Магията на изтока - тема 56

• 40 761
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Аз изчезнах, но почти не гледам, зарибена от няколко игри за оцветяване.Пускам си разни руски поредици, снимани по истински криминални случаи от миналото в ютуб и слушам и оцветявам ли оцветявам, до 6-7 сутринта.

# 691
Guardian
Нямам идея защо го бях зарязала Blush .Явно 4-ти епизод е моя препъни камък.Ако мина на следващия значи ще го изгледам сериала.
Всъщност китайската цензура,която от 2016 г. забранява явните препратки към еднополовите отношения е действала с пълна сила.Усещаш,че нещо липсва във взаимоотношенията между двамата,погледите,които си мятат,действията им спрямо един друг,но само до там.Нищо повече,те са само приятели....дам. Толкова здраво държи закона,че дори "Бохемска рапсодия" е цензурирана и липсват 2 мин. от филма.
Хубав е.Исках да избягам от типичното фентъзи и за това фентъзи (има подземен свят,чудовища с необичайни сили) с крими елементи.С малко статисти,5 коли по улиците и снимачната площатка е малка,но за ефектите са се постарали. Епизодите са свързани с общата история,но всеки крими случай е различен.
 Като се сетя,че толкова време избягвам китайските сериали по необясними причини и съм пропуснала толкова неща в един от любомите ми жанрове. Blush Blush

ОСТ-то го бива
Скрит текст:

А главните са такива сладури Heart и толкова да не им ходят дълги коси,но поне не ги дават много с перуки.

# 692
  • MJF
Tasogare Ryuuseigun1 изгледан.
Сетих се че като го представяше назад във времето това заглавие rossonera, го изкоментирах и е добре че са решили да го преведат. Станаха вече 8 от 10 налични  Simple Smile.
Скрит текст:
Ей голямо съвпадение с този стол в края на епизода. Къде е Швейцария , къде е ...иди кажи че не е съдба  Wink Mr. Green.Miho Nakayama и Hitomi Kuroki в действие. 2 големи мои любимки. Miho Nakayama в коронно амплоа, дай ѝ на нея такива роли и гледай какво става  Mr. Green.

Гледам и  My Husband Won't Fit . Върви ми бързо. Епизодите са сравнително по-кратки, като изключа началния увод и финалните надписи. Психологическа драма. Интересна тема.

Тайна, с какво оцветяваш?

# 693
Сетих се че като го представяше назад във времето това заглавие rossonera...

Това изречение заслужава да се сложи в рамка. Ти си се сетила за нещо, за което съм ти говорила на 11 октомври?! Това са цели 6 месеца.
Браво. Шо-паметта работи на пълни обороти.
Ще го подкарам и аз, след втори епизод. Не ми остана време (довечера, може би).

Шун Огури ми беше снощи само в главата, дори новия епизод на Haechi го претупах набързо сутринта, докато се обличах.
Друго нямам изгледано, а и нямам време. Добре че новия японски сезон още не е започнал.

Радвам се, че Сонг Дже Рим ще има главна роля в нов сериал, в който главната женска роля ще е за голямата ми любимка Ким Се Джонг. Тя не е потвърдила все още, но това е въпрос на време. Заговори ли се, че обсъжда дадена роля, скоро ще я обявят.
Сценарият е нелеп (по корейски), но ще се прежаля заради двамата главни, които харесвам, а и Дже Рим все му бият шута и го пращат "втора цигулка" (не го заслужава). Този път са го оценили.

# 694
  • MJF
 Laughing bowuu

Преди забравих за Шун. Абе видях миналата седмица в моя ресурс нещо с Шун и гледам не филм а епизоди посочени и много се зачудих като как така тук още не съм прочела въобще за сериал с Шун но нали мързел и повече не съм разследвала таз мистерия. Сега вече ясно.
 Simple Smile
Виждам че и заглавието с Ацуро- Papa Katsu "мръднало" с епизод тези дни. Мне, нека се измотаят до края пък тогава аз  Naughty.

# 695
Говорих за сериала на Шун и го представих тук преди да го излъчат.
Винаги пускай всичко в търсачката на форума и ще ти излезе. Знаеш, че пиша постоянно за японците и това е най-сигурния начин, за да се сетиш и сама, ако си забравила.
Търсачката на форума работи отлично. Е, до година-две-три назад открива всичко, но вече назад е по-трудно. Нормално, форумът е голям, а информацията огромна.

Papa Katsu почти го преведоха на английски, остават им два епизода. Мятай го и него. Ще останеш доволна. Точно психологическа японска драма, каквито ги обичаш. Говорихме вече в няколко поста за него.

# 696
  • MJF
Ха, сакурите и кучо помня но другото.....
Мне, трудно ще се навия да гледам тоз японски филм. До сега нещо на тяхна територия дето се е случило в тази война като кино хич не ми е харесало. Даже често ми повдига веждите. Отказала съм се и от документално тяхно по темата. Не за истории на  мирните и редови хора. А чисто военно-политическата част.
Ще изчакам отзиви тук и тогава ще видя дали. Lily Franky като радист го виждам в каста  Wink Simple Smile
Установих че трудно търпя с ушите ми  "развален английски" на този фронт но за това поне има лесно решение и не е проблем, махам звука, има субтитри  Laughing.
Виж такива като Сузу мога да гледам на килограм. Но там е Хора на фона на .....

# 697
Не, това е тв филм (събран в 4 епизода) и е много обран във военни действия. Няма брутални сцени (набляга се точно на човешката гледна точка, както при Сузу), а и японците винаги са много обрани щом става дума за Втората световна война и конфликтите им с американците.
Длъжни са да се съобразяват с големия американски владетел, на който козируват и прекланят глава от 2 септември 1945 г. до наши дни, за съжаление.
Но и Япония е това, което е в наши дни точно благодарение на наливането на милиардите американски долари....
Както и да е, многооооооооооооо дълга тема и друг път съм говорила на нея. Американска политика. С южнокорейците е същото.

По тази тема не смеят много, за разлика от бруталните американци. Сещам се, като ученичка, когато излезе Pearl Harbor и бях влюбена в Джош Хартнет, филмът беше забранен за излъчване в Япония. И с право.

Ехх, Джош. Голямата ми любов. Бен така и не го отразявах. Само за Джош имах очи и си ми остана голяма слабост.

Последна редакция: вт, 02 апр 2019, 13:35 от rossonera

# 698
  • MJF
Мда, така е. Бягат яко по допирателната стане ли дума за тази война при поставен ребром въпрос. Направо вето за мълчание на цял народ. Туй ми изглежда винаги крайно патологично. Но си е техен проблем.
Щом е ала Сузу отива в списъка. Да го видим този режисьор как се справил с военната бутафория ,че нещо в тази сфера са.....

# 699
Такова е, бутафорни ще са военните сцени, все едно гледаш телевизионен театър. Никога не наливат много пари в подобни продукции японците. Никога.

Държат да придадат най-вече човешката гледна точка (на обикновения човек, който се бори ден и нощ с всички трудности на емигрантския живот), да обърнат внимание на доброто, положителното, въпреки трагедията.
Важна е историята и Шун Огури. Той основно, хаха.
Човешките взаимоотношения, драмата на тези американски японци по време на войната и всичко, което са принудени да търпят от американското правителство, само заради това, че са емигрирали след 1868 г. и реставрацията Мейджи, а след това и по време на управлението на император Тайшо, в Лос Анджелис, Сан Франциско и изобщо цяла Калифорния. През Хавайските о-ви и в Калифорния.
Най-голямата китайска, японска и корейска диаспора в САЩ е именно по Западното американско крайбрежие. Най-близко до тях. Повече от 150 години емигрират в тази посока, тръгнали да търсят по-добър живот.

Интересен е. Знаеш, че мен ме вълнуват много тези теми, заради професията ми.
Накратко го определям като... История/човешката гледна точка за всичко, което търпят японските емигранти след 7 декември 1941 г. и нападението над Пърл Харбър. Това са хиляди японски семейства, които биват намразени и прокудени от домовете им в САЩ, само защото са японци/ от японски произход.

Последна редакция: вт, 02 апр 2019, 18:40 от rossonera

# 700
  • София
Тайна, с какво оцветяваш?
Това са игри на телефона, картинки разделени на сегменти, всеки сегмент с номер, а на всеки номер отговаря цвят, който аз трябва да сложа на мястото му.И много увличат.

# 701
Дам, Tasogare Ryuuseigun е точно за нас с теб, Шо-сан.
Давай, че както реших уж само да погледна втори епизод, така ме грабна и настъпах, а и епизодите са по 40 мин.

Точно както си го представях - в духа на добрите стари японски човешки драми, както само те умеят да ги правят и заради, които толкова много ги обичам.
Хитоми Куроки - всеки път като я гледам и не мога да повярвам, че е на 58 години. Сваля поне 15 години надолу. Толкова нежна и мила жена, с невероятно излъчване. С Кураноске Сасаки са много хубава двойка.
На 50 години и каква любов завъртяха... Уаауу, като по филмите. Той женен, но нещастен. Като наивни деца са ми и двамата, все едно са на по 20 години и изживяват това за първи път.
Хмм, да видим как ще продължат. Интересно е.

Рюсей Фуджи си ми е слабост от Джонитата, по принцип. Тук още не мога добре да разбера какво крои героят му. Не ми се вярва да е увлечен по мамчето толкова, че да си изгуби ума.

# 702
  • MJF
Изненада ме Тайна  Simple Smile. В такива моменти си мисля че трябва да имаме вече други глаголи за тез "новите" техники у нас и с нас  Wink Laughing

Шо-сан изгледа втори епизод на Tasogare Ryuuseigun
Скрит текст:
Интересен е семейния дует макар и стандартен. Все пак не са някакви закостенели, сухи персони. И у двамата има живец, но не им е на една вълна. Някъде във времето са загубили градивната комуникация. Тя е странна скици, мълчи, мълчи, трупа, пък като повиши тон на партито на сладкаря чак мен ме стресна  Whistling.Но все пак го пита де нейсе. Само че тайминга на питането не бе навреме  Whistling. Интересни и  смотани поведения на колегите на главния ни герой и на двете му работи.
Аааа развеселих се когато съпругата измърмори че си знаела че съпруга ѝ няма да види цитопласта на пръста ѝ. Доста нереалистично очакване на този етап  Mr. Green. Щерката уж ще се жени а разсъждения до тук като тийн и аз съм съответно #Silly от нея  Mr. Green.
Ех тези еделвайси бе.Хубав чадър.

# 703
Гледай. Голяма изненада те очаква от щерката, хаха.
Не издържах и погледнах финала. Изненадаха ме, но завършва добре, по японски логично.
Интересен сериал. Ако доживея някога техните години, на двамата главни герои, знам ли - може и до моята глава да стигне. Всеки иска да бъде щастлив, а и героите не са тесногръди консерви, постъпиха цивилизовано.
Михо Накаяма... Тази актриса е синоним на кугър-ка. За нея само младо и крехко агнешко.

# 704
Аз може ли малко да изнахалствам за линк, където да гледам Tasogare Ryuuseigun Blush. Знаете, че ме няма много в онлайн гледането.

П.П.  Намерих Hands V.

Общи условия

Активация на акаунт