Хитринки за всякакъв случай - 19

• 65 694
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Мога ли да изпера плюшени играчки в пералня и да ги изсуша в сушилня?
За прането можеш, ама за сушилнята зависи. Не всички части, и апликациии са пригодни за сушилня, а и нА дали ще се изсушат добре отвътре, освен това са от изкустевни материи и могат да се повредят. Сега е топло - може да ги изсушиш навън.

# 466
Аз съм сушила в сушилня. Някои излязоха невредими , други се раздърпаха. Зависи от играчката.

# 467
  • София
Аз пера и суша играчки.
Повечето са без каквито и да било поражения.
Само на една маймунка козинката й се скапа и в сушилнята очичките й се обелиха. Но така е по-чаровна 😁

# 468
  • На брега на реката
Случвало ли ви се е по-дебела дреха да не може да се изпере хубаво от “запечатана” миризма на пот и сух дезодорант. Прах (ползвам и Ариел, и Персил), киснах, седи някак неприятно миризливо. Някой сеща ли се за ефикасен трик. Блузата е плетиво, идея нямам каква материя, защото съм изрязала етикета.

# 469
Мили дами,как да спася покривка от керамична ваза,която таи и...?

# 470
  • София
Мили дами,как да спася покривка от керамична ваза,която таи и...?
С някаква декоративна чинийка, поднос или някаква поставка за свещи, зависи колко е голям диаметъра на вазата долу. Подбери размер, цвят и материал подхождащи на вазата и ще изглежда като част от декорацията.

# 471
Афродита,благодаря Ви.Искаше ми се да "мацна" нещо отвътре..

# 472
Пробвай с лак за нокти, но отвън,на дъното. И после на една хартия, салфетка за една нощ. Хартията ще покаже таи ли. Но не зная колко дълготрайно ще е.

# 473
Случвало ли ви се е по-дебела дреха да не може да се изпере хубаво от “запечатана” миризма на пот и сух дезодорант. Прах (ползвам и Ариел, и Персил), киснах, седи някак неприятно миризливо. Някой сеща ли се за ефикасен трик. Блузата е плетиво, идея нямам каква материя, защото съм изрязала етикета.

Zest, едва ли е решение, но пробвала ли си с дезинфектант? Малко да накиснеш и после пак да изпереш? Дали няма да махне миризмата?

# 474
  • Варна
Момичета, как почиствате вертикални щори от плат от натрупан прахоляк...няма петна или нещо подобно. Искам само да махна прахоляка, който се е събирал във времето.Flowers Hibiscus

# 475
Момичета, как почиствате вертикални щори от плат от натрупан прахоляк...няма петна или нещо подобно. Искам само да махна прахоляка, който се е събирал във времето.Flowers Hibiscus
Аз лично с прахосмукачката ,отварям отгоре ръкохватката леко,  да не засмуква много силно . Почиствам щорите първо от едната страна ,след това завъртам и почиствам и от другата.

# 476
Аз лично с прахосмукачката ,отварям отгоре ръкохватката леко,  да не засмуква много силно . Почиствам щорите първо от едната страна ,след това завъртам и почиствам и от другата.
с наконечника за матраци

# 477
  • Варна
delia, не разбирам как точно...техниката Flushed

# 478
delia, не разбирам как точно...техниката Flushed

Моите щори не са точно вертикални, а римски и плисе, но мисля, че техниката е една и съща.
Слагам наконечника за матраци на прахосмукачката. Отварям леко прозорчето за регулиране на засмукването, че моята прахосмукачка е доста мощна. Спускам щорите и хващам някой от мъжете да подпира долния край. Минавам с наконечника първо едната страна на щората, после надигам долната част и минавам и страната от към стъклото. И това е...

# 479
  • Варна
Ясно, не разбрах, че има включена прахосмукачка и затова попитах. Благодаря момичета, явно няма да ми се размине без прахосмукачката Neutral Face Laughing

Общи условия

Активация на акаунт