Юлчета 2018- тема 3

• 88 036
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
Във всяка една минута, в която не е гушнат (ама само като си прав се признава) пищи.
Първородният не само права, ами по едно време искаше и нон-стоп да трамбовам из нас, иначе рев до небето. Минава Grinning и после някое друго чудо иде. Ми носила съм го, какво да го правя. Със слинг, с раница.

Сега бебето стои само̀ в кошарата понякога по 15 минути и направо ми се вижда чудо на чудесата. Ама за сметка на това не спи. Не заспива в слинга, не заспива в количката. През деня се събира час, като естествено нейните дрямки не съвпадат с часа за сън на баткото и аз съм все в бойна готовност. Успокоявам се, че ще пораснат. Толкова кратко са мили, малки бебенца Heart Eyes

# 166
Майчета как са вашите бебета двигателно? До къде са с обръщане, пълзене, хващане? Поставяте ли ги да седят?

# 167
Хваща всичко Калина, всъщност разни разпръснати навсякъде играчки са ѝ стимул да се търкаля (вече се обръща и от корем по гръб) и достига. Много е смешна като започне да вдига дупарата, иска да пълзи и не може, даже назад се случва да върви. Ама как се ядосваааа Joy Слагам я и да сяда, защото си иска. Няма да я бутам я Simple Smile

# 168
Моят господин се е заизправял да стои седнал още от 4-ти месец. Сега продължава да надига глава ,много е смешен.
Иначе с обръщането сме пълен провал - един път от корем по гръб и обратно и това е. Не му се нрави и по корем вече, преди надигаше дупе да пълзи,сега и това отказва .

# 169
  • Варна
Моята се върти от гръб по корем, но като й омръзне разперва ръце и крака сякаш току що е скочила с парашут и почва да мрънка някой да я завърти Grinning Дори и опит не прави сама да се обърне от корем по гръб, но ми е все тая , защото като един детски рехабилитатор знам, че това се случва по-късно към 6-7 месец обикновенно. За тези деца, които вече го правят браво !
По корем почва по малко да се върти около оста си , за да докопа играчки, избутва се и изпъва ръцете в лактите.
Не я слагам седнала, нямам и намерение да го правя на този етап.
Хваната за ръце се набира малко ( щото баща й държи да го прави) и няколко пъти се набира до седеж , ама многоо нестабилна в гърба, за това ще си откара още на пода . Скоро ще започна в столчето за хранене може би да  я поставям при захранването, но само тогава. Няма бърза работа да седи седнала Grinning 

# 170
Яни, два пъти вече сме били с баткото в Майчин дом. Първият път от инфекциозна болница излязохме по желание, защото малкия се оправи от чревния вирус , но се оказа с нелекуван бронхит и направо хрипове едностранно. Последния ни ден в инфекциозно дори нямаше никакви интервенции на малкия. Още на същия ден влязохме в Майчин дом. Тъй като излизаме от една болница и влизаме  в друга нямахме право да ни лекуват по здравна каса. Но вторият път в Майчин дом бяхме по клинична пътека.Мога само да препоръчам. Били сме и в спешния на Майчин дом и също мога само да препоръчам. Ако ти трябва и адекватен педиатър пиши ми, може да се консултираш и да те насочи към правилния специалист. Имам приятелка в момента в Лисичкова с малкия. И тя е доволна от лекарите там. Успех и дано скоро всичко е наред.

# 171
  • Варна
Мами, не съм предполагала, но моркова адски запече малкият. 3 дни морков, 3 дни без ако. Реших да поотложа карфиола. Днес включих няколко лъжички сини сливи за първи път и той беше във възторг. Целият се разтрепери и започна да се радва, много мило ми стана.
Честита половин годинка на бебока на карол. И ние тези дни ще празнуваме Simple Smile
Весели празници момичета!

# 172
Мерси момичета 🤗

Алекс днес все едно разбра, че се оплаквам и днес почти не е пискал и само усмивки раздава. Обичам го това хлапе!

Иначе мнооого обича да седи по корем и все се върти. От корем по гръб пък вообще не проявява интерес. Придърпва се почти успешно към дистанционни, духалката, прахосмукачката, телефони. Слагам го във възглавницата за кърмене полу-седнал и там се набира напред-назад.

# 173
Аз малко се обърках сега, тука последно юлчета ли са или юнчета? Някои бебета вече са на 6м, как става това, ние още сме на 4, а сме родени юли месец Thinking Grinning

# 174
Аз малко се обърках сега, тука последно юлчета ли са или юнчета? Някои бебета вече са на 6м, как става това, ние още сме на 4, а сме родени юли месец Thinking Grinning

Ами нашия беше за юлче, но малко избърза и срана юнче😆

# 175
  • София
Явор се върти като пумпал. Как го сложа легнал и след 2 секунди е по корем. Върти се и около оста си. По часовниковата стрелка най- често. Моя заради баща си завъди сополи, но днес е по - добре от вчера. Иначе хваща играчки, навира си ги в устата и после мрънка и си захапва ръцете. Типично по рачешки се движи назад като е по корем...

# 176
  • Варна
Хах да и моят термин беше 2 юли, но се роди на 28 юни. Свикнах с момичетата тук и затова останах в тази група.
Въртенето става все по опасно и при Сами. Единствено в кошарата го оставям без надзор за малко. Днес кака му си играе с него и той се сдоби с цицина- издигнал се и с все сила си удари главата в паркета. Това за секунди става пред очите ми . Не се филмирам излишно, надали ще мога да го опазя от всичко в бъдеще и една цицина повече не е проблем.

# 177
 Момичета, днес ни пускат. Все пак Мария ще си е в къщи за първата Коледа.
Пожелавам Ви весели празници. А на малките бебоци да са само здрави. Няма нищо по ценно от здравето на детето. И вие бъдете живи и здрави.

# 178
Момичета и от мен имате пожелания за една прекрасна Бъдни вечер и Коледа с малките ни съкровища вкъщи Hug Нека да са ни здравички и ние покрай тях също, за да им се радваме Heart

# 179
Yanica*, много се радваме, че ще сте си у дома Relieved
И от нас - Весели празници на всички! Прекарайте едни топли и щастливи семейни празници с най - любимите си хора!

Общи условия

Активация на акаунт