Професионални серии за коса - тема 123

• 65 143
  • 769
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, според вас има ли значение марката и размера на четката при изсушаване. Косата ми е малко под брадичката, среден боб.

# 571
  • Варна
Момичета, ще се боядисвам при фризьор, който ползва боите на Montibello и Christian of Roma. Коя боя да избера според вас?

# 572
  • Варна
Здравейте момичета,
извинявайте, че нахлувам така в темата, но искам да ви питам има ли някой, който е поръчал боя от вчерашното намаление в Агорабюти /2 бои на цената на 1/ и ще си получи поръчката? Интересно ми е на всички поръчките ли са анулирани.

# 573
Напоследък забелязвам, че след миене дължините ми много бързо изсъхват. Още като махна кърпата са почти сухи 🙄
Това признак на порьозност ли е?
Имаше го това и при мен, но беше заради обратното на порьозност, така да го кажа... твърд, груб, недопускащ влага косъм...като започнех да я мия ми отнемаше доста време да се намокри хубаво, а като излезех от банята дължините изсъхваха много бързо.
Да ви попитам...малко глупав въпрос може би, но.... терапията Олаплекс на какъв принцип е, ако я ползвам при боядисване само, дали ще ми втвърди и пресуши косата?

# 574
  • София
Напоследък забелязвам, че след миене дължините ми много бързо изсъхват. Още като махна кърпата са почти сухи 🙄

Не зная за порьозност, даже от теб за първи път чувам за това, но, аз съм имала подобни моменти, в които дължините и краищата изсъхват много бързо и съответно на следващият ден са необичайно сухи.. От където след време тръгват и цъфтящи краища и заплитане и т.н.
Тогавашната ми фризьорка ми препоръча това -
https://beautymax.cloudcart.net/product/proteinov-balsam-na-sprey-inside-potion
Все още го използвам и съм доста доволна. Може да се нанесе на влажна коса, както и на суха - не оставя омазняване.

# 575
  • София
А, имам питане, за което принципно има друга тема, но пък, тук мисля, че всяка от вас ползва сешоар, а не всяка ще отвори онази конкретно насочена тема, освен, ако не тръгне да купува сешоар евентуално.
Има ли някой използвал този сешоар -
https://www.tehnomix.bg/seshoar-valera-va-8605-pp
В момента е и на промоция.. много се чудя.

# 576
Това е признак,че кърпата изсмуква цялата влага от косата.
Погледнете назад в страниците коментарите написани от мен за ползването на кърпа след къпане.
Julia gt в зависимост от търсеният ефект се комбинират четки с различми дебелини. Голяма,средна, малка
Голяма - за обем
Средна - за изправяне, обем в корена и приглаждане
Малка - за направата на букли и къдрици.

# 577
Имам въпрос... ако сложа 8.3 диа лайт върху 6ца (натурална, топла) какво ще стане? Ще зарижавее ли или ще се затопли още повече или ще има лек златен отенък на слънце? Понеже диа Лайт уж не вдига пигмент и е само тон върху тон боя. Много ми е интересно. За ричес знам, че вдига с до 2 тона при 15 vol  оксидант.

Преди ми бяха слагали някакъв златен глос на косата и действително целия цвят засия просто. На слънце беше със силно златен отенък, пък иначе не се беше променил почти, може би минимално стоплен, но в никакъв случай рижав.

Та... мислех си да си го направя с диа лайт 8.3 или дори 9.3 и clear. Логиката ми беше, че уж щом не вдига пигмент, няма д аме изруси, ами само ще вкара някакви тонове. Дано не съм се изказала малоумно. :Д

# 578
Имам въпрос... ако сложа 8.3 диа лайт върху 6ца (натурална, топла) какво ще стане? Ще зарижавее ли или ще се затопли още повече или ще има лек златен отенък на слънце? Понеже диа Лайт уж не вдига пигмент и е само тон върху тон боя. Много ми е интересно. За ричес знам, че вдига с до 2 тона при 15 vol  оксидант.
Най-вероятно няма да вдигне с повече от половин тон. Да,  Диалайт е боя тон върху тон и се ползва само за естествена коса, а русите нюанси за матиране на изрусена. Косата естествена и нетретирана ли е?

# 579
Естествена 6ца, но последната година съм я боядисвала с 5.3 диа ричес (стана направо четворка... прекалено тъмно за мен), 6.8 мока и 5.0 (стана жестоко), 6.3 (стана прекалено рижаво) и отделно с диа лайт клиър (не видях никакъв ефект и косата ми леко се изсуши).

Т.е. третирана е.
През последните месеци от октомври насам някъде не съм я боядисвала и съответно косата ми отново е естествен цвят. Имам минимална промяна от боите, почти не се забелязва.

# 580

Преди ми бяха слагали някакъв златен глос на косата и действително целия цвят засия просто. На слънце беше със силно златен отенък, пък иначе не се беше променил почти, може би минимално стоплен, но в никакъв случай рижав.

Та... мислех си да си го направя с диа лайт 8.3 или дори 9.3 и clear. Логиката ми беше, че уж щом не вдига пигмент, няма д аме изруси, ами само ще вкара някакви тонове. Дано не съм се изказала малоумно. :Д

А с какъв оксидант? Със сигурност ще ти придаде топъл оттенък, но на ниво 8-ца оттенъкът е по-слабичък, отколкото ако вземеш 6.3. Ако ти е напълно натурална косата, дори и слабият оксидант лекичко поостъргва косъма и може да изкара топлото. Но зависи от оксиданта и колко е дебел косъма. Моят например е тънък и би се отразило. Но никакъв шанс да те изруси

# 581
Момичета,чета ви с интерес,давате много полезно инфо,продължавайте все така!
Искам да попитам Принцесата - беше споменала "Подходящо класно средство за ресане,което не къса косъма".Какво е подходящото средство за ресане? Например,аз имам дървена четка за коса? Blush

Тенгъл Тийзър купих на 2 годишната ми къдравелка. И ще купя и за себе си. Не разбира,че я реша, изобщо ни скубе и много лесно разресва косата става хубава, няма нищо общо с обикновените гребени и четки. Страхотна е.
Иначе дъревен гребен, с широки зъбци или такава четка с естествен косъм от глиган знам,че са добро решение. От дървен гребен аз съм доволна.
П.С.
Е,не съм принцесата,но реших да се обадя. Дано е от полза мнението ми.

# 582
Момичета, боядисах си косата в шоколадов нюанс и тъй като преди това бях руса искам да попитам дали непременно трябва да купя шампоан и балсам за боядисана коса или мога да си използвам наличностите /Л, Ореал-Липидиум и за ежедневна грижа, Керастаз за изглаждане,Олиосета с арган/.

# 583
И само да кажа,че златисто русия цвят, който беше показан е разкош❤ в пъти по-хубав от бялото русо. И от по-светлото обикновено русо. Чуден, уникален, мечта за мен,идеала ми за русо е това(за съжаление непостижима).Направо си помислих,че не може да е реален,толкова е хубав цвета.

# 584
Аз май нещо обърках - поръчах си ампули Seri, като си мислех, че са за скалп, ама така като чета описанието, не са Grinning
Май нещо не съм поръчала правилните, не че няма да го пробвам, ама кои са тези за скалп?

Общи условия

Активация на акаунт