Хитринки за всякакъв случай - 19

• 65 606
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
tina d, какъв е латекса?
За съжаление съм забравила марката, боядисвахме преди пет години и нямам спомен 🤔

# 646
  • оттам, откъдето започва България
Досега не ми се е случвало дървена дъска да ми се огъне или изкриви. Първата ми си я ползвах 30 години, но се поиздълба от рязането, та затова си купих от този вид, съвсем обикновена: https://decoupageshop.net/product/1787/darvena-daska-za-ryazane- … ab-20-h-36sm.html Лесно се мие и бързо съхне. Засега съм доволна.

Е точно такава е моята дето се огъна, такова чудо не бях виждала до сега..

Явно е била дефектна. Нищо, здраве да е и това да е лошото. Simple Smile

# 647
  • Варна
Нашата боя е миеща се, засега се представя много добре(Kraft Master) и с магическа гъба, която купувам от магазини Немски център, съм чистила всичко, всякакви резки и петна, както от боята, така и от мебели. Скоро махнах ярки червени петна от бялата ни маса, от едно влажно парче плат ужасно беше попила боята, търках доста с магическата гъба, изглеждаше отчайващо зле, но се махнаха. Засега нямам случай нещо да не съм успявала да махна с тези гъби.

# 648
А дали би махнала потъмняването като мухъл от уплътнението на пералнята ( край вратата)?

# 649
А дали би махнала потъмняването като мухъл от уплътнението на пералнята ( край вратата)?
Ако питаш за магическата гъба, според мен може.
В нея със сигурност има някакъв препарат. Винаги след като я ползвам дланите на ръцете ми стават много сухи.

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 15:22 от Пролетно цвете

# 650
На уплътнение на пералнята не съм ползвала магическата гъбка, защото ми е чисто.
Сподели, ако ти изчисти мухъла, за да могат да ползват хитринката и други, на които е нужно.

# 651
  • I want it all and I want it now.
Пробвай спрей за мухъл. Само трябва да се прочете дали става за гума. Другият вариант е да пробваш върху др. гумено и тогава върху пералнята.

# 652
  • Пловдив
Тия магически гъби се мокрят преди употреба, нали?

# 653
Да, магическата гъба първо се мокри, изцежда се и тогава се търка.
Никога не съм мокрила цялата гъба. Обикновено режа парче, колкото сметна, че ми е необходимо.
Не я ползвам много често. Сода бикарбонат ми се струва по-голям помощник от нея.

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 13:42 от delpel

# 654
Моята пералня я чистя, суша, въобще като цяло нямам проблем. Но просто ей това уплътнение ми е почерняло. Като боядисано. С четка за зъби го търках, с еазни други препарати. Няма и няма. Не мирише, не се отлага, просто се е просмукало в гумата точно като боя. Ще пробвсм с тая гъба и ще ви кажа наистина какво е станало.

# 655
vici75, аз имах такова петно на старата пералня. Маншонът беше сив и си личеше.
Не беше голямо - колкото монета от 2 ст., но с нищо не успях.
После започнах да попивам след всяко пране.
И да ви издам една хитринка - за попиване на тази част от маншона много добра работа вършат
използваните цветоулавящи кърпички. 2-3 бройки от тях попиват на момента останалата вода в
гънките на маншона без каквото и да било усилие. Просто ги поставям и изваждам.

# 656
  • WonderLand
Аз влизам да споделя какво стана с дъската ми, намокрих я хубаво на няколко пъти вчера и я оставях да съхне с издутината нагоре. Тая сутрин пак си беше идеално права...

# 657
vici75, аз имах такова петно на старата пералня. Маншонът беше сив и си личеше.
Не беше голямо - колкото монета от 2 ст., но с нищо не успях.
После започнах да попивам след всяко пране.
И да ви издам една хитринка - за попиване на тази част от маншона много добра работа вършат
използваните цветоулавящи кърпички. 2-3 бройки от тях попиват на момента останалата вода в
гънките на маншона без каквото и да било усилие. Просто ги поставям и изваждам.

Аз действам с попивателните кърпи:

След пране си махам чекмеджето и попивам дюзите, откъдето идва водата, а и въобще цялата част, където влиза чекмеджето, после обирам водата от маншона, че има доста. Чекмеджето го оставям навън, докато изсъхне. Вратичката на пералнята - отворена.
Седма година нямам почерняване.

# 658
Абе и аз така правя, специални препарати за перални ползвам един път в месеца почиствам. И аз махам чекмедже, вратата отворена, като нова е, не мирише, но явно в това уплътнение е оставало влажно.

# 659
Просто обирай водата, останала в уплътнението. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт