Петокласници - 2018/2019- Тема 2

• 50 782
  • 765
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Олимпиадата по история беше в събота, а тази събота - по География.
Резултати от общинският кръг на НОМ само на сайтовете на някои училища.
РИО (София) само класираните на втория кръг публикува, но още няма нищо.
Тази година дори не си дадоха труда да обявят точните дати и начален час на олимпиадите 🤢, за някои стои "до ..... (датата)" са се организира и толкова ( в това число и науки, които още ги няма в 5 клас)

# 61
  • Пловдив
Здравейте и за много години.
Имам едно питане. В училищата извън МГ в Пловдив, знаят ли се резултатите от общинският кръг на олимпиадата по БЕЛ?

Доколкото знам, резултатите от олимпиадите се публикуват на сайта на съответния Регионален инспекторат по образование. На нашия няма нищо - нито за математика, нито за БЕЛ. В училище са им казали, че по БЕЛ не се оценявало с точки, но всички се били представили добре. По математика няколко дни се подмятало листчето с точките, но Калоян не счел за необходимо да види колко има. Господинът казал, че са зле.
За олимпиада по история някой нещо да знае? Че негово височество държи и там да участва Simple Smile

За съжаление Пловдивското РИО не публикува нищо. В сайта на гимназията, качиха по математика но по БЕЛ никой не знае нищо. Не знам само защо се настоява децата да участват по олимпиади , като няма специална подготовка, а за да се разбере резултат е почти невъзможно. При нас е така.

# 62
Олимпиадата по история беше в събота, а тази събота - по География.
Резултати от общинският кръг на НОМ само на сайтовете на някои училища.
РИО (София) само класираните на втория кръг публикува, но още няма нищо.
Тази година дори не си дадоха труда да обявят точните дати и начален час на олимпиадите 🤢, за някои стои "до ..... (датата)" са се организира и толкова ( в това число и науки, които още ги няма в 5 клас)

В СМГ е обратно. И по заповеди,ако не бъркам...

# 63
При нас олимпиадата по история е тази събота. Не че има желание да участва в нещо госпожицата. Миналата събота имаше по физика и руски език.

# 64
  • Перник
При нас се оказа, че няма да има олимпиада по история - така казал господинът вчера.

# 65
  • Варна
За много години, момичета! Да сме живи и здрави и да постигаме разбирателство с младежите у дома Simple Smile
За олимпиади при нас се чу само за математиката. Доста убеждаване се наложи да приложа на девойката, за да се яви, но пък ме изненада приятно с пълен брой точки. Въпреки доброто представяне там, не ще и да чуе за състезания нито по математика, нито по друго.
И да се похваля, че и при нас вече имаме ел.дневник, който се попълва що-горе редовно. И класните работи минаха и сега си чакаме еднодневната ваканция и първата смяна след нея. Бррррр!

# 66
  • от Луната
Светле, виж на сайта на училището или във ФБ беше имаше инфо за променени дати за олимпиадите заради грипната. Едната мисля че беше по история.
Много се ядосвам на ръководството, че е пълно информационно затъмнение за всичко. Казват на децата и до там. А това, че децата забравят да кажат на родителите си хич не ги интересува. Срам ме е вече да звъня на класната, но пък и тя уж щеше да прави група на класа за важните неща, а още не е направила  ooooh!. Чакам да видя срочните оценки, че моят балерина нещо ме съмнява да е чак толкова добре, колкото казва. Само по ЧП била оформена и имала 6, но това и бил любимия предмет.

# 67
  • София
Днес бях на РС. Утре имат класно по математика. Още не знам как да се справя с разсейването... Дори и когато има истинско желание да не се разсейва... Големият страшен подмот го настига.

# 68
Dive, браво на девойката!
Моята госпожица се беше записала за мат. и сутринта стана и каза, че решила да не ходи. Ядосах се, ама какво да направя. През деня самосиндикално си беше подредила цееелия гардероб и стая, за да не съм се сърдела Grinning Подреждането хич не й е в кръвта и се случва само след като съм повторила н-на брой пъти във високите децибели Joy
Разсеяност колкото щеш също. Отсъства доста време и после прави някакво изпуснато контролно по геогр., където бях сигурна, че е много зле. Тя пък взела, че изкарала 5.5, а масово имало ниски оценки. Госпожата й казала, че ще й остави 6, ако си представи контурните карти, но девойката не ги знае къде са и два дена не се сети да ги потърси на училище, въпреки напомнянето ми  Whistling

# 69
Здравейте, майки на петокласници,

Аз съм нова за темата и може да сте коментирали по-рано този въпрос, но последно дали вече има яснота относно балообразуването за кандидатстването след 7 клас. Приеха ли наистина безумието да се взимат оценките от 5,6 и 7 клас??? Защото, ако е така децата ни ще са в много неизгодна позиция, все едно ще кандидатстват за Сорбоната, а не за гимназия в Б-я?

# 70
До колкото разбрах са приели , че влиза материала от 5-7 клас , но не е прието за оценките( но има още много време от МОН да измислят 235 неща).Нашите деца са техните опитни зайчета.

# 71
  • Перник
Светле, виж на сайта на училището или във ФБ беше имаше инфо за променени дати за олимпиадите заради грипната. Едната мисля че беше по история.
Много се ядосвам на ръководството, че е пълно информационно затъмнение за всичко. Казват на децата и до там. А това, че децата забравят да кажат на родителите си хич не ги интересува. Срам ме е вече да звъня на класната, но пък и тя уж щеше да прави група на класа за важните неща, а още не е направила  ooooh!. Чакам да видя срочните оценки, че моят балерина нещо ме съмнява да е чак толкова добре, колкото казва. Само по ЧП била оформена и имала 6, но това и бил любимия предмет.

Видях. Само не можах да разбера защо качиха инфо за промяната на датите, а преди това нямаше нищо. Най-забавното е, че Калоян питал учителя по история за олимпиадата във вторник и той казал, че ще има, но не скоро. В сряда се обявява грипна ваканция и инфо, че олимпиадата трябвало да е след 3 дни, но се измества за първия учебен ден след ваканцията Flushed
Снощи писах на класната по въпроса, обеща в понеделник да провери дали имаме шанс за участие. Не, че е на живот и смърт, де Simple Smile

Ние имаме група на класа във вайбър. Класната пише редовно там, качва инфо, снимки.

# 72
  • София
Обявявам конкурс за най-бавно лягане.
Нашето участие е с 60 минути, с подобрения стигаме 90. Не включва десетте подканяния предварително. Включва: тръгване към спалнята, пристигане, решаване да се съблече, събличане, тръгване към банята, пристигане в банята, наблюдение на обекти в банята, миене на зъби и др., взимане на решение за излизане от банята, потегляне, пристигане при пижамата, обличане, връщане в банята, бавно примъкване до кухнята за две глътки вода и извървяване на последната отсечка, до леглото.

# 73
  • от Луната
Говорете ми за мотаене. Балерината е многократен шампион в тази дисциплина. Вечер започвам от 20:00 часа да я подканям за лягане, та да може до 22:00 да си е легнала. Като се прибере от училище се преоблича и мие за около час, след това яде пак час и ако е била 1 смяна вече е станало 15:00 часа и иска да си почине малко преди да седне да учи, че много се е изморила  Mr. Green Съответно като я накарам нещо да направи започва да мрънка, че нямала никакво лично свободно време  hahaha Аз се ядосвам, защото може да се оправя доста бързо стига да има стимул. Днес например за 1 час е успяла да си оправи стаята (кочинка си беше), да си вземе душ и да отиде да си посрещне приятелка. Но разковничето е, че и позволих да дойде тази приятелка и да се правят на мацки само ако си оправи всичко  Naughty

# 74
Едно към едно все едно за моето дете говорите.
След като вчера мина часа по геогр.и не си намерила картите в училище, вечерта я питах дали е търсила добре в стаята си. Отиде и за 1 минута ги намери, забележете, в рафта й за сборници и учебници. Преди това гледала по бюрото, земята и леглото, защото тя никога не слагала учебници в този рафт и най-вероятно аз съм ги прибрала там, обърквайки я по този начин Joy

Общи условия

Активация на акаунт