Магията на изтока - тема 56

• 40 831
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • BG
2в1, и на мен ми хареса песента на Темин, от тези, които имаш желание да чуеш още веднъж.
шоши, тя Tuon този път доста дълго я държи Баронстването Laughing
Не мога да намеря сериал, който да ми задържи вниманието повече от 7-8 еп. Сега започнах Unni Is Alive и се надявам с него да се получат нещата.
Яд ме е , че на са подновили Into the badlands, много ме е яд.

# 346
До като чакам да качат в нашите торент тракери нов епизод с бг превод на Memories of the Alhambra, изгледах и аз The Negotiation, заради Hyun Bin. Съгласна съм с Tuon. Няма динамика, екшън, сюжета върви доста предвидливо. Но признавам се това ми стана най-любимата визия на Bin.
И не ми беше достатъчно.
 Върнах до 2009 година с Friend, Our Legend отново с него Heart Eyes Не знам дали и колко и какви операции може да си е правил, обаче този мъж с годините става все по-хубав. Сериите много ми харесват. Отдавна не бях гледала по-стар сериал, а като прибавим и че действието се развива през 80-те години става супер различно усещане. Гангстери, мафиоти, бой, затвори, сделки, пари. Тематиката ми допада определено. Няма драма, розови напудрени балони, еднорози и сърца и тази захаросаност на съвременните сериали. Към 11-12 епизод малко разводняват с една от любовните истории, но май това ще е за всички серии. А бях на път да се откажа още на първа серия, защото почва със сцени без особена връзка помежду си, един вид като единични моменти от всички серии събрани на куп и чак от 2-ра серия нататък следва времевата линия. Но въпреки това има доста напред-назад във времето, от миналото в настоящето.
Искам да изтегля Mask (2015/20eps), ама няма да стане в тоя живот. Няма никакъв сийд в торента, а превод има.

# 347
  • София
Търси го онлайн.Може да е качен във Вбокса.

# 348
Friend, Our Legend е много хубав сериал. Такъв, който трябва да се осмисли, а не да го гледаш между другото. Една от най-хубавите роли на Бини, а и останалият каст си го бива.

orange_girl, имаш ли регистрация при руснаците? Ако не, направи си. При тях винаги има сийд и нашите субтитри почти винаги съвпадат с техните релийзи. Ето ти още едно място за сваляне. Не е торент и е малко досадно с рекламите, но бързо се свалят и нямаш ограничения.

Подхванах Вавилон. Пак Ши Ху е прокурор като междувременно върти любов с омъжена за богаташ-насилник актриса. Интересно става, когато се налага да я разследва като заподозряна в убийството на съпруга си.

# 349
Tuon този път доста дълго я държи Баронстването Laughing
А,не,не Scream една седмица бях влюбена в Johnny Huang

orange_girl,забелязали запалката му във филма?Покрита с камъчета Scream
Ако Тя се беше сетила да попита от къде е,вероятно щеше да каже,че е ръчно правена от италиански майстори. Joy

# 350
  • MJF
Нека дойде петък. Ще видим кой в кого.  Laughing

Crazy Kono Sekai no Katasumi ni Episode 4
rossonera,добре че ме предупреди за Сузу, иначе можеше от изненада да падна от дивана  Whistling Wink.
Следва.

# 351
Ще става бавно, но това е защото сериалът е исторически, говорят на чукогу-диалект, с много остарели японски думи и преводача на английски сам си каза, че е много трудно.
Не се е отказал и няма да се откаже да завърши проекта, обяви, че ще довърши и останалите пет епизода, но те предупреждавам да имаш търпение с този японски сериал. Не е никак лесен за превод на английски.

Haechi - епизод 1

Доволна съм от първи епизод, а нямах никакви очаквания.
Предполагах, че отново ще се разочаровам много бързо, но си казах, че каквото и да ми покажат, ще гледам само заради Чонг Ил У.
Но не, този път корейците изненадаха и мен. Е, поне като за първи епизод.
Така разбирам историческите сериали - действие, екшън още от първи епизод, с герои, които мислят (нещо непосилно за много корейски герои/ героини, пък било то и главни).
Не бързам да се радвам, но замисъла ми хареса. Благодатна история, с няколко главни герои, много сюжетни нишки.
Не искам от корейците чудеса, само една добре издържана историческа продукция, без глупости/фентъзи-елементи.
Личи си, когато някоя от трите държавни телевизии (SBS, KBS, MBC) прави исторически сериал. Имат парите и ресурса, за да направят всичко на ниво. Сравнявам го с историческия на tvN - 100 Days My Prince, който си беше буквално като един телевизионен театър, с малко статисти, беден откъм декори/ костюми/ сцени и действие.
Тук нещата са на друго ниво, точно каквото искам/очаквам да гледам от исторически сериал. Направили са с много пари. Дано ги оправдаят с добра история.
Чонг Ил У е класа. Историческите роли му лепнат най-добре, плува в свои води. Така ме радва...
Го Ара ми хареса. Има шанс.

Довечера чакам с интерес епизод 2.

# 352
  • MJF
E аз вчера в бързината какво съм видяла/прочела не знам. То било исторически сериал на  Чонг Ил У.

Сузу 4 изгледан. Така гледах, че въобще не разбрах как дойде края. И точно реших "охо, значи този път се връщаме към кадрите/героите от съвремието" а то се оказа че епизода свършил и дават превю.
Нали съм на ти с японския, та то и аз нещо слушам малко по-особен японски  Wink. Чудесно е заглавието. Ще си чакам. В този епизод се смях на няколко пъти с, хм и аз не знам каква ѝ се пада на Сузу сестрата на съпруга ѝ, героинята на Machiko Ono, голяма скица е. Вероятно от ритъма ми на гледане, "един път на високосна", но някак си припряно/набързо ми дойде как свърза нещата нашата Сузу по темата "заместител". Стана ми много тъжто като ѝ отнеха скицника за рисуване. Това е голяма утеха и общуване със себе си за Сузу в света/времето в който/което живее.

# 353
Зълва се нарича на български. Героинята на Мачико Оно е зълва на Сузу.
На японски обръщението е お姉さん онеесан (по-голяма сестра).

# 354
Little Forest
Шош,слагай в списъка за "когато дойде муза за филми",ако не си го гледала.
Един много нежен и лиричен филм. Хареса ми,че видях как се променя мястото през сезоните,как пораства кучето,как се справят приятелите, как Тя се грижи за земята и как със сърцето си разбира думите на майка си.
Не се препоръчва ако гледащия е на диета.Не.
Доста си личи,че е правен по японска манга.Дори и да са добавили нещо от себе си няма типично корейските неща,които биха за душили филма - крясъци,любовна драма,сълзи,тъщи....Не,че корейците нямат и свои подобни филми,но този наистина носи нещо японско в себе си,дори да е пресъздаден от корейци.

# 355
Защото идеята не е корейска, а японска. Кореец такова нещо трудно ще измисли...

Японските филми излязоха през 2014 г. и 2015 г. - Little Forest: Summer & Autumn и Little Forest: Winter & Spring и са по известна манга. Шо ги гледа преди години и сме ги коментирали много в темата.
Тези два филма са стотици пъти по-добри от корейския. Гениални, бих казала.

# 356
  • MJF
Ахха, значи зълва. Е не е лесно с тази зълва, ако не я познава предварително човек. Доста серт но иначе добра душа. По-скоро сравнително добра  Mr. Green. Облеклото на героините в този епизод ме  Simple Smile. Тез пижами/потури за десените да не говоря и като сложат и памучните кърпи отгоре.....и таз вода с тез ведра .....направо "мила родна картинка"  Simple Smile. И това на контраста на кимоното на дамата от "онзи квартал".

Tuon, ok  Hug. Диета след филма. И чакай да те предупредя, че току виж "паднеш от стола". Заредила съм и следва монголския филм с кучето.  Thinking Little Forest (2018) като нищо може да го последва, цяло малко куче виждам на постера  Simple Smile. То сериали , сериали ама .......време е за кино  Crossing Arms Naughty

Thinking т.е. корейския е реплика на японските, така ли. Ок, тъкмо и паметта да си изтренирам.  Little Forest: Summer & Autumn и Little Forest: Winter & Spring са си шедьоври, даже на този тип филми им казвам филм-бонбон. Става ти едно такова положително, топло, умиротворено, ведро....от този род.
Уфффф, направо се изприщих докато намеря това за което автоматично ме подсетиха горните филми. Bread of Happiness гледах сравнително скоро от този тип.  ThinkingМда. Ок , задействам се.  Hug

Последна редакция: вт, 12 фев 2019, 13:07 от Шошулчо

# 357
Да, римейк е на японските филми/ мангата. Тяхна версия, от която не останах очарована (след като съм гледала японските оригинали). Корейското все пак е надделяло.
Колкото и да правят техни версии на чужди продукции, знаеш, че е неизбежно - културата е различна, нищо че са азиатци и граничат по море, а историята им е тясно свързана.

Кореец и японец - две различни вселени. В абсолютно всичко.

# 358
  • DE
"Mr. Swimmer" - глупав и недомислен сценарий и страхотни герои и актьори. Клиширано на моменти, нелогично и главната двойка причината да се погледа. Има и няколко други на заден план които не дразнят, а са в плюс и на моменти забавни.

Майки става все по-хубав, но му е време да престане да играе младеж близо до училищна възраст все пак е на 30 години вече.
Дано не задълбаят много в драма, но предвид броя на серии е твърде вероятно да се случи. Гледам когато няма преведен епизод от текущите с които се залисвам.

# 359
Тайна, няма го качен във Vbox. Търсих вече.

2в1, благодаря за линковете! Никъде нямам регистрация из чужди торенти. Ще си направя. Много точно си написала за Friend, Our Legend. Това исках да кажа. Трябва да му се отдели време и да се изгледа без превъртане и много епизоди на куп един след друг. Остават ми още 8 епизода.

Tuon, не съм забелязала запалката. Италиански майстори? Joy Като се прибера ще го превъртя, за да я огледам.

Общи условия

Активация на акаунт