Хитринки за всякакъв случай - 19

• 65 709
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Купих си тънко яке.Изпрах го съобразно указанията на етикета. Е, няма изглаждане. Стои някак си набръчкано, а не смея да засиля ютията повече от указаното. Състав 54% памук, 40% полиестер и 6% метал.За пръв път виждам в състав метал. На вид и пипане наподобява шушлек. Та се чудя какво да правя. За сега го натопих във вода, ще го простра без да го изстисквам. Някой да е патил? И как се оправиха нещата?

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 12:31 от W

# 436
  • София
Пробва ли да гладиш през влажна кърпа?
Аз рядко гладя така, но баба ми - непрекъснато.

# 437
  • Варна
Бих изгладила леко влажно и през кърпа. И аз така гладя фини дрехи понякога. Ако са сухи, през влажна кърпа.

# 438
Благодаря за съветите. Не съм. Ама то ще е голяма мъка-джобчета, ципчета, копчета. Да е пола или панталон да я изгладя с кърпа. Но ще опитам като изсъхне.

# 439
Аз бих те посъветвала да си вземеш влагоуловител. Мокрото яке го закачаш и ще изсъхне без гънки. Другия вариант е на калорифер, ако имаш от старите печки. Слагаш близо до печката и се суши бързо.

# 440
Определено не изстисквай след пране или поне не грубо. За такива дрехи ползвам парогенератор, не всичко може да се минава с ютия.

# 441
Сега ще го простра на закачалка без да го изстисквам. Добре, че времето е хубаво.

# 442
  • WonderLand
Никога не съм гладила яке, винаги пера в пералня, центрофугирам и простирам на закачалка. Моите якета поне никога не са били смачкани след пране.

# 443
Затова цитирам състава. Странно ми е съдържанието на метал.

# 444
  • WonderLand
Да не би пък да се имат предвид копчетата и ципа по якето?

# 445
Знам ли? Преди време се интересува от плат "блек аут" за пердета и проравачката ми каза, че е с метална нишка, но въобще не беше видно.

# 446
  • до най-прекрасния мъж
Имах дълго пролетно яке с метална нишка. Беше много сладурско и леко лъскавееше. След няколко години носене металната нишка бодеше ужасно, като прокараш ръка по якето. Сега даже не знам къде е. Иначе, много ефектно, но бързо се скапа при нормално пране и носене. Самата нишка се начупи и стана като телена четка на усет.

# 447
А гладенето?

# 448
Знам ли? Преди време се интересува от плат "блек аут" за пердета и проравачката ми каза, че е с метална нишка, но въобще не беше видно.

По-скоро е казала, че е с оловна нишка. Слага се в долния край на пердето за да тежи и опъва пердето надолу.

# 449
  • до най-прекрасния мъж
Моето не го гладех. Ходеше му да е небрежно измачкано. Никога не съм пробвала да го гладя, всъщност. Перях, простирах и обличах.

Общи условия

Активация на акаунт