Хитринки за всякакъв случай - 19

• 65 840
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Като тръгнете да мажете с вар не забравяйте да сложите една шепа син камък вътре.
Като е мокро изглежда на петна, но като изсъхне си става чисто бяло, а медните йони борят мухъла много здраво.

# 286
Имах колежка върла пушачка и тя казваше, че единствено с варта стаята не се омирисва на цигари.

# 287
Като тръгнете да мажете с вар не забравяйте да сложите една шепа син камък вътре.
Като е мокро изглежда на петна, но като изсъхне си става чисто бяло, а медните йони борят мухъла много здраво.

Това не го знаех, ще го имам предвид за в бъдеще. Благодаря за съвета!
Аз в кухнята нямам проблем, тъй като готвя на терасата. Получаваше ми се в хола при сушене на пране, макар и внесено от терасата.
Преди редовно се спасявах с обикновена течна белина. Миналата година направихме ремонт и засега нямам поражения.
Проветряването обаче всяка сутрин, обед и вечер е закон. Отделно, че имаме и влагоабсорбатор, който включваме, когато усетя по-голяма влажност.

Също проветрявам, ако сме у дома дори по-често. За по 5 минути на всеки 2 часа, но от готвенето се получава влагата и когато е много студено не мога на отворен прозорец да готвя.
Проблемът при нас е, че на тези места има т.нар. ‘‘студени мостове‘‘. Просто там стената е много по-студена отколкото на други места и се получава конденз на влагата. Даже не съм сигурна, че ако не се готви, няма пак да има мухъл на тези места. Там е конденз - според мен има някакъв бъг в строителството. Но е трудно да се  докаже, пък и жилището има много хубави страни, затова спасявам положението с подръчни средства.
Влагоуловителят може да изсуши доста въздуха и да стане причина за хрема и проблеми с лигавицата на носоглътката.

# 288
  • оттам, откъдето започва България
Няма как влагоуловителят да изсуши повече въздуха, тъй като следя и показанията за процента влажност на уреда, който имаме. Освен това то се и усеща.
Интересното е, че освен че събира влагата, влагоуловителят излъчва и топлина. Та в случая: 2 в 1 - хем ти обира влагата, хем ти топли.

# 289
  • до най-прекрасния мъж
Това за варта е много относително. Баща ми навремето пушеше в кухнята, която винаги се пръскаше само с вар, за да дишат стените. Миришеше си на цигарен дим с онази типична миризма, колкото и да проветряваме и да перем пердета и постелки. Когато правихме ремонт и преустроихме стаята, свалихме всичко до панел и шпакловахме отново. Така се беше набило с никотин, а баща ми последните 15 години беше спрял цигарите и не пушеше.

# 290
  • София
Момичета, помагайте...дъщеря ми си е нацапала униформата с флумастер, черен, точно отпред. Какво ли не го правих...прах с Ариел, Вениш киснах, търках с паста за зъби, пяна за бръснене, сода...нищо не става. Какъв е този флумастер, направо не знам. Тя има флумастер и на ръкава, но по отстрани и не се вижда ( някакъв проект правили и класната я сложила пред едно табло и я очертавала и като я очертавала и надраскала ръкава...и казала Е то ще се изпере...) И така освен на ръкава където е червено и толкова пранета видя вече, сега има и отпред...май ще я хвърлям, а не са въобще евтини тея униформи

# 291
С лакочистител пробва ли

# 292
Не си го слагай на сърце това петно на униформата. Голям праз.

# 293
Да не е от маркерите, които не се разтварят с вода? Спирт евентуално?
Мисля, че ако го оставиш така с времето ще изчезне или няма да се забелязва.

# 294
Бих пробвала с чист спирт, 95%.

# 295
  • София
Със спирт се чисти,дори перманентен , само че за него трябва няколко пъти.

# 296
  • София
mariat права си, но го приех като предизвикателство този маркер
 Laughing
Благодаря Ви,  ще пробвам и със спирт.

# 297
Момичета, съдове за готвене от инокс как почиствате/полирате? Не става да ползвам агресивни препарати, все пак храна се слага в тях. А ме дразнят следите от фината тел на гъбата, които остават след миене.

# 298
  • оттам, откъдето започва България
Тел не съм ползвала от години.

# 299
На самите гъби горната страна е леко стържеща и нея визирам. Не домакинската тел.

Общи условия

Активация на акаунт