Магията на изтока - тема 56

• 40 756
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • MJF
 Coffee
дането,твоето откритие е волната програма. Този сезон двете състезателни програми на Юзу са посветени на 2 от кумирите му във фигурното. Кратката програма е Otonal by Raul di Blasio на Johnny Weir- Джони. Волната програма е Origin ("Art on Ice") by Edvin Marton на Евгений Плющенко - Плюша. На мен кратката програма по ми харесва. Но и двете програми като такива нямаха много късмет защото Юзу този сезон имаше всичко на всичко 4 старта. 3 в началото и 1 в края на сезона. Програмите си останаха неготови до края. Но туй да е проблема му.

Аз обичам да ми е леко пикантно. Всичко почна покрай едни изсушени люти чушки, не обичам да хвърлям храна, дадоха ми ги и аз волю не волю взех да ги прилагам по малко. Та така от "въобще не ям люто" стигнах "може да добавим малко за пикантност"  Mr. Green.

# 676
Не съм по лютото аз. Дори и съвсем леко пикатно не ми е по душа. Но пък ММ и децата хапват доволно и заради мен. Донесоха ми от Тайланд някакви чушлета, с предупреждението, че са отровно люти. Още не са пробвани. По принцип с всякакви подправки съм доста обрана. Харесвам ги, и нашенски и екзотични, но в умерени количества. Предпочитам да са акцент, а не да не усещам вкуса на основния продукт.

# 677
Правилно, Шо. И аз си мислех, че изобщо не мога да ям люто, но покрай корейците, ха да опитам, да пробвам и ето сега - знаеш ли как взех да обичам. С годините човек се променя. Мъничко се слага, не много и с мярка. Леко пикантно и така е най-вкусно.
Гочуджанг-ът много ми легна на сърце и разбирам (вече) корейците, защо са толкова влюбени и не могат без тази лютива пиперкова паста. В България си имаме нашата родна и мила - лютивка, която върши същата работа.
В много отношения сме си братя с корейците... И те обичат много супи с вътрешности, а Ганьо си тачи и люби също най-много шкембето.

За подправките съм на същото мнение - трябва да се използват с мярка, иначе се губи вкуса на ястието. Има хора, които прекаляват (за съжаление), а не е нужно.

Гледах 3-ти епизод на Kill It. Ако не е главният герой и хъскито Грей, няма и да се сетя, но...
Чанг Ки Йонг ме радва, макар че екшън-сцените, които изпълнява, са като от фантастичен сериал. Това спускане с една ръка по въже трябва да го пробвам. Корейците не знаят ли, че на Изток само на Джеки Чан са му позволени такива сцени?
Много се смея на екшън-сцените. Толкова са нелепи и нереални, че не ми остава нищо друго.

Грей е много хубав.

Шо, Tasogare Ryuuseigun го превеждат в момента на английски. Да не те притеснява, че са стигнали до 7 от 10. Можеш да го започнеш. Добре вървят с епизодите, а и им останаха само три.

# 678
Да ни е честита новата японска ера, която ще започне на 1 май. РЕЙВА  - 『令和 (れいわ)』 е нейното име.
Днес го обявиха и много ми хареса обяснението на министър-председателя Шиндзо Абе.

Цитат
"Abe said the name means that culture is born and grows when people come together and "care for each other beautifully."

"With this selection of a new era name, I renew my commitment to pioneer a new era that will be filled with hope," Abe said."

Досега живяхме в Хейсей, с управлението на император Акихито, но на 1 май той ще предаде трона на сина си - Нарухито и ще започне управлението на император Рейва.
Най-старата (запазена и до днес) монархия в света.

Баба Бети обаче няма намерение на предаде трона. На 93 години (почти) си пази короната и не пуска.

Не съм впечатлена. Изобщо. Да, нежна балада, подходяща за неговия глас, но това не е парче за главно в първи мини-албум. При Кюхьон нещата стояха съвсем различно.
SM Ent. тотално загърбиха всички свои групи и изпълнители. Жалко, а с това заглавие ми изглежда повече на сбогуване, а не на нещо друго...
С групата отдавна е свършено, но от компанията никога няма да го обявят официално, както не са го правели с никой и никога през годините.
Корейският поп е пълен шит, а златните му години отминаха.

# 679
Интересна информация за Япония. Баба Бети май беше обявила, че ако доживее 95, тогава ще абдикира

# 680
Всички ли гледате фигурно?

Аз пък обичам люто.По скалата на Сковил стигам до халапеньо,но честно казано не ми е приятно люто.Обаче не обичам кисели храни - туршии, кисели краставички,лимон...бррр

3 корейски филма Smile
The Princess and the Matchmaker
Хареса ми.Сладък,романтичен и весел.С корейски клишета,но става за разтоварване.

Detective K: Secret of the Living Dead
Не е толкова забавен колкото очаквах,но си има своите добри моменти.Започва чудно и завършва драматично.
Леко мистериозен и съвсем малко кримка.Не избяга от темата за предателството,отмъщението и възмездието
След Ерик Нортман (True Blood) нямам проблем с зъбати,но се надявам Сашо да не играе в медицинско.

Daddy You, Daughter Me
Познато още като се прочете резюмето,но пък много обичам точно такива филми със смяна на тела или с връщане в миналото,отиване в бъдещето и т.н.
Oт трите филма,този ми хареса най-много.Доста забавни моменти,без голяма драма и най-важното добре изградиха взаимоотношенията баща-дъщеря.Те си пречиха,помагаха и мислеха,че знаят повече от другия.

# 681
  • DE
Люто не понасям, но харесвам уасаби Crazy ooooh! Mr. Green

# 682
Аз харесвам и люто, и кисело, и всичко, само не обичам да смесвам солено и сладко.

# 683
  • MJF
Егати. А аз си мислех ,че съм "кулинарна консерва". Развенчахте ми мита, кеф ти кисело,кеф ти леко пикантно,  кеф ти сладко-солено при мен, хем последното ми е коронен номер от дете Mr. Green. Но всичко да наблегна че е с мяра при мен  Naughty.  Wink Laughing. С подправките съм като 2в1. И знам че съм всеядно животно.  Laughing

Аххха, значи сега го превеждат Tasogare Ryuuseigun. Абе забелязах че е качвано март, ама знае ли се тя .... "японската". Ей на и с ери свои си се забавляват, мож ли има доверие на таквизи  Wink. Ок, включвам се пък да му мисли преводача/качвача  Mr. Green.

# 684
Банкерът
Започнах го без някакви очаквания, най-вече заради доста добрия каст от актьори-ветерани, а взе, че ме заинтригува. Не съм гледала японския оригинал и нямам място за сравнения. Главният е малко идеалистичен образ, но пък ми се иска да видя как ще се справи с бандата корумпиран висш ешалон и задкулистните им борби за власт.

# 685
С оглед на случващото се в Корея "Банкерът" да не се окаже документален/биографичен/ по действителни събития
Scream

Аз ще мрънкам Blush
Poetry of the Song Dynasty с Вик е с променени епизоди от 50 на 86 ,а имах желание да го гледам,но то се изпари.86 епизода Flushed
Сигурно имат много останал снимков материал и се чудят какво да го правят и са си казали "що да не им пуснем едни 36 епизода талаш,то и без това половината ще са в този дух,хем повече реклами,хем ще оползотворим сниманото...."
И др. сериали са с променени епизоди,но от очакваните запомних само Peace in Palace, Peace in Chang'An - от 70 на 68.

# 686
Confession
Първите два епизода са достатъчно интересни, за да продължа. Започнаха директно със случай на убийство, така че подробностите около героя на Джуно явно ще се разбират в последствие.

Днес започва My Fellow Citizens. Дано този път Шиуон да има късмет с по-интересен сериал, че предишният не беше кой знае какво.

# 687
  • MJF
Като прочетох 2в1 за банкера отворих да видя кой е японския вариант. Не съм го гледала ,не знам дали го има като за мен но ме  Laughing името на един от каста Yusuke Santamaria.
Е само говорите какво се случва в Корея пък не виждам новини от там по моите новинарски сайтове.

# 688
Не, и този път Шиуон няма късмет с интересен сериал. Корейска трагикомедия.
И Ю Йонг досега все със сериозни героини (в двата ѝ сериала) и явно сега е решила да разчупи с типичната корейска дивачка, която се напива и върши глупости. Нищо от ролята ѝ в Tunnel.

Ненормален първи епизод, а до финал сигурно ще станат още +15 ненормални епизода.
Набързо ги ожениха, а тя след сватбата му призна, че всъщност работи като детектив. Видиш ли месеците, в които бяха заедно той, като типичният корейски малоумник, не успя да разбере.
Шиуон отново с мимики и жестове като на шут. Никак не е забавен, такъв беше и в последния му сериал със Сора.
Сериалите преди години, в началото на кариерата му бяха класа. Последните не.
И има нещо странно в лицето му, като че ли е минал и той през д-р Клъцни/Срежи. Нищо не може вече да ме учуди, щом става дума за корейски айдъл/и.

Futatsu no Sokoku - епизод 1 от 4

Шун Огури-сама.

Много ми хареса първи епизод. Този тв филм беше излъчен в Япония в два последователни дни (23 и 24 март), но по два часа и нещо на епизод, затова преводачите на английски са решили да разделят частите на четири епизода и така да ги пуснат.
Шун така влюбено гледаше Микако Табе... Никога не са били двойка на екран, а толкова са симпатични. Микако е нежна и ефирна, тъкмо за Шун.
Трима братя - Шун е най-големия, Кенго Кора средния, а Макеню най-малкия. Родени и израснали в САЩ, но японци второ поколение. Американски японци - никкeй-джин. Втората световна война ги среща на фронта - единият брат се бие за Япония, а другите двама за САЩ.
Тепърва започна историята, но въведението бе много добро. Този брак, който Шун сключи ще бъде провален. Не е щастлив. Очите му са само в Микако.

Единственото, което малко ме дразни е много лошият английски, който Шун говори, а уж се предполага, че е американски гражданин. Както и да е, толкова си може. Макеню, като един истински американец от японски произход, какъвто е и в живота, като син на Сони Чиба - говори перфектен английски и само на него му се получава убедително.
Иначе Шун, като извинение за лошия английски, показва голи части. Кога ще му видим иначе голото четирибуквие, ако не във военен филм.

Последна редакция: вт, 02 апр 2019, 05:33 от rossonera

# 689
  • BG
Много рядко ми харесва тайландска песен, но тази от ОСТ-а на Rose and Diаmonds (тъкмо го започнах) ме грабна от раз

Общи условия

Активация на акаунт