Хитринки за всякакъв случай - 19

• 65 739
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Ще се купува нов мокет значи:Angry

Пробвай с чист спирт.

# 391
  • WonderLand
Как поддържате дървените дъски за рязане? Аз напоследък все купувам уж хубави дъски за рязане и за 2 месеца макс почерняват. Чудя се аз зле ли ги поддържам, винаги след употреба ги мия с топла вода и препарат за съдове, веднъж седмично със спирт, почиствала съм с лимон и сол, но накрая все има плесен, а гледам да ги държа сухи.

# 392
А "омазняваш" ли ги?
Скоро си взех една голяма дървена дъска от Икея и на опътването пишеше преди употреба да се намаже обилно с мазнина и чак и след 12 часа да се измие(по спомен).

# 393
Ако ви почерняват, най-вероятно не успяват да изсъхнат бързо и добре след измиване. Има голямо значение от каква дървесина са направени, някои  попиват вода и за нищо не стават. Пробвайте да омазните, както ви посъветваха, с някои видове дърво се получава. А черното може да премахнете с някой прахообразен абразив.

# 394
  • оттам, откъдето започва България
Аз проблем с дървена дъска не съм имала досега, но явно е била от качествено дърво. Моята е ползвана 20 и … години, брат ми я взе, тъй като била издълбана от ползването, и се наложи да си купя нова. Тя също много бързо съхне и си е чистичка.

# 395
  • WonderLand
Ще пробвам да я омазнявам. Преди ползвах все стари дъски от преди 10 години, ама се издълбаха, та реших да сменя с нови дъски, ама все не улучвам.

# 396
Ползвай бамбукова дъска за рязане.

# 397
  • WonderLand
Ползвай бамбукова дъска за рязане.

Не мисля, че съм виждала, къде се продават?

# 398
  • София
В немските магазини има бамбукови дъски, много са хубави ,аз също ползвам такива.

# 399
Нямам проблеми с дъските за рязане. Ползвам ги много години. Никога нищо не им е ставало. Слагам ги и в съдомиялна.

# 400
Имаме 2 бамбукови дъски, голяма и малка. Ползваме, измиваме (сгъба и веро или изтъркваме със сода за хляб) и веднага подсушаваме. Наскоро мъжа ми сложи малката бамбукови дъска в миялната машина. Учудващо изми се прекрасно и не се разпада нито деформира😊

# 401
Ако дъската е от цяло хубаво парче дърво, няма проблем в миялната, но ако е от лепени парчета  ....ще стане проблем. Друг е въпроса дали не абсорбира (това ли е подходящата дума?) много препарат. Аз наскоро мих всички в миялната, няколко пъти....дребното кой знае защо решило да ползва и трите ми хубави дъски за подложка на темперните си бои Angry, нямат измиване ръчно. В миялната се махна боята, но сега ги накиснах в разтвор от сода, уж да неутрализирам препарата за миене Joy...май по-скоро за мое успокоение.

# 402
Дайде ми съвет как да освежа и избеля бяла якичка. Проблемът е, че е част от тъмна дреха. Станала е леко сивкава, вероятно от съприкосновението с тъмния плат при пране.

Идеи? Нещо, което да работи.  newsm78

# 403
Възможно ли е сравнително безпроблемно да бъде демонтирана от дрехата, избелена и после зашита обратно? Thinking

# 404
Не, тя просто е част от дрехата.

Евентуално мога да я обработя с нещо, като сложа от препарата само върху нея, но не трябва да уврежда сериозно останалата цветна част.

Общи условия

Активация на акаунт