Хитринки за всякакъв случай - 19

• 65 711
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
От къде купувате спот на персилис?
В повечето магазини за домашни потреби го има или в тези, в които продават препарати, включително и паралелен внос . В Пловдив го има само в една верига - Лекси.

# 421
Аз го купувам от Триумф в Пловдив.

# 422
  • София
Момичета, имам въпрос с повишена трудност. Става дума за кожени ботуши с подплата която мирише много силно на някаква непозната за мен миризма, но не е мирис на крака. Има ли някакъв препарат, който маха миризми без да се отпира?

# 423
  • до най-прекрасния мъж
Аз го купувам от Триумф в Пловдив.
+1. В Тракийския, бившето Сани, го има на 100 %. Аз от там се снабдявам.

# 424
Благодаря за информацията. Аз в петък се зверих в каршакалийския Триумф до Нева и не открих. Може да е било нещо временно, защото имаха от другите препарати на Перилис, но не и Спот.

# 425
  • Варна
От бяло сако изчистих червен лак с... лак за коса, прочетох в интернет, не вярвах. Търках доста, но стана. Но преди това лакочистител, спирт... стана мазано и с лака се оправи.

# 426
Благодаря,  аз съм от София и досега не съм го срещала, а искам да си взема. Затова попитаф.

# 427
Мога ли да върна цвета на черно яке тип парка.От две пранета и избеля.

# 428
Здравейте. Имаме проблем с мухъл. Тази седмица мислехме да сменяме ъгловите легла, вече са на 45 г, у баба. Поръчала съм нови от Велинград. След геройството ми да извадя и да пренеса железните пружини сама до бараката вън хернията пак се обади. После с майка пренесохме и старите легла. Но за мухъла използвахме флашхлор-насипен сух хлор. Напръскахме на стената и сега мирише та се не трае. Реших да включа духалката и по-бързо изсъхна. Може да използвате този трик след пръскане със Саво.

# 429
Правя разсад - посях семена на цветя в саксии и понеже ме посъветваха отгоре да им сложа найлон, докато поникнат, използвах еднократни найлонови шапки за баня. Имам няколко такива от хотелите и досега не съм им намирала употреба.

# 430
Правя разсад - посях семена на цветя в саксии и понеже ме посъветваха отгоре да им сложа найлон, докато поникнат, използвах еднократни найлонови шапки за баня. Имам няколко такива от хотелите и досега не съм им намирала употреба.
Благодаря за споделеното, бях забравила, че трябва да се сложи найлон отгоре.

# 431
Цветя не гледам че не оцеляват при мен, обаче си сея магданоз в сандъче и номерът с найлона ми е редовен. Не че е задължително разбира се. Поникват много по-бързо, то си става мини парник.

# 432
Цветя не гледам че не оцеляват при мен, обаче си сея магданоз в сандъче и номерът с найлона ми е редовен. Не че е задължително разбира се. Поникват много по-бързо, то си става мини парник.
Засях семена на цветя за първи път преди няколко дни. Посъветвайте ме през колко време трябва да се полива?

# 433
За цветя по-добре хич да не се изказвам... Наистина не им върви ако са в моите ръце, всичко умарям.
Ако са с найлон отгоре повечето влага ще си се запази, едва ли да изсъхне поне няколко дни. Поне с магданоза така процедирам - гледам да напоя почвата още преди да сложа семената, после както са покрити с найлон ги забравям поне за седмица.

# 434
За захабени якички се говореше.
Смесват се 1-2 лъжици сол със силен алкохол. Бърка се докато солта се разтвори. Намазва се с четка. Може да се накисне в легена. Стои така 24 ч и след това се изплаква, а може и направо в пералнята. За да са якичките чисти, при мъжете знам, че трябва всеки ден или през ден да се сменя ризата и да се пере веднага.

Когато ходих в една приятелка, която живее в родния ми град решихме да измием плочките у майка и. Бяха много зле. Реших да пробвам един трик. Вода към оцет 4-5:1 и с една нова гъба за чинии намазах и търках всички плочки. После изплакнах с маркуч. Жената беше много доволна.
Старите ваденки по детските легла пък махнах с горещ оцет, топкате гъбата в него и натискате.
Със сол на чисто нова гъба, или специална за целта почиствам натрупалата се мръсотия от вътрешната страна на аквариума. Безвредно.

Ако имате мъже монтьори. В пералнята с мръсните дрехи които миришат на бензин се сипва 1:1 сода за хляб и оцет. Но първо се накисват няколко пъти. Пуска се на най-висок градус. После е хубаво да изчистите филтъра.

Газ се изчиства като мястото се наръсва с настърган тебешир или каолин на прах. Престояват 2-3 дни и се почистват с мека четка. Може да се пробва и с бензин да се полее лекето.
Петна от нафта(най-непоносимата ми миризма, татко беше монтьор) се изтриват с тампон напоен с бензин. Или се прави каша от бяла глина 20 г, 30 г 95% спирт и 20 к.мл. вода, дестилирана.  Маже се петното с кашата, когато се втвърди се отлепя. Ако има още се маже втори път.

Драскотини по дърво се третират като се мажат с вазелин, след това резката се вижда по-малко. Също може да се счупи парче орех и да се натрие драскотината, от ореха потъмнява. Мазно петно по дърво се намазва с майонеза. Оставя се да изсъхне и се почиства.

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 20:41 от Blagoslovena

Общи условия

Активация на акаунт