Юлчета 2018- тема 3

• 87 291
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
Яни, понякога е трудно да се разбере, но моят съвет е да й мериш често температурата, когато е болна и ако трябва да си записваш колко е и в колко часа е мерена както и какво лекарство и кога и дават. Води си дневник, защото може да е направила гърч от температурата.Фибрилните гърчове понякога стават и при ниски стойности на температурата , за да си знаеш ти . Възможно е и да нещо инцидентно и дано да е така и да се излекува и да си расте здрава.
За тестовете са Атопия  мисля, че се казват скъпи са и наистина на малко бебе не са много надеждни , но да в помощ при определяне на диагноза на база симптоми.
Във Варна  знам за д-р Малячкина алерголог. Не е лошо консултация да се направи .

# 151
Луси, количката е страхотна, предполагам и много удобна! На каква цена я закупи? Не я намирам в бг сайт.

Аз въведох тиква, после картоф. Картофа си и остана любим. Ако желаеш пробвай да свариш и пасираш картоф и го разреди с кърма/АМ. Бебка го обожава с АМ.

Кат, от дундьо я купухме за 460 лв, има ги и във вис виталис.
Много съм доволна, вчера 2 часа спа в нея.
Бясна съм, че пак е хремав, заради баща му. Инхалатор не търпи, едвам го гоня за 2 минути. Дърпам едни бели прозрачно гадни сополи. Направо е ад.

За инхалатора - аз си закупих приставка, във форма на биберон. Вече я пробвахме, удобна е и не се плаши .

https://www.emag.bg/zalygalka-inhalator-redline-bebe-neb-za-inha … eta/pd/D2SW1FBBM/

# 152
Към Яница - ще се повторя, но ще посъветвам пак - пуснете тестове за алергии. Желая ви от все сърце да минава вече този лош период и всичко да е наред !
Здравейте. Какви са тези текстове за алергии? Четох, че има тестовете за непоносимост към лактоза, но при толкова малки бебета не били надеждни.

Да има и тестове за непоносимост , и тестове за алергии - две различни неща са като алергията е по-тежкия вариант. До колкото аз знам, не че не са надеждни,а до около 5-тата година на детето могат да се изменят показателите, но в случаи когато видимо има проблем е хубаво да се открият на време и да се "лекуват", до колкото алергията се поддава на лекуване разбира се. Моя приятелка така откри рано при бебето си алергия към мляко и глутен и се наложи да дава специално мляко, което и го отпускаха по здравна каса. Детето повръщаше, наддаваше малко - това бяха първите сигнали поне при тях.

# 153
  • София
Луси, количката е страхотна, предполагам и много удобна! На каква цена я закупи? Не я намирам в бг сайт.

Аз въведох тиква, после картоф. Картофа си и остана любим. Ако желаеш пробвай да свариш и пасираш картоф и го разреди с кърма/АМ. Бебка го обожава с АМ.

Кат, от дундьо я купухме за 460 лв, има ги и във вис виталис.
Много съм доволна, вчера 2 часа спа в нея.
Бясна съм, че пак е хремав, заради баща му. Инхалатор не търпи, едвам го гоня за 2 минути. Дърпам едни бели прозрачно гадни сополи. Направо е ад.

За инхалатора - аз си закупих приставка, във форма на биберон. Вече я пробвахме, удобна е и не се плаши .

https://www.emag.bg/zalygalka-inhalator-redline-bebe-neb-za-inha … eta/pd/D2SW1FBBM/

Тва е съпер хитро, дали е съвместим с Омрон . Че този удома е такъв? Ще купя само да видя става ли

# 154
Ох не знам дали и с какво е съвместим, за жалост и в описанието не пише. Аз си закупих направо нов инхалатор от черния петък и тази приставка. Много често ни се налага да го ползваме с каката за жалост Sad До сега 2 пъти и при бебето вече ползвахме..

# 155
Яница,  не мога да помогна със съвет,но стискам палци да се приберете здрави вкъщи колкото се може по-скоро Hug
Само за кашлянето мога да кажа,че.при нас започна редовно откакто взеха да му текат лигички.
За захранванато аз  отскоро започнах да взимам направо пюре което е с 2 зеленчука/плода.Един вече даден и 1 нов.Така не смятам от кое колко лъжички да дам , а и ако има проблем ще знам от кой зеленчук или плод се е появил.Ние бая ги изредихме вече ама то нащо си е лакомо и заместихме даже хранене.
За сега само картофа и пъщърнака не.му харесаха особено много. 2-3 лъжички със зор и направо спрях да му давам.Нека си хапва детето каквото му е кеф Grinning
Вече е на 5 месеца и мислих че като почнем пюретата,поне ще спре нащното хранене ама е като часовник. 3 или мякс 4ч и се буди да цока..той още си е на 140мл мляко,  та мисля дали да не му давам повече вече .. ама и голяма доза дя направя почти никога не я изяжда..незнам при вас как е , но ние май ще си чакаме от само себе си да спре да се буди за хапване.. Grinning

# 156
Нямам никаква представа колко яде, наяжда се и пуска. Лекарката ме посъветва да сложим последната ваксина другата седмица, да изчакам три дни и тогава да започнем със захранването. Май само това ми трябваше да чуя, много ме мързи. А и е наддала 600 грама, така че е добре.
Всички болни, да оздравяват!

# 157
Непрестанно мрънкаме ние. Вече не зная с какво да занимавам,че да млъкне. Не спим, ходим с мъжа ми като прилепи денонощно, ако не е бебето, то пък каката ще е неспокойна.
Ушите са Добре, колики няма, нахранен е Triumph
Яница, Дано сте си в къщи за празниците. Кураж!

# 158
Момичета, уж щяхме да си ходим в петък, после събота, накрая понеделник 23.12. Обаче снощи вечерта беше по нормална дежурната лекарка и разбрах, че ще стоом до 27.22. А мен никой не ме е уведомил. Причината явно е, че аз не издържах и на висок тон поисках да видя резултати от изследванията, попитах защо са още три антибиотика, като лекуващата каза че ще останат два... Изгониха мъжа ми, той всеки ден идва и не пречи и изведнъж започна да пречи... Сега тъпчат детето с по три банки и три антибиотика. Искахме домашен стационар, но с тези банки не става. Просто лекуващата докторка се гаври с нас, защото поискахме сведения за детето, за да си удобен трябва да мълчиш и нищо да не питаш. На 23.12 се подписвам, че отказвам лечение и си тръгвам. Детето е весело и игриво, акото уж малко загъсна, но пак ходи често.
Препоръчаха ми д-р Лазарова в Токуда. Вие какво ще кажете?
Забравих да кажа, че нашата лекуваща в Терапията е д-р Колева. Да много е усмихната и любезна с децата, но е разсеяна, непостоянно. Назначава изследвания не ги поглежда, после пак иска същото. Освен АМ НАН друго мляко не знае.

# 159
Лазарова от Токуда е уникален лекар. Препоръчвам я с две ръце!

# 160
  • Варна
Оооо Яни, стягайте си багажа и се прибирайте ! Аз пак ще ти кажа, че според мен се чудят на здраво дете какво да му измислят и как да го лекуват. Ако трябва пусни една контрола на ако, урина и да ти е мирна главата.
Изкарайте спокойни празници, колкото е възможно и след това към София !
И няма да се даваш , щом се налага ще питаш, ще викаш и ще си правиш каквото решиш с детето , то си е твое !

# 161
Момичета, да си похваля младежа, че днес става на 6 месеца. Времето направо профуча...на няколко пъти смятах дали не са по-малко 😆 Не съм вярвала, че толкова ще го обичам и че може да ме сполетят такива усещания към дете.

И да се оплача. Пищи, крещи ужасно много и ужасно пронизително. Аз едвам го издържам, баща му вече ена ръба на нервна криза. Във всяка една минута, в която не е гушнат (ама само като си прав се признава) пищи. Вече почвам да се чудя дали всичко му е наред и дали да не го запиша на доктор. На разходка също си мълчи и си спи или си гледа, но когато сме вкъщи не може да бъде оставен и за секунда, а той вече е 8+ кг. и ми е трудно да свърша каквото и да е било, докато го нося. Абе мрън. Явно е нормално, но имате ли идеи, опит?

# 162
Нашия и той като му омръзне да седи примерно в шезлонга и като почне едно викане направо блока сигурно ни чува. Grinning Не е рев , а си е точно викане и пискане на доста висок тон и децибелите се увеличават с всеки изминал ден.Направо ме побърква на моменти.Но в момента в който го взема и ми се ухили до уши , ме разтапя Grinning
Явно си откриха вече гласовите възможности и си ги използват с кеф Joy

# 163
Момичета, да си похваля младежа, че днес става на 6 месеца. Времето направо профуча...на няколко пъти смятах дали не са по-малко 😆 Не съм вярвала, че толкова ще го обичам и че може да ме сполетят такива усещания към дете.

И да се оплача. Пищи, крещи ужасно много и ужасно пронизително. Аз едвам го издържам, баща му вече ена ръба на нервна криза. Във всяка една минута, в която не е гушнат (ама само като си прав се признава) пищи. Вече почвам да се чудя дали всичко му е наред и дали да не го запиша на доктор. На разходка също си мълчи и си спи или си гледа, но когато сме вкъщи не може да бъде оставен и за секунда, а той вече е 8+ кг. и ми е трудно да свърша каквото и да е било, докато го нося. Абе мрън. Явно е нормално, но имате ли идеи, опит?
Честити шест месеца! Времето наистина минава неусетно, нали! Heart

Най-големият ми син от новороден искаше непрекъснато на ръце, с времето го израстна. При него беше комбинация от темперарамент (обича да го гушкат и до сега) и рефлукс. При вас е вероятно причината е съвсем различна (макар че темпераментът сигурно и в случая е фактор),  но пиша, за да споделя, че решението при нас беше ергономична раница - бебето гушнато, ръцете ми свободни и не ми тежи Simple Smile Аз съм привърженик на идеята, че е добре да опитваме да намерим начин да удовлетворим нуждите и желанията им - и без това растат бързо Simple Smile Но и да търсим как да го направим по начин, който е щадящ и за нас самите и взима предвид и нашите нужди.

# 164
и моето момиче крещи, понякога  по 1 час, но по този начин се радва. особено нощем е голям кеф да си чува гласът как кънти

Общи условия

Активация на акаунт