Професионални серии за коса - тема 123

• 65 114
  • 769
  •   2
Отговори
# 600
  • На ръба..
Да, същия за блясък Joy Цяла опаковка употребих и през цялото време си мислех, че е хидратиращ ама той и така се държа де. Ще ги погледна днес Медисютикълс, благодаря!

# 601
Имам въпрос... ако сложа 8.3 диа лайт върху 6ца (натурална, топла) какво ще стане? Ще зарижавее ли или ще се затопли още повече или ще има лек златен отенък на слънце? Понеже диа Лайт уж не вдига пигмент и е само тон върху тон боя. Много ми е интересно. За ричес знам, че вдига с до 2 тона при 15 vol  оксидант.

Преди ми бяха слагали някакъв златен глос на косата и действително целия цвят засия просто. На слънце беше със силно златен отенък, пък иначе не се беше променил почти, може би минимално стоплен, но в никакъв случай рижав.

Та... мислех си да си го направя с диа лайт 8.3 или дори 9.3 и clear. Логиката ми беше, че уж щом не вдига пигмент, няма д аме изруси, ами само ще вкара някакви тонове. Дано не съм се изказала малоумно. :Д

Имала съм подобна дилема. Ако сложиш 8.3 корена ще и стане по свтъл със сигурност и ще се засили златистия отенък. Много зависи колко е отмита и с какво е боядисвана до сега косата. Рижаво няма как да стане, най добре е да пробваш 6.3 на Diarichesse, с 6.43 или 6.34 ще оранжевее малко. Вземи си и олиото на Лореал, ако го има някъде със златните частици.

# 602
Понеже аз тепърва откривам боите Диа, вчера намерих материал за Ричес и Лайт и там казват, че Ричес е на алкална основа и може да изсветли с 2 тона най-много, за разлика от Лайт, която е на киселинна основа и не изсветлява изобщо, препоръчват я за порьозни коси за затваряне на кутикула и укрепване на косъма при проблемни дължини.

# 603
  • Някъде там
Понеже аз тепърва откривам боите Диа, вчера намерих материал за Ричес и Лайт и там казват, че Ричес е на алкална основа и може да изсветли с 2 тона най-много, за разлика от Лайт, която е на киселинна основа и не изсветлява изобщо, препоръчват я за порьозни коси за затваряне на кутикула и укрепване на косъма при проблемни дължини.

Лайт, май не покрива бели коси ?

# 604
  • София
Имам нужда от помощ. Косата ми е с балеж, средно дълга, сравнително плътен косъм, мазни корени и сухи дължини. Проблемът ми е, че връхчетата ми се накъсват и цъфтят безобразно. В момента това е подсилено от балеажа, но дори в годините, когато не е била третирана с нищо, пак са цъфтяли. Редовно я постригвам, откакто е изсветлена всеки месец, че и на 20 дни. Два дни след фризьор пак е нацъфтяла. Ползвам сушоар зимата, но много умерено, лятото въобще. Преса веднъж-два пъти в годината.
Слагам масла на суха и мокра коса, като преуош кокосово масло, домашния еластилайзер, Еластилайзер екстрийм - на вид ми харесва ефекта, особено в деня на миене, но накъсването и цъфтежът не се повлияват. Преди ми помагаше 2-минутния реконструктор, сега не виждам никакъв ефект. Маските ги редувам, дрогерийни предимно, последно наблягам на Липидиума на Лореал, също не виждам ефект.
Замислила съм се над инвестиция в Керастаз, но хем не знам дали Терапист или серията за дълга коса, хем не съм убедена, че ще е панацея.
Иска ми се да ми помогнете с нещо, което евентуално ще повлияе цъфтежите.

# 605
Да, не покрива бели коси лайт, само Ричес. Ето инфото>

Diarichesse : It has alkaline technology, brightens up to a tone with bright colors and intense brightness. It is suitable for all hair types and even provides coverage of up to 70% on white wires .

Dialight : It has the acidic technology, it adds treatment to the threads, it does not have coverage of white hair nor power of whitening. It is suitable for porous hair or, in this case, natural hair, to give more shine. For colored hair, it is also indicated to revive the color. The Milk Shakes colors are indicated for the day of the wick , by having its acidic technology. The pigment penetrates the hair and seals the cuticle, adding treatment and much more shine, without altering the natural tone of the hair.

Klemy , описваш моята коса точно, дори и на 15 години като бях с абсолютно натурална коса, пак се късаше и имаше екплозии. Терапист е страхотна маска, моя любима, но само с една маска няма да стане. Аз редувам с хидратиращата на Марокан, също уникална маска, заедно с олиото им. Внимавай обаче с маслата, те запечатват косъма и ако нямаш достатъчно хидратиране преди това, резултатът е доста плачевен.
Олаплекс терапията е според мен единственото решение за толкова късащи се и проблемни коси, аз се дърпах заради цената, но сега се радвам, че започнах. Но ти трябва най-силния вариант - стъпка 1 и 2, не новите шампоан и балсам.
Останалите неща са писани много пъти - читав гребен, като ако си къдрава решеш само мокра и с продукт, сатенена калъфка, непременно прибавяй глицерин или мед към маслените маски, иначе има обратен ефект, мпже и някой нелюбим балсам, спомага проникването на хубавините в косъма.

Последна редакция: ср, 23 яну 2019, 12:49 от Си*

# 606
  • София
Принцесата , много си ми полезна с твоите коментари.
Радвам се ,че пишеш в темата.Имам един упорит бял косъм , който ме дразни много.Ще пробвам по описания от теб начин като боядисвам корени след месец .
Сега искам да попитам нещичко, на моята голяма тинейджърка започна да и се омазнява супер бързо косата Flushed .Фризьорката ми препоръча Уплътняващ шампоан / Wella volume boost 250 ml защото не пресушава дължините .Дали е добър наистина, не ,че си нямаме за обем на ФК с кокос , но и той и омазнява бързо косата.Предполагам ,че заради кокоса в него .

Пробвали ли сте да си мие косата по-рядко?
Моята, колкото повече я мия - толкова повече се омазнява и обратното - ако изкарам 4-5-6 дни да не я мия, след това се омазнява по-бавно.

# 607
Аз също съм с балеж на къдрава коса, което я прави двойно по-суха. На случаен принцип си взех Плодово мляко за коса Milkshake Incredible milk и съм супер доволна. Слагам само на краищата на косата и след това суша, ползва се без изплакване, на моята коса се отразява невероятно.

# 608
  • Бургас
Обожавам Плодовото мляко за коса Milkshake,както и сметаната.Heart

# 609
  • Някъде там
Най-добрата ми приятерка е луда по плодовото мляко,спирало цъфтежа и косата не цъфтяла с него.
Аз лично нямам такива впечатления Simple Smile

# 610
в търсене на термозащита съм която да се ползва след протеин и след хидратация Simple Smile
От сайта на златна рибка трият лошите коментари за продукти, така че не смятам да има чета нагласените ревюта ...

# 611
в търсене на термозащита съм която да се ползва след протеин и след хидратация Simple Smile
От сайта на златна рибка трият лошите коментари за продукти, така че не смятам да има чета нагласените ревюта ...

Там отдавна съм спряла да чета отзиви, дори и коментарите  от ФБ страницата. Последно ползвах на Чи Total Protect и ми хареса. Иначе съм си фенка на Kerastase Nectar Thermique, харесвам и Keratine Smooth на Кюн за разнообразие и в търсене на различни аромати.

# 612
Тъкмо се бях наканила да взема но Олиосета маската с арган и ленено семе и ме  разубедихте с това, че  Рибката контролира мненията. Wink

# 613
  • Някъде там
Тъкмо се бях наканила да взема но Олиосета маската с арган и ленено семе и ме  разубедихте с това, че  Рибката контролира мненията. Wink
Аз харесвам маската им за блясък.
Направо е супер и отново ще си я подновя като ми намалеят налибностите.Това няма да е скоро обаче.
Имам и две три дрогерийни маски и тях съм решила да изхабя.

# 614
  • На ръба..
Аз харесвам маската им за блясък.
Направо е супер и отново ще си я подновя като ми намалеят налибностите.Това няма да е скоро обаче.
Имам и две три дрогерийни маски и тях съм решила да изхабя.

Потвърждавам, от нея и аз съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт