Петокласници - 2018/2019- Тема 2

• 50 823
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
  • София
За мен също е разказвателен.
Наборката я кара 2 месеца да ми чете - в началото аз, после тя сама почна да ме чака. След това започна сама и нещата вървят.
Сега само обсъждаме някои неща.

# 106
Обявиха грипна ваканция за София до 4 февруари вкл.

# 107
  • София
Почнаха да се появяват срочни оценки е електронния бележник.
Ваканция, здравей! Joy
Наборката е доволна че ще имат "почивка", преди два дни се прибра с инфото, че може и да нямат.
Доволна е от себе си, класирала се е на областния по География, за малко по История.
Класното по мат е без грешна(една от двамата), но тъй като е предложила по-дълго решение на една от задачите г-жата, й е написала погкраткия вариант. Уникална е тази жена! (не, че другите не са добри) Знаех си, че правилното училище съм харесала за девойката. Добре, че и съдбата не се намеси с друга възможност Joy

# 108
  • София
Намерила значи време да пише по-краткия вариант... Наистина вълнуващо!

# 109
  • София
Едва ли й е трябвало много Simple Smile
Виждала съм я с очите си колко бързо проверява/пише там където няма решение.
Харесва ми подхода й, че не просто ще задаска нещо невярно, но ще напише и вярното. 

# 110
Десем, браво на наборката. Кое е новото ви училище?
Моята също много се радва на ваканцията и се е класирала за областния кръг на олимпиадата по руски, за първи път въобще ходи на такова.

# 111
Почнаха да се появяват срочни оценки е електронния бележник.
Ваканция, здравей! Joy
Наборката е доволна че ще имат "почивка", преди два дни се прибра с инфото, че може и да нямат.
Доволна е от себе си, класирала се е на областния по География, за малко по История.
Класното по мат е без грешна(една от двамата), но тъй като е предложила по-дълго решение на една от задачите г-жата, й е написала погкраткия вариант. Уникална е тази жена! (не, че другите не са добри) Знаех си, че правилното училище съм харесала за девойката. Добре, че и съдбата не се намеси с друга възможност Joy

Desem, значи ще се явяват заедно с нашия младеж...и той се е класирал. Вчера разпечатах няколко примерни от минали години и са доста сложни въпросите. Учителят на вашето детето дал ли е насока откъде може да се подготви? Госпожата по география на нашето била нова и млада и не можела да му помогне по този въпрос, според него...
И при нас има вече срочни оценки в бележника...но има и много ненанесени...Има въведен отзив от госпожата по география - Олимпиец: Отлично представяне на олимпиадата по география...
Да е жива и здрава свеки, че ще даде отново рамо тази седмица...Толкова са предвидими тези от МОН - бях сигурна, че така ще направят с ваканцията, нали им беше неестествено да е само един ден междусрочната...Smirk
И двамата имат оферта за зелено училище - по около 270 лв за 4-ри нощувки, съответно Девин и Панагюрище....При вас такива ли са цените?
Приятна ваканция на децата и на тези, които ще почиват с тях!

# 112
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ако разберете нещо за областния кръг по география и астрономия пишете, моля.
нашият е класиран, в училище щели уж да им правят някакво обучение-инструктаж, но сега с тая ваканция не знам ще им остане ли време.
трябва да видя и на коя дата са... Sad напоследък никакво време не ми остава...
знам само за лингвистичното кенгуру на 16.02 Simple Smile

# 113
  • София-Младост
ако разберете нещо за областния кръг по география и астрономия пишете, моля.
нашият е класиран, в училище щели уж да им правят някакво обучение-инструктаж, но сега с тая ваканция не знам ще им остане ли време.
трябва да видя и на коя дата са... Sad напоследък никакво време не ми остава...
знам само за лингвистичното кенгуру на 16.02 Simple Smile
За областен по астрономия тук пише 23.02.2019 от 14 часа
https://www.mon.bg/upload/18223/regl_olim_astronomia_2018_2019.pdf
А за географията на същата дата от 9.00
https://www.mon.bg/upload/17737/regl_geo_2018-2019.pdf

# 114
и аз така видях, но не знам в кое училище ще са.
и за географията 2 или 4 часа е?
Sad май ще трябва да избере една от двете...

# 115
  • София
Marini, St.Dobri,
сайта на РУО-София следя:
http://ruo-sofia-grad.com/олимпиади-състезания-конкурси?page=2

".... Aстрономия: 10 СУ
История и цивилизация: 1 СУ, 23 СУ, 164 ГПИЕ, ПГМЕ „Н. Вапцаров“
География и икономика: 12 СУ, 21 СУ, НТБГ..."

Нямаме някакви инструкции, има все пак още време.
Аз от старото училище си имам опит и като вълка "сам си върша работата". Търся стари олимпиади от мрежата (и датите си търсих). Тази година съм им бясна с този "общинско-училщен" кръг - различни дати, различни условия на задачите. Познато дете няма да се яви днес на олимпиада по Биология, защото в петък майката разбра, че няма да се провежда в тяхното училище - "нямало интерес". Не насочили детето към друго училище и в петък вечер какво да направи човек. Детето е седмокласник и му беше важно.

# 116
  • Велико Търново
А с тази грипна ваканция дали ще има отлагане на олимпиадите?

# 117
не мога да разбера с кой акъл са сложили всички олимпиади на една дата...
Sad
както и предполагах - едното в единия, другото в другия край на града.

# 118
  • София
St. Dobru, не е за първи път, ако е някакво успокоение Hug
Миналата година установих, че преди 1-2 години и две от олимпиадите по природни науки са били в един ден (по 4 часа са) - в началото си мислех, че е техническа грешка (притесни ме да не са повтори). Може би по тази причина не се променят датите за олимпиадите.
Състезанието на НПМГ е в един ден 4 предмета всеки по 2 часа - Химия, Биология, Физика и География, според баткото ни с по-висока трудност от областните на олимпиадата (можеше да сравнява по Химия и Биология, Физиката не е неговата наука, нищо, че стигна областен) .

# 119
  • Варна
Девойки софиянки, поразтърсете се в сайта на вашето РУО, защото на началната страница на нашето (не в раздела за олимпиади) се мъдри следното съобщение: "Олимпиади и състезания, чиито дати съвпадат с периода на обявената грипна ваканция, ще се проведат след възстановяване на учебния процес. Конкретните дати ще бъдат съобщени допълнително". Това за Варна! Но е логично да е подобно и в София. Как ще събират толкова деца на едно място, нали уж затвориха училищата с цел да се предотврати заразата. Но пък и нека не търсим логика там, където я няма Simple Smile
За нас ваканцията тече мързеливо - никаква подготовка за олимпиадата - басейни, ски, игри и спане до късно, както се полага Simple Smile Наборката беше и на първото си състезание по спортна стрелба, участва само на пистолет (което не знам защо го водят като по-трудна дисциплина) и зае пето място. Преди да излезе класирането беше безкрайно разочарована от себе си - ръката й треперела, коляното я заболяло, много била притеснена, пълна зала, камери, не била наясно с регламента, засякла й машинката за мишената, изобщоооо голям карък и стрес било. Пита дали ще съм разочарована, ако е последна, нямало повече никога да ходи по състезания - пълен минор... Като й казаха резултата обаче, друга песен запя Simple Smile Другия път щяла да е в топ три, камерите - тикви и тя само в мишената щяла да гледа, много ще тренира и въобще настъпи оживление в редиците Simple Smile Да видим дали ще си спази обещанието Wink

Общи условия

Активация на акаунт