Професионални серии за коса - тема 123

• 65 000
  • 769
  •   1
Отговори
# 90
Prinzesata, благодаря за отговора. Мисля, че си права за това, че използвам силни продукти. Вярно боядисвам всеки месец корени, но като се замисля друг тормоз не оказвам върху косата си, дори сешоар много рядко от скоро, само за подсушване на корените, на слаба струя, по посока на косъма и т.н. Бях се на протеинчила здраво и мисля, че все още това бърка нещата, а шампоаните, които ползвам са балансирани. Ще пробвам с по-леки продукти. Ще споделя по нататък. Simple Smile

# 91
Сериозно ли тоя шампоан на Джойко в единия сайт е 17 лв, а в другия същия шампоан е 37?! Това е нечовешко!
Огромно благодаря, на съфорумката, която пусна линковете!

# 92
Prinzesata, благодаря за отговора. Мисля, че си права за това, че използвам силни продукти. Вярно боядисвам всеки месец корени, но като се замисля друг тормоз не оказвам върху косата си, дори сешоар много рядко от скоро, само за подсушване на корените, на слаба струя, по посока на косъма и т.н. Бях се на протеинчила здраво и мисля, че все още това бърка нещата, а шампоаните, които ползвам са балансирани. Ще пробвам с по-леки продукти. Ще споделя по нататък. Simple Smile
aiki_ira, аз съм в същата ситуация като теб, вече се пооправям де - момичетата тук помогнаха със съвети.
Взех си еластисайзер екстрийм, хидратиращата серия на джойко и вече изглежда и се чувства добре косата ми. Преди беше изпръхнала, като изгорена, а няма от какво да е изгорена, защото не я третирам с нищо, най големият и тормоз е леко издухване със сешоара от време на време.
Та искам съвет - кои серии са леки...какво включва грижата за коса, която е в добро състояние...

# 93
  • Варна
 Лучия това,което ползваш е базова грижа. Доколкото си спомням имаше някакъв проблем със скалпа.....Ако се е успокоил значи си постигнала най- важното. Какво разбираш под бърз растеж? Ако очакваш косата ти да порасне 5см. за два месеца-няма как да се случи. Серумътна епруваж не е за тънка коса и омазняващ се скалп. Храни скалпа,ако ти омазнява много серумът нанасяй го вечер и мий на сутринта.  Ако си нямала косопад и новите растежи няма да са бог знае колко фрапантни. Фуликулите обаче ще се подхранят и косата ще ти се отблагодари.
  Относно недоволството ти от маската на Олиесета  newsm78.... Моята коса също е със сухи дължини на третия ден и ако нямам време да я измия предната вечер просто я китосвам с някое читаво олио. Рядкото миене на косата въобще не ми е панацея. В тая мизерия и смог навън с чиста съвест  бих я мила и всеки ден. В общи линии мия когато е мръсна.
 Бях обещала да споделя за спрея за фуликули на Меди
   https://www.zlatnaribka.com/mediceuticals/advanced-hair-restorat … stimulator-250-ml

Стана месец откакто го ползвам ежедневно по два пъти/ако не забравя сутрин вечер съм редовна  Laughing/
 Това,което имах като набеден косопад го няма. Падат няколко косъм на ден и 5-6 при миене на косата. Освен това си чувствам скалпа супер хидратиран и свеж. Като бонус имам и потресаващ обем  Laughing. За месец съм употребила по-малко от 1/4 от 250мл. бутилка тъй,че е адски икономично това нещо. Нова коса ми расте много,но няма да кажа,че е от него защото си расте постоянно,а и винаги ползвам някаква грижа за скалпа. Стана ми навик тоя спрей.

арсен вземи си някой и друг балсам за предпочитане от сериите на маските,които ползваш.  Редувай маска с балсам. Аз правя и друг номер смесвам маска с балсам и това олекотява действието на маската....

# 94

арсен вземи си някой и друг балсам за предпочитане от сериите на маските,които ползваш.  Редувай маска с балсам. Аз правя и друг номер смесвам маска с балсам и това олекотява действието на маската....
[/quote]
Мерси, така ще процедирам с балансираните серии, за сега продължавам с ударната хидратация колкото е необходимо...много добре ми се отразява.
Още един въпрос - искам да си взема масла за грижа за скалпа - освен рициново, какво друго масло да си взема и може ли да ги смесвам?

# 95
Здравейте, в духа на последните страници бихте ли препоръчали не много скъпи хидратираща и протеинова серия, които да редувам?
И аз доста години влагах огромни суми за скъпи марки професионални шампоани и маски за НЕтретираната си по никакъв начин коса и вече повече от 2 години се опитвам да си оправя скалпа от щетите които му нанесох  Rolling Eyes с незнанието си.
Та, помня, че преди време бях ползвала CHI Infra и бях доволна, но това хидратираща серия ли е? Освен за Joico не се сещам какво друго сте препоръчвали за хидратация.
А за протеин-Absolut Repair Lipidium на Лореал подходяща ли е?
Много бих искала да опитам и шампоани и маски на Напура, ползвала съм само техните ампули за косопад, възстановяване на фоликулите и съм доволна, но шампоан и маска/балсам-не съм. Кои от техните серии са протеин и кои хидратация?
Благодаря на отзовалите се предварително и Весели празници  bouquet

# 96
  • Някъде там
Имате ли отзиви за тази маска за коса? https://www.zlatnaribka.com/maski-za-kosa/maski-za-slaba-i-tanka … protection-100-ml или да взема балсама за хидратация на МШ , който най вероятно няма да е хидратиращ а по скоро ще е балансиран Simple Smile Все пак са им по слаби продуктите .
Търся си нещо балансирано.Косата ми не е изтощена по скоро е слаба и тънка .
Не е суха, не е мазна ,не е накъсана, не цъфти  и няма косопад Simple Smile

# 97
  • на земята
В Златната рибка има - 20% на ЛАЛГА
Мисля да се възползвам.
Шампоан с алгае за изтощена коса Lalga.SEAWET 250 мл
Маска с алгае за изтощена коса Lalga.SEACURE 250 мл
ще взема тези и ще редувам с Напура
Шампоан за възстановяване на кератина за изтощена коса 200 мл NAPURA S|9 Rikeir
Маска за възстановяване на кератина NAPURA C|9 Rikeir 200 мл
добре ли е като комбинация да ги редувам тези две серии?
Принцеска?
Косата ми е е тънка,права,нормална към сухи краища.боядисвана.
Малко почивка от Керастази хихихи
Благодаря

# 98
....
Много бих искала да опитам и шампоани и маски на Напура, ползвала съм само техните ампули за косопад, възстановяване на фоликулите и съм доволна, но шампоан и маска/балсам-не съм. Кои от техните серии са протеин и кои хидратация?
Благодаря на отзовалите се предварително и Весели празници  bouquet

C9 маската на Напура е протеинова и лично за мен - много много добра. Това беше първата протеинова маска, която съм купувала от Златната рибка, и то точно по препоръки на момичетата от форума. Simple Smile

# 99
Освен за Joico не се сещам какво друго сте препоръчвали за хидратация.
Филип Кингсли имат хидратираща серия, Лейбъл М серията с мед и овес също е хидратираща -https://www.zlatnaribka.com/labelm/honey-and-oat--za-suha-kosa  и синият Джойко естествено. Тези съм пробвала и знам, че хидратират и доста по скъпи продукти не могат да им стъпят и на малкият пръст.

Напура и аз ги заглеждам отдавна...и по точно на подхранващата серия се чудя, пише, че хидратира, но има протеини, а аз сега бягам от тях, притеснявам се да не ми дойде тежка...
Лалга пробвах от мострички един път, разкошна коса беше ефекта, но едно, че ми идват скъпи, второ, че за да разбера дали наистина ще ми пасне, трябва да се измия с тях поне 3-4 пъти. Случвало се е от първото ползване един продукт да ми се стори прекрасен, след второто третото вече ефекта се губи - не знам защо така...може би ми идват тежки и косата се пренасища.
Олиото на орайт с шипка ми бяхте препоръчали преди време - разкошно е, сега ще пробвам и това с кафе и някакво с роза май имаше...

Последна редакция: пт, 21 дек 2018, 12:48 от арсен

# 100
Принцесо, благодаря ти за отговора и отзивчивостта.
Под бърз растеж, имах предвид по-бърз от обикновено. А ми се струва, че не виждам разлика. Но пък не се боядисвам, да виждам по корените, например.
Да, явно се е успокоил скалпът. Преди ме сърбеше по-често и от време на време избиваше пърхут.
Не недоволствам от маската на Олиосета. Установих,  че с малко повече престояване дава хубав блясък. Просто съм изненадана, че трае 2 дни (прекарвам навън около 10 минути... от врата до врата)

Ако това е базова грижа,  тогава с какво да продължа сега?

# 101
  • Варна
 Поне от време на време ползвай маската като терапия  Wink. Нанасяш по дължините като ги масажираш по посока на косъма ,сложи шапка за баня,загрй със сешоара да се постопли главата ,завий с хавлия и постой половин час. После ела ни кажи как е косата.
 При положение,че косата няма особени проблеми можеш да си продължаваш с тези продукти. Вкарай и някой читав финиш,за да пази дължините и да се радваш на така желания блясък. Олиото от бляскавата серия ще ти е чудесно,термозащитата също даже и да не ползваш преси и маши.

*лаленце* Напура нямат хидратираща серия тъй,че не стават за редуване с Лалга. Лалга е хубав балансиран протеин и ако ги харесват просто вземи един еластисайзър и прави преуош веднъж седмично. Достатъчен е,за да поддържа баланса.
 Не ме разбирай погрешно фен съм на Напура. Без маската C9 не оставам,но не стават за редуване с Лалга. Аз ще се завлека утре за балсама на Лалга. Само него нямам от серията. Laughing

Аз съм решила да тествам някоя и друга по-лека серия и най-после да се опитам да харесам Лореал  Laughing. Винаги съм ги отбягвала.

# 102
  • на земята
Поне от време на време ползвай маската като терапия  Wink. Нанасяш по дължините като ги масажираш по посока на косъма ,сложи шапка за баня,загрй със сешоара да се постопли главата ,завий с хавлия и постой половин час. После ела ни кажи как е косата.
 При положение,че косата няма особени проблеми можеш да си продължаваш с тези продукти. Вкарай и някой читав финиш,за да пази дължините и да се радваш на така желания блясък. Олиото от бляскавата серия ще ти е чудесно,термозащитата също даже и да не ползваш преси и маши.

*лаленце* Напура нямат хидратираща серия тъй,че не стават за редуване с Лалга. Лалга е хубав балансиран протеин и ако ги харесват просто вземи един еластисайзър и прави преуош веднъж седмично. Достатъчен е,за да поддържа баланса.
 Не ме разбирай погрешно фен съм на Напура. Без маската C9 не оставам,но не стават за редуване с Лалга. Аз ще се завлека утре за балсама на Лалга. Само него нямам от серията. Laughing

Аз съм решила да тествам някоя и друга по-лека серия и най-после да се опитам да харесам Лореал  Laughing. Винаги съм ги отбягвала.

Ами пише,че Лалга е хидратираща,а Напура е с кератин,та затова попитах за редуване?
Или нещо съм недопрочела аз.Нали не беще доре за косата само хидратиране и само кератин?

# 103
  • Варна
 То за писане пише ама не само  Hug Hug"Възстановяващият шампоан Lalga.SEAWET комбинира био-технологичния комплекс AlgaNord 5 ™ с дълбоко хидратиращи и реконструиращи съставки, за да подсили всеки косъм и да балансира скалпа. Нежно почиства косата, възстановява оптималните нива на влага и подхранва скалпа, като отстранява само излишния себум и стимулира кръвообращението. "

И маската "„Вълшебна” маска, която преобразява косата, прониквайки в косъма и го възстановява отвътре навън.  
Възстановяващата маска  Lalga Boost комбинира био-технологичния комплекс AlgaNord 5 ™ с дълбоко хидратиращи и реконструиращи съставки, Биотин и Ниацинамид, които проникват във влакната на косъма и го обновяват напълно.
Добавя блясък и плътност на косата, стимулира микроциркулацията  и подмладява космените фоликули. "
  Доста време ги ползвам вече и категорично си искат хидратация силна от време на време за баланс.

Е няма как да се сдържа  Laughing. Ланза с брутална въвеждаща оферта на кератиновата серия в Рибата. Само дето голямото олио и шампоана ги няма  Wink.   https://www.zlatnaribka.com/lanza/keratin-healing-oil-intenzivno … vyavane-s-keratin

Последна редакция: пт, 21 дек 2018, 20:46 от prinzesata

# 104
  • Някъде там
Ще си забраня да влизам в темата.
Поръчах маската на Ланза Grinning
Дано да я харесам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт