Професионални серии за коса - тема 123

• 64 983
  • 769
  •   1
Отговори
# 75
Може ли да ми препоръчате шампоан против пърхот.
Само без лакме не ми подейства добре.

# 76
densi +1,
абсолютно подкрепям това мнение.
С темата за проф.козметика за коса се запознах 2015 година. Тази година за първи път си "позволих" Керастаз, защото бяха прекалено голяма лъжица за мен.Но през тези 3 години пробвах Lakme, Keune, Joico, Alterna, Tigi, Goldwel, Aphogee, Pureology и сигурно нещо пропускам.За тези три години се върнах и изчетох всички теми от началото до сега и не можех да си позволя да прескоча една така да се каже психологическа бариера вътре в мен самата за такива цифри. Има много хубави неща които могат да се научат от старите теми. Сега напоследък се повтарят едни и същи марки и продукти, не че е лошо, просто вече ги няма повечето потребителки и не се споменават различни марки и се създава едно впечатление, че не е ли нещо цифра, няма да върши работа. Имаше един момент в който хит беше Течната коса на Вела, после маслените шампоан и маска на Тиги, на Шварцкопф Миракъл нещо си, на Вела SP Hydrate, пък какъв фурор беше Олаплекс . Моля се някой да не ме разбере погрешно, може и аз да бъркам някъде, просто ако можете пробвайте първо от някой или ако е възможно се комбинирайте и разделяйте продукти, защото иначе остават много пари "затворени", а разочарованието е огромно когато очакваният ефект не е уау.
Благодаря за търпението  bouquet

# 77
  • Някъде там
И аз съм съгласна с Денси.
От по бюджетните ми допадат Вела,дори сега си поръчах балсама им кафява коса .
Мисля да си везма и шампоана им инвиго за чувствителен скалп.
Струва около 15 лева Simple Smile

# 78
  • Варна
 +1 и от мен за последните две мнения.
  И двете сте адски прави....преди време Магнолия написа нещо...аз не бих могла да го кажа по-точно въпреки,че често я перефразирам....

За да си оправи човек косата не са нужни чаааак толкова пари. Вярно е, че има нужда от една по-солидна предварителна инвестиция, но не е нужно да е Алтерна, Шу Уемура, Керастаз и т.н. Аз например изключително много харесвам Напура. https://www.zlatnaribka.com/napura  Цената и е средна. Преди 3 години беше дори още по-ниска. Аз я популяризирах в темата и изведнъж започнаха много да я купуват. Тогава Рибата вдигнаха с 25% цената и момичетата бяха много недоволни и не им го спестиха в страницата във фейсбук. Както е да е, мисълта ми беше, че това е марка, която е много качествена, шампоаните, маските, терапиите са им на добра цена и съвсем спокойно с две техни серии, няколко ампули, и една терапия може да се започне подобрението на косата.  Също да се вземат една-две хидратиращи серии. Джойко в енцо    също е на добра цена и е напълно допустим, особено ако се вземе голяма разфасовка. https://www.enzo.bg/kozmetika/kozmetika-za-kosa/?f=1-1-2-3649-5625 Протеина в 2 стъпки на Афоджи и още доста други продукти, които могат много да подобрят състоянието на косата, без да се хвърлят стотици левове в неудачни покупки.  Ясно е, че често първоначално има неподходящи продукти, но аз обикновено съветвам да не се разменят, освен ако няма нещо, което искаш да купиш, и можеш да го получиш чрез тази размяна. Защото след няколко месеца косата ще го хареса, състоянието й ще е различно. Е, това не е общовалидно за всеки един продукт - аз също съм разменяла някой неща, но такива които със сигурност не искам дори да помириша отново или такива, които имам в повече - като ампули например.

Затова задружността на темета е много важна. Скъпите терапии си ги купуваме 3,4,5 момичета и като си разделим и се получават хубави неща на супер цена. Последно като разделихме голямата разфасовка на Олаплекс имаше дози по около 50 мл. Олаплекс стъпка 1 и 100 мл. от стъпка 2 и цената беше 55 лева, ако не се лъжа. А тази доза ще стигне за доста време,  защото 3.75 мл. е дозата, която се слага в една боя. А към 10 мл. е за терапия на коса до средата на гърба, че и до кръста. Поне аз на моята дълга коса като сложа 15 мл. и много ми остава от дозата - при терапията първата стъпка са смесва с вода в различно съотношение в зависимост от количеството от пъвата стъпка.

Та няма лошо да се коментират и по-бюджетни продукти, ясно е, че в БГ голяма част от хората нямат добри доходи и никой не осъжда никой за това. Но истината е, че повечето момичета очакват чудеса от някоя ракламирана серия, а истината е, че често тя съвсем не е за тяхната коса. Освен това има коси, които и само Пантен ще им направи хубава косата. Аз това наричам ген и младост  и късмет също така. Моята коса се промени постепенно и дори в някой случаи рязко.  Като момиче и до преди 5 години косата ми беше къдрава и то много - ситни и гъсти къдрици. Сега е права към чуплива, като след раждането започна като че ли повече да се начупва, и е на вълни някак. Като се изкъпя и я понамачкам с ръка се начупва доста, но после се поизправя сама. Не е от дължината, защото и преди съм била с дълга коса. Съответно това за мен означава, че има някакава промяна в структурата на косъма, на няма връзка с увреждане, защото въпреки, че я боядисвам, изправям, къдря - косата ми е здрава, доколкото може това да се приеме за третирана коса. Но за разлика от преди сега имам по-гъста коса, по-плътен косъм, повече обем. И това не се дължи на китосването на косъма с добри продукти (защото точно това правим като слагаме маски, финиши и т.н. по косата) а на грижата за косата от нейното поникване. Другото е просто допълнение. Съсипаната коса си остава съсипана. Единственото, което правим е да й подобрим донякъде външния вид, да я гримираме, както се казва. И колкото по-опитен е "гримьора" толкова по-добре се маскират проблемите.

Не искам да бъда грешно разбрана. Нашето колекциониране е мания и често е просто глезотия, а не оправяне или поддържане на косата. Никой не трябва да има 20 серии за да има хубава коса, но трябва да има около 6 серии - 2 протеинови, 2 хидратиращи, една балансирана към хидратация и една балансирана към протеин. Две термозащити, от които  една на суха и една на мокра коса да се нанасят и 2 финиша - един протеинов и един хидратиращ. Това е. Грижата за скалпа може да става и само с ежедневни 5 минутни масажи, едночасов престоя преди всяко миене на косата с Ямайско черно рициново масло (нарочно го изписвам така за да няма неразбрали,иначе го съкращавам ЯЧРМ), което от Ибей може да се купи за около 25 лева и да се ползва повече от половин година, защото е много икономично и се смесва с други масла. Както и веднъж седмично по половин ампула Напура за стимулиране на фоликулите. Което е 5 лева на седмица. Колкото една купия цигари.

За да няма никаква грешка ще кажа, че Шу Уемура е глезотия. Алтерна Тен - също.

В тоя ред на мисли често коментирам Олиесета,които са с почти дрогерийни цени и в повечето случаи вършат страхотна работа. Същото важи и за Епруваж.... това са сравнително нови марки от има няма две години по нашите ширини.
  В графата лукс и гевезелък влизат и последните две топ коментирани марки Ланза и Лалга,както и Себастиян Профешънъл  Laughing те са само за откачалки  Laughing Laughing Laughing

# 79
И аз съм съгласна с Денси.
От по бюджетните ми допадат Вела,дори сега си поръчах балсама им кафява коса .
Мисля да си везма и шампоана им инвиго за чувствителен скалп.
Струва около 15 лева Simple Smile
балсама за кафява коса и него го имах, правеше ми косата мека та чак лигава, но аз такава искам да я усещам, него го бях взела веднъж на промоция от Парфимо за около 10-12 лв някъде.
Благодарение на форума се научих да проверявам цените на даден продукт на поне 3-4 места.
Когато Sexy hair беше хит в Рибката или Арлен вече не помня кой, в Нотино /Енцо/ и в един друг сайт разликата в цената на маската беше с 10 лв надолу, сега сверявам Нотино, Парфимо, Емаг и чак тогава избирам кое от къде да купувам.
Само един факт, продукт от последната ми поръчка Joico :
https://www.arlen.bg/product/9028/shampoan-za-dalboko-pochistvan … hampoo-300ml.html
https://www.emag.bg/shampoan-joico-k-pak-clarifying-300-ml-74469 … earch-Action=view

и още много мога да пиша, просто се опитвам ако мога с нещо да помогна защото не съм от най-активно пишещите с което не се гордея особено. Единственото с което мога да допринеса е да Ви информирам ако нещо някъде е на сметка.

# 80
  • пловдив
Здравейте,напълно съм съгласна ,че не е необходимо да отделяш супер много средства за да имаш хубава коса.
Преди 10-на години ползвах безамобячна боя на Лореал и шампоаните-косата ми беше страхотна, лъскава,жива и дълга. После започнах два пъти в седмицата да изправям с преса,пробвах малко да изсветля, започнах с амонячни бои по цялата дължина, две бременности и вече доста се промени картинката. Сега след втората бременост, цяло лято имах ужасен косопад,ходех само с вързана коса и без преса -подобри се положението.
Наскоро си взех шампоан и балсам на Епруваж за изглаждане. Да ви кажа,не са лоши, но не мога да кажа,че има някакъв невероятен ефект. Даже забелязвам,че косата започна повече да се наелектризира след тях,също усещам лек сърбеж в скалпа,незнам защо...Явно не съм подбрала правилните продукти в случая.

# 81
  • Варна
Много се радвам, че densi повдигна този въпрос. В крайна сметка, тази тема е за взаимопомощ, а не за налагане на нови, скъпи брандове чрез хвалби. Аз лично вече избягвам най-хвалените продукти точно поради тази причина. Чета стари теми и се опитвам да налучкам моите неща, горе-долу успешно. Приятен ден на всички!

# 82
Добро утро,
тъй като преди време имаше момичета доволни от Червените Тигита от днес са на оферта тук. Мисля, че са за сериозно увредена коса:
https://www.parfimo.bg/goreshta-vitrina/#&gid=null&pid=1
като се зареди страницата малко по-надолу е офертата.
линк за сравнение на цената в друг популярен сайт:
https://www.notino.bg/tigi/bed-head-urban-antidotes-resurrection … metichen-paket-i/
Прекрасен ден  bouquet

# 83
Здравейте, момичета Simple Smile
Имам нужда от помоща и съветите ви!
Напоследък използвам уж хидратиращи неща, но ми действат доста противоречиво и се чувствам объркана.
Например след маска Макадамия (за нормален косъм) при първо ползване чувствам косата си мекичка, гладка има плътност - разкош. На второ ползване резултата вече е повече вялост, но все още приличен резултат. При следващи ползвания обаче краищата стоят като пресушени, хвърчат.
С хидратиращата на Маракеш, с маската Чудо на Маракеш и с Мароканската маска с кафявата капачка резултата е много сходен  - в деня на миене (обикновено вечер) косата е уникална - невероятен блясък, гъвкавост, обем и подреденост, косата е тежка, прекрасна е. На следващия ден обаче обема се е смъкнал чувстваително, а краищата изглеждат като изтънени и обикновено са се пернали. На какво се дължи този ефект според вас? Аз очаквам след хидратираща маска, ако евентуално ми дойде тежка косата да клюпне, да мазнее, но не се случва това, а обратно стои като пресушена.
Съвсем пресен пример - понеже скоро се боядисвах след боядисването косата беше много суха. На първо измиване ползвах серията на Чи за боядисана коса, ползвах я за първи път, серията е балансирана, затова реших при следващите 2-3 измивания да заложа на по-познати хидратиращи неща.
На второто измиване (в неделя) сложих еластисайзер Екстрийм, преспах с него и ползвах маската на Лореал Митик ойл по-леката -  косата стана гладичка и мекичка, нямаше кой знае какъв обем, но изглеждаше много добре, при това 3 дни беше една и съща всеки ден.
Вчера намазах краищата на косата с еластисайсер Екстрийм, стоях 35 мин. Измих с шампоан на Чи за боядисана коса и след него сложих маската на Марокан (с кафявата капачка). Вечерта косата беше точно каквато я описах малко по-нагоре - приказна, обем, блясък, всичко. Тази сутрин обаче обема е по-лек, краищата са леко по-остри, има стърчащи леко кичури и в горните пластове е леко като изсушена и изтъняване.
Как мислите? Какво иска? Simple Smile
Благодаря ви предварително! Simple Smile

# 84
  • София
densi, така е, има хубави продукти и в по-нормалния ценови клас. Но всеки трябва да ги открие за себе си. А това става с проби. Косите са специфични и индивидуални. Скъпите продукти не винаги оправдават цените си, факт. Но все пак има някои продукти, които лично за мен определено си заслужават.

С две думи - лично за мен истината е някъде по средата.

aiki_ira, аз не повтарям продукти, менкам ги на всяко миене. Моята коса харесва разнообразяване и така извлича максимума от продуктите. За сухите краища - олио?

# 85
aiki_ira, аз не повтарям продукти, менкам ги на всяко миене. Моята коса харесва разнообразяване и така извлича максимума от продуктите. За сухите краища - олио?

♥.Петя.♥ , аз също не ползвам на поредни миенета едни и същи продукти. Имам ужасно много неща. Олиа ползвам, кремчета и какво ли не. Другаде е проблема, но не мога да преценя къде, явно не ги редувам правилно. Simple Smile

# 86
  • Варна
aiki_ira прехидратираната коса също може да се чувства суха. Става перушинеста,безформена и фризи. Бих предложила да ползваш протеинов до балансиран шампоан преди хидратиращите маски.
   Има го и другия момент,че когато косата е в добро състояние стачкува при товарене с тежки продукти без значение протеин или хидратация.
 Марокан,Еластисайзър екстрийм, хидратиращата Маракеш са все силни маски. Някой лек балсам нямаш ли  newsm78. Ползай митичната маска с протеинов шампоан. Просто ти бяга баланса. След спане с еластисайзър никога не слагам маската на Марокан предпочитам нещо балансирано да речем Хроноложист, Епруваж,даже Олиесета подхранващата освен ако преди това не съм прекалила с протеина и ми трябва ударна хидратация.
 Финишите не хидратират те са повечето силикон и някое и друго масло. Тяхната задача е да затворят полезностите от маска/балсам/ в косъма и да го пазят.
  Иииии.... такива силни терапевтични продукти никога не ползвам на поредни измивания. За постоянно ползване/въпреки,че с профи продуктите като цяло не се препоръчва/ са леките балансирани серии. Те са за коса в добро състояние без особени проблеми.
   Мисля и най-новите момичета са наясно,че няма как да си купите една профи серия и да я ползвате докато свърши само нея  newsm78.

# 87
Здравейте, чета темата от много време и ви се възхищавам колко много знаете за подуктите и ми е много полезно всичко, което коментирате, четох и материалите защо е необходимо да имаме балансиращ продукт, хидратиращ и протеинов, първоначално разбрах какво да търся, но като тръгнах да поръчвам се оказа, че нищо не съм запомнила, в тази връзка бихте ли ми помогнали като например много кратко (интересувам се от продуктите на Kerastase)  да напишете за два три шампоана, балсам и маска, кой какъв е, за да избера две линии и да ги ползвам. /за състоянието на косата ми: не е боядисвана, средна дължина, чуплива,тънък косъм, "фриз"; цел: да има среден обем, да не е фризи, повече плътност/. Благодаря предварително! BlushBlush

# 88
  • Toronto
Essika, в сайта на Керастаз има един тест за диагностика състоянието на косата и какво искаш да постигнеш. Може да помогне, дори да не изчерпи всичките ти чуденки:
https://www.kerastase.com/diagnose-your-hair

# 89
Страхотни насоки давате!
Бих искала да  споделя моя опит до момента, а след това да помоля за още насоки Simple Smile

/тънка коса, рядка, особено отгоре, склонна към цъфтене на горния пласт, с някакви нейни си чупки/
От началото на ноември ползвам Биокленз шампоан. А от края (от черния петък,де) - маска олиосета за блясък и серум епруваж.
До момента шампоанът е още 3/4 пълен. Много икономичен. За времето, в което го ползвам обаче не съм впечатлена кой знае колко. В смисъл - не е като да си измия косата, и да кажа - еха, това е! Така искам да е всеки път! Simple Smile Не виждам за сега разлика откъм бърз растеж, или да е станала по-суха/по-мека. Може би по-рядко ме сърби скалпът.

серум епруваж - определено ми омазнява и утежнява косата. Пише да се ползват 4 пипети, аз слагам 1..И пак ми е в повече. Още на следващия ден косата е за миене. Тъй като го слагам около 1-2 пъти седмично, за сега нямам наблюдения за растеж. Косопад така или иначе май нямах, просто нова коса - също няма.

Маска Олиосета - първо ползване - разочарование. В последствие, особено когато съм постояла повече от 5 минути - дава блясък. Но на първите 2 дни след измиване. Ако случайно успея да я задържа 3 или повече, краищата изпръхват.

Сега, ако някой е дочел до края - събирам предложения какво ми трябва - шампоан, примерно? Искам косата ми да е гладка, огледална, лъскава, да няма фриз (ако сте ми видели снимката от преди време - по цялата коса хвърчат косъмчета)

Общи условия

Активация на акаунт