Сглобяеми къщи 4

• 131 366
  • 776
  •   2
Отговори
# 660
  • София
За какво мислите да ползвате материалите от старата къща?

# 661
5-10к изриване и извозване на старата къща. (цена преди ковид)
600лв/кв за груб строеж (цена от преди няколко месеца)
600лв/кв до ШиЗ (цена от преди няколко месеца)
300лв линеен метър дувар (цена преди ковид)

проект и административни документи отделно.

# 662
  • Перник
За какво мислите да ползвате материалите от старата къща?

Моят мъж смята да прави парник от дограмата, а с тухлите - огради.

# 663
Благодаря на всички за отговорите. Да. Потвърждават се моите ориентировъчни сметки. Аз нямам документи за общини, че да ги включваме по сметки. Материалите от старата къща ще влязат в употреба при изграждането на двора, пътеки, веранди и тн.

# 664
Благодаря на всички за отговорите. Да. Потвърждават се моите ориентировъчни сметки. Аз нямам документи за общини, че да ги включваме по сметки. Материалите от старата къща ще влязат в употреба при изграждането на двора, пътеки, веранди и тн.
Какво значи нямате документи за общини? Смяте да строите без проект и РС ли?! Горпосочените цени от мен в сайта на Тед хаус, дали забелязахте, че са без ДДС? Така че сметката ще Ви е доста над 100 х. лв.

# 665
Много ми изглеждат 170-200хил. само за къщата.
Цената на ТЕД е 1160лв на квадрат с ДДС, което не е толкова далече от 100000хил.
Допълнителните разходи вече всеки си ги смята според ситуацията.

# 666
Ако разрушавате стара къща и тя е легална, трябва първо да се отрази в кадастъра и след това да започнете строежа на новата.
Принципно няма начин просто да построите нова на мястото на старата без да уведомявате общината.

Rocket, винаги трябва да се предвиждат средства и за непредвидени разходи. Аз си признавам, че при сегашните цени на материали и труд  ми се вижда нереалистично къща да излезе  около 100 000.

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 18:18 от nellytan1

# 667
  • have faith and be patient ..
При направа на нова къща най-малко се иска от общината виза за проектиране, мисля ви определят по 3 метра отстояние от границите на съседа и в оставащото място е възможен новия строеж

# 668
Разбира се, че се иска виза за проектиране. Мен ме интересуват грубите сметки. Това дали ще излезе +- 20 не ме бърка. Защо да вкарвам документите в грубите сметки ? Повечето фирми предлагат достатъчно готови проекти за къщи, които са си в цената. Дори и да искаш къстъм проект не е повече от 3,4 хил лв. Много от фирмите на пазара днес предлагат както създаване само на архитектурен план, така и на цялостен проект по всички части. В проекта по всички част се включват архитектура, електричество, отопление, конструкции, вентилация, канализация, водопровод, план за безопасност и здраве, както и пожарна безопасност. Цената за този вид проект варира между 11 лв. и 20 лв./м2. В случай че се интересувате единствено от изготвянето на архитектурен проект за къща, той би струвал между 3 лв. и 6 лв./м2.

Къде ги видяхте 200хил лв за 100кв.м къща? Като дори мога да ползвам 60кв от фунтаменда на тази, защото си е ок.

# 669
petkoffc, само за парите за проект, тъй като ние в момента правим такъв, цялостният варира около 30лв/кв.м . Това за провинцията. Като споделихме с наши познати в София, казаха, че направо си е оферта, та предполагам там е по-скъпо. Това включва архитектурен проект + ел. проект + ВиК + ОВК.
Всички други сметки са мнооогооо относителни и спрямо ситуацията.

Nelly, да, да, ясно за непредвидени разходи, но аз доколкото разбрах, човекът иска да знае каква оферта да очаква от строителната фирма.

# 670
petkoffc, само за парите за проект, тъй като ние в момента правим такъв, цялостният варира около 30лв/кв.м . Това за провинцията. Като споделихме с наши познати в София, казаха, че направо си е оферта, та предполагам там е по-скъпо. Това включва архитектурен проект + ел. проект + ВиК + ОВК.
Всички други сметки са мнооогооо относителни и спрямо ситуацията.

Nelly, да, да, ясно за непредвидени разходи, но аз доколкото разбрах, човекът иска да знае каква оферта да очаква от строителната фирма.
Офертата на фирмата включва само част от разходите. Ако се върнеш малко назад може да прочетеш какво НЕ влиза в въпросната оферта. Като например фундамента, който както написах при денивелация ще излезе цифра. И хич нямам предвид непредвидените разходи, които обичайно са в размер на 10 % от СМР. Нито имам предвид ултра скъпи и луксозни материали.
Petkoffc, къде ги видях ли? Ами видях ги като трябваше да се плати двойно на това по офертата, за да си построим двете къщи и то при цени за 2019 г.
Споделила съм опит, а който успее за по-малко пари да си вдигне къщата, съобразно ЗУТ, може да се похвали как го е направил. Успех!

# 671
  • на Мелмак
Явно човека си иска да му се каже тази цифра, която написа и друга не приема. Мои приятели строят в момента и си скубят косите и от майстори и от цени. Аз имам място и умувам. Попрочетох и още повече умувам.

# 672
Явно човека си иска да му се каже тази цифра, която написа и друга не приема. Мои приятели строят в момента и си скубят косите и от майстори и от цени. Аз имам място и умувам. Попрочетох и още повече умувам.

Те с фирма ли строят или наемат бригади за отделните неща?

# 673
  • Пловдив
Ако,цените за проектиране във вашата провинция са такива,всички ке си търсят проектанти там Simple Smile Това в кръга на шегата,но нашият проект преди 3 г.струваше двойно на това,което сте споменал като цени и пак беше средна цена.
То е ясно,че в по-затънтените райони,се кара през просото .Бутат се къщи,минават само с разрешение за ремонт и точно по споменатия ред се допълва основата и се строи.
По сметки най-грубо слагам отделните пера,като цените на някои може да не са много актуални.
Основи -20 хил.лв
Покрив -20хил.лв
Ел-3хил.лв
ВИК-2хил.лв
външна изолация - 7-8 хил.лв
Изолация таван и стени(при сглобяеми къща)-7-8 хил.лв
Гипскартон -труд и материали 8-9 хил.лв
Замазка -1500лв

Не слагам цена за дограма,защото диапазонът е голям,за скелетна конструкция на стените ,за шпакловка и боя.Има още врати,ключове и контакти,подови покрития,баня и т.н. и най-вече отоплителна система.
Външните настилки и оградата изобщо не ги споменавам.
Ако си я правите сами ще стигнат 100хил.лв,но ако заплащате за труд,не мисля.

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 22:50 от nelina_london

# 674
  • на Мелмак
Рокет, с фирма бяха, но коя, не знам. Сега имат криви стени. Ще ги местят. Кофти работа.

Общи условия

Активация на акаунт