Хитринки за всякакъв случай - 19

• 65 662
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Ева, каква е кърпата, препарат ползва ли се дай повече инфо

# 556
Аз за прозорци ,огледала,монитори си купувам тензух (във всички магазини за платове се предлага).С голяма лекота се почистват,с препарат разбира се.✔

# 557
Според вас с какво може да се свалят тапети на 20години, лепени с Ц200?

# 558
  • София
С вода и изтъргване. Намокрят се хубаво, изчакват се да се разкисне лепилото и се свалят с шпатула илинещо от сорта. Намокрянето става най-лесно с такъв тип пулвелизатор, т.к.  с налягане и само държиш копчето натиснато.

# 559
Мокренето много обилно, не чакай да засъхне... кошмар е.

# 560
  • I want it all and I want it now.
Мокрят се и с гъба и кофа вода. Хубаво накисваш изчакваш до попие добре и сваляш с шпатула. Налага се по няколко пъти да накисваш.  Внимаваш да не сваляш мазилката. Хубаво е да почнеш от горе на долу и да сваляш целият тапет иначе се накъсва. На пода постави найлон, че после залепват за пода😆 Отвратително нещо  е свалянето.😈

Последна редакция: сб, 30 мар 2019, 10:28 от Syn

# 561
Парочистачка не можеш ли да вземеш на заем от някой?

# 562
Ева, каква е кърпата, препарат ползва ли се дай повече инфо
Мимоза или нещо подобно е кърпата, немска - изхвърлих опаковката. Ползвам препарат както обикновено. Току-що приключих с панорамен прозорец около 5 квадрата, не усетих кога светна.

# 563
Описаните методи за тапети работят, когато са лепени с тапетно лепило. За Ц-200 майката му е стъргането. Да не кажа, че понякога барабар с мазилката падат. Сори!

# 564
Благодаря на всички, които се отзоваха. Въпроса беше за вилата на една позната. Щели да шпакловат, след като свалят старите тапети и я посъветвах да мокри обилно с вода и да търка с телче. Имало напредък!

# 565
Ние ги пръскахме с веро и вода и после с шпатула. Но много мокрене иска Grinning

# 566
Имам тапети лепени с лепило за тапети, но и добавено Ц-200. Разбрах го, когато видях празната
опаковка от Ц-200, но бяха лепнати вече.
И в този случай ли ще е толкова трудно свалянето?
Беше ми поотминал яда, но сега пак ми причерня като прочетох какви поразии върши това лепило.

Бях чувала, но не съм опитвала, да се намажат тапетите с много разредено тапетно лепило.
След няколко часа накипвали и се сваляли много лесно, но в моя случай, едва ли ще
свърши работа.

# 567
  • I want it all and I want it now.
Зависи от много неща. При нас бяха три слоя тапети. От както е построено жилището просто са лепили върху другите и свалянето, беше кошмар. На друго място просто мазилката, беше стара и се ронеше. Наложи се да се прави нова и после се боядиса с боя. Повече тапети доброволно 😀 няма да сложа. За свалянето ще ги свалиш, но на места 😊 може да имаш проблеми с лепилото. С шпатула и гъба+ веро и става.

# 568
Почистване на чисто бели кецове?

# 569
  • WonderLand
Почистване на чисто бели кецове?

Подметките и гумените части чистя с паста за зъби, после хвърлям в пералнята и суша на слънце. Ако имаш сушилня по-добре така, да сушиш защото ми се случи ведбъж с едни кецове докато се сушаха лепилото да избие и ставаха на жълти петна.

Общи условия

Активация на акаунт