Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 17

• 34 623
  • 724
  •   1
Отговори
# 570
Върти се и се опитва да налапа всичко, ръцете си, врата ми. Не са колики. Второ дете ми е. В болницата му давах АМ малко за дохранване (основно в тази нощна фаза), за да не свали прекалено и да ни изпишат навреме. Ами изпиваше си го в този период, търсеше още и това след сукането. И то примерно 2*40-50 мл.в рамките на 2-3 часа.
Според приятелка, която е консултант по кърмене е т.нар. cluster feeding и се среща при някои новородени.
Като имате под ръка консултант, хич не ни слушайте нас, че настава объркване. Изберете кой да слушате и само него.

LittleCactus, цедя защото нямам достатъчно кърма и дохранвам със сонда. Само от гърда не се наяжда и давам по 50 мл на хранене със сонда, изключая моментите, в които е направил по-дълга нощна пауза от 5 часа да речем, когато гърдите са се напълнили.
На път съм да се откажа от кърменето, просто от всички “процедури” нямам време да му обърна внимание, а само кърма ми е в главата. Аз тук съм редовен черен облак в темата 😢😢😢
Моето бебе повръщаше по 100 пъти на ден ако ям яйца. Не казвам, че всички трябва да са алергични и за това да повръщат, ама е добре да се има едно на ум.
Опитайте да издържите още малко преди да се откажете.
Все пак тия 50 мл не ми се струват много дохранване, защо не ги спрете и да си седите на гърда колкото пъти ревне. По-лесно ще е за вас, няма да има шишета, сонди и щуротии.

# 571
Момичета, колко време може да стои изцедена кърма на стайна температура?

# 572
Различни източници пишат различни неща. Според някои 2-3 часа, според други 6, според трети 30 мин...изберете на кой да вярвате или я сложете в хладилнка.

# 573
Флъфи, Извинявам се, забравям вече кой с какъв казус е, от неспане нощем 😂
Аз си мисля, че може да се опита само с кърмене, при все, че бебето си го търси постоянно, ще се увеличи кърмата. Е постоянно ще е на гърда за някакъв период от време. Аз бих пробвала приспиването след повръщането. Ако не стане - само кърмене, щом е на толкова често, то няма и да има време за цедене и ще се регулира сама кърмата.
И кураж, никакво отказване, в началото е трудно и гадно, изморително, чудиш се дали ще издържиш, но минава. Всичко това минава и нещата се напасват. Повръщането особено много плаши и обезсърчава, но е нормално, щерка ми само с лигавници седеше, новият матрак на спалнята е целият в петна от повръщане, трябва напролет да му пера калъфа 😂 животът ми беше кърмене, повърната кърма и памперси. Но мина бързо 😉
Лимонче, от книгата на Хедра

# 574
Добре, че я държа по два-три дена макс, че хигиената е далеч от максималната Grinning Не съм стерилизирала изобщо с бебе номер 2, а сега като цедя по един път на ден, за да има за закуска за кашата, често се случва да прекъсвам, да вдигам бебе от пода, да подавам играчи и какво ли още не.

# 575
  • София
Благодаря ви момичета. В темата намирам доста ценни съвети, та ще си ви питам като виждаме зор периодично Hug.

# 576
Пробвала съм няколко дни да е само на кърма, тъй като цедя по 40-50 мл веднага след като той яде. Ако се проточи цеденето заради повръщането му, цедя по 60-80 мл, понякога 100 мл. Получи се до някъде, но вечер вече истерясва от глад (защото сутрин имам най-много кърма и прогресивно намалява). Тогава давах добавка и той заспиваше сит. После реших да предлагам добавка и той като се засити я отказва, понякога обаче си я изпива. Тази нощ и сутрин имах доста кърма, от нощта до сега съм изцедила към 200 мл за 3 пъти цедене след като той е ял.
Малкия заспа след повръщането за половин час, после пак се събуди и сега пак е на гърда, но на сухо, тъй като цедя до капка и в момента няма никакво мляко още.
Ще го пробвам пак само на кърма, пък да видим до къде ще я докарам и ще ми издържат ли нервите. Мъжа ми го успокояваше, защото аз съм една ходеща цистерна за сълзи. Много ми идва напрежението и съм в страшна депресия откакто се е родил и всичкото това е защото не мога да го кърмя успешно. Затова ми минават мисли да се откажа, понеже аз откакто са ни изписали не мога да му се порадвам и съм депресивна и като цяло кърменето не ми влияе добре психически и се е превърнало във фикс идея.

# 577
Според мен ще се справиш без цеденето. Защо ти става фикс идея? По-спокойно, ужасно изнервящо е, знам, изморително, но минава. Просто му давай гърда като мрънка и толкоз. Кърми легнала да почиваш.
Аз също бях в депресия, но не заради кърменето. Просто си беше следродилна и като се успокоих и започнах да спя покрай кърменето легнала, започнах да забелязвам малката, първите й усмивки, смях и започнях истински да се радвам на нея и на кърменето. Докато кърмиш чети книжка, гледай сериал или филм, чети форума, просто прави нещо, което обичаш и така няма за се фиксираш върху самия процес. Да има около теб водичка и нищо за хапване и така. Ще се справиш!

# 578
LittleCactus, бшагодаря за окуражителните думи! Може би е време да захвърля приложенията за таймиране, шишета, помпи, сонди и да легна да кърмя постоянно докато се регулират нещата.
Ще се постарая да чета книга или да гледам филми, пък да видим какво ще стане. Последен отчаян шанс 🤕
Благодаря ти, отново ❤

# 579
В ден като днешния, добре че е кърменето да си почина малко и аз 😂 То не беше готвене, пране, подреждане, с голямата занимания и домашни, чудо просто. ММ ги изведе по обяд и аз какво да направя - почнах да си чистя шкафовете, че покрай лежането през бременността нищо не можех да свърша. После изгладих 10 ризи на екс 😂 Луда работа! Добре, че кърмя, за да имам причина да си почивам през “почивните” дни Simple Smile

Флъфи, успех и не се предавай Simple Smile Кактусчето добре те е посъветвала 🤗

# 580
На два месеца кърмене съм, но ще ми идва. Преди пиех Енетра. Сега какво може да се пие?
Ще се промени ли нещо като започне отново цикъла? Вярно ли е, че боли много повече от преди?

# 581
Преди да родя имах адски билезнен цикъл, беше ужасно ,нетърпимо.След раждането забравих за тези проблеми, почти не усещах,че ще имам цикъл.
Леки неразположения се появиха след 34-5г възраст,което вече е свързано в хормонални възрастови промени.

Последна редакция: пн, 21 яну 2019, 08:09 от ДХ3

# 582
Момичета, от вчера следобяд бях само на кърмене, не давах добавка и беше доста тежко. Малкия едва заспа вечерта, тъй като той е свикнал да се наяде до ушите и да заспи, обаче гърдите бяха празни.
Въпреки всичко направи 5 часова пауза сън, в които гърдите ми се напълниха много. Сука на богато и заспа, обаче не ги доипразни и тъй като спрях да помпам, сега съм с едни много напрегнати гърди, които той и на следващото ядене след 4 часова пауза не успя да изпразни.
Въпросът ми е, няма ли да намалее количеството (тъй като аз от ден 1 се боря за увечичаване) като не се изпразват гърдите след нощтните яденета? Работата е там, че сега през нощта и сутрин има много, тъй като прави по-големи паузи, обаче с напредването на деня намалява, а той яде много по-начесто денем и вече привечер няма никой и детето суче “на сухо” (това са ми наблюденията когато помпам след всяко ядене до капка по 2 пъти).
Откъм повръщане - никакво почти снощи и през нощта, но сега започна на почивки да плюе по малко вече няколко пъти 🤨 гърчи се и явно му е дискомфортно.

Последна редакция: пн, 21 яну 2019, 08:40 от Fluffy Fluff

# 583
Искам да попитам 4 месец бебето ми е наддало само 500 грама, значи ли, че ми в намаляла кърмата? Пълни 2 памперса на ден солидно.

# 584
Искам да попитам 4 месец бебето ми е наддало само 500 грама, значи ли, че ми в намаляла кърмата? Пълни 2 памперса на ден солидно.

Моята кукла също за 4-тия месец наддаде 500гр (сега е на 4,5м). ЛЛ беше доволен, даже на консултацията на 3-тия месец ме предупреди, че може да почне да качва по-малко - било нормално.
Бебчетата стават по-активни Simple Smile Ако бебчето е спокойно и пълни памперсите, няма защо да се тревожиш. Тук в темата доста мами споделиха, че и техните бебчета не са качвали по супер много.

Общи условия

Активация на акаунт