо, ако е на АМ?
Имах запаси в хладилника с кърма, вече няма нищо, малката започна да яде по повече, а аз й давам само 20-30мл кърма и дохранвам с АМ.

# 692
  • над кукувичето гнездо
Цитат
по-скоро ми забраниха, защото искат да качи на тегло и да не се мъчи да суче от гърда
Я пак? Shocked
Може ли накратко габарити на бебето и рождени данни?

# 693
Роди се 2300, спадна до 2200. И ни изписаха. Днес й е 18ден, в понеделник бяхме на преглед и беше наддала с 200грама за седмица. Казаха, че това е минимума и да продължавам с цеденето.

# 694
А защо да не суче бебето?

# 695
Нямам зърна, но това не е причината.
Казаха да не суче все още, за да не се мъчи и да губи калории, а да й давам от шише, колкото може, за да си навакса на тегло.

# 696
  • над кукувичето гнездо
А то може ли да суче?
Трябва да наддава по около 30 гр. на ден. Моето малкото бебе се роди 2030, изписаха на 2180. Не можеше да обхване зърното с уста и я хранехме с шише. Понякога се изморяваше бързо и ърябваше да я гушим, като ѝ хващаме главичката с педя на темето отгоре и под долната челюст и правехме лек масаж, за да преглъща...
Следете пишканите и аканите пелени дали са достатъчни. Цедете и нощем. Ако има запушване, вземете и пийте лецитин и се опитайте след като сте отпочинла, да напарите мястото, да масажирате и да изцедите. След всяко цедене, пийте по 1-2 чаши вода и/или чай за кърмачки.
Не спирайте да предлагате гърда на бебето преди шишето, защото после то няма да знае какво да прави. Аз допуснах тази грешка и една година не се разделих с помпата.

# 697
  • Полша, Варшава
Здравейте на всички, нова съм в тази тема, но намерих доста полезни неща и се радвам, че има кой да попитам за кърмето. Имам дъщеричка, която се роди на 26 декември 2018 г., кърмя си я и искам да продължавам да го правя, но от скоро имам проблем и се надявам да ми помогнете. Намерих от библиотеката на първа страница, че може би имам лактационна криза, но не съм сигурна дали е това. От няколко дена нямам достатъчно кърма, т.е. когато накърмя малката, тя заспива и е гладна отново след 1-2 часа, но в гърдите нямам кърма и й правя изкуствено мляко за да я дохраня. След около 4-5 часа, имам отново кърма в гърдите, но е около 80 млн., преди имах по 100-125 мл. и сме изкарвали цял ден само на кърма. В много редки случай сме давали изкуствено мляко и то е било по 20-30 мл. Наистина ли това е лактационна криза и какво да правя за да възстановя кърмата отново и да мога да хранят а малката на всеки 2-3 часа, както тя иска?

На ден пия около 2.5-3л. най-различни течности.

Благодаря ви много за помоща!

# 698
Малката суче ли или даваш изцедена кърма? Как разбра,че не стига кърмата?Какво прави бебето? Дай малко подробности.

# 699
  • Полша, Варшава
Когато е на гърдите ми суче, понякое време започва да дърпа и опъва гърдата. В случай, че гърдите ми са пълни, и малката спи, се изцеждам и после и давам млякото от шишето.

След като е сукала и е заспала, се събужда след около 1-2ч. и започва да реве, но тя вече е била на гърдите ми и трябва да и направя допълнително мляко. Усещам, че нямам кърма, защото гърдите ми са леки и меки. А когато са минали 4-5 часа от последното сучене, гърдите ми са твърди и понякога потичат.

Ако трябва нещо друго да допълня пишете.

Малката суче ли или даваш изцедена кърма? Как разбра,че не стига кърмата?Какво прави бебето? Дай малко подробности.

# 700
  • над кукувичето гнездо
Когато се събуди, давате пак гърда, сменяйте ги по няколко пъти на кърмене. Това е начи ът за увеличаване на кърма - повече консумация, повече производство. А след това може да изцеждате, за да се стимулира производството на мляко. С тази по-голяма пауза на кътмене и заместване на хранене с шише давате сигнал н тялото си, че бебето е сито цели 4-5 часа и чак след това иска кърма. Така тялото се научава да произвежда по-малко, за да пести ресурси. Ако често се изпразват гърдите и търсенето на млко продължава, за около седмица тялото ви ще се научи да прави повече мляко, за да отговори на търсенето. Може да дохранвате със сонда, прикрепена към гърдата. Така бебето ще е сито и ще е стимулирало производството.

# 701
Китен, мила, за втори път ще коментирам един и същи казус, от 39та страница натам е писано по абсолютно идентичен.

Така, това, че гърдите не са твърди,не значи, че нямаш кърма. Нормалното състояние на гърди е да са меки. Ако са напрегнати и твърди, това е заради нерегулирана кърма или по-голяма пауза между храненията. Оставяш цеденето и даването на шише и кърмиш. Само кърмиш на поискване. Ката се размрънка - даваш гърда. Може да е след час, може да е след час и половина или два.
Това е то кърменето на поискване. Това,че преди 2 часа ти е била на гърдите,не значи,че няма да я сложиш пак. Като засуче, млякото ще "слезе". И махаш АМ-а. Като се дърпа, вдигаш, оригваш, сменяш гърдите и пак.

# 702
Здравейте,
Преди няколко дни писах с въпроси за цеденето и късата юздичка на бебето ми.  Във вторник успяхме да коригираме юздичката и вчера и днес се опитваме да минем изцяло на кърмене (досега се хранеше смесено с изцедена кърма.  Викнахме и консултант, засега нещата като че ли се получават горе-долу.
Въпросът ми е следният: Тъй като имаме случаи на алергии в семеството се притеснявам за реакция. Какво трябва да се следи?
Благодаря предварително!

Последна редакция: пт, 25 яну 2019, 13:46 от Alyssa

# 703
# 704
Това е неусвоен, несмлян белтък от кърмата, спокойно, нормално е.

Общи условия

Активация на акаунт