На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 23

• 122 653
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • Varna
Явно е отменен, щом Папоне каза, че в неделя не е виждал
Моята одринска позната ми каза, че този пазар на жените е бил
точно на Синият пазар в неделя.

# 331
  • Димитровград
Ако някой в Одрин ни чете - сега е момента да се провери Синия пазар. Намерих публикации от минали години, че такова изложение е имало в средата на месец май. Kırsalın doğal pazarı - пише на дрехите на жените.
https://www.google.com/search?q=edirne+k%C4%B1rsal%C4%B1n+do%C4% … rome&ie=UTF-8

# 332
Явно е отменен, щом Папоне каза, че в неделя не е виждал
Моята одринска позната ми каза, че този пазар на жените е бил
точно на Синият пазар в неделя.
Да, това е на Синия пазар в неделя. Последно бяхме на 18/11/2018 и наистина е пазар за домашно приготвени храни, страхотна баклава и други  приготвени на място традиционни тестени вкусотии.

# 333
  • Бургас
За женския пазар бях питала в една тема , и ми отговориха че е до Марги аутлет, и май все още си го имало в неделя. Аз много съм се навила да го посетя, защото всичко е домашно приготвено, отделно има и контрол върху продукцията. Поне така прочетох аз. Планирам някой ден да отидем, въпреки че на мен лично в сряда пазара в Лозенград много си ми харесва.

# 334
Преди известно време някой в групата ( който се познае, да ме извини, че не му помня името) беше споменал за този пазар на жените-производителки от околните села. Интересно е, наистина, дали все още го има в неделя или в друг ден от седмицата.

# 335
  • Г. О.
Здравейте. Извинявайте за нахълтването в темата, идвам с въпрос към тези от вас, които купуват бебешки дрехи и аксесоари, козметика и т.н. от Турция. По-евтини ли са като цяло нещата, продавани там? Козметиката и препаратите за хигиена струват ли си или се е случвало да предизвикат алергия и дразнене на кожата на детето? Питам ви, понеже имам възможност да отида и ще трябва да си извадя специално паспорт, та ако не си струва откъм по-ниски цени и качество, ще си го спестя? А ако отида, ще се пазарува някъде близо до границата, но не запомних точно къде. Много ще съм ви благодарна, ако се включите с мнение. Лека и приятна вечер.

# 336
  • вкъщи
По-качествени, по-евтини, храната пък много вкусна, дрехите се предлагат в огромно разнообразие, изгодно. Със сигурност си струва, след като толкова хора редовно пазаруват оттам. Ние вече ходим с нощувка, правим си екскурзия, спа и шопинг. Особено обожавам да ям от техните типични храни.

# 337
  • Ст.Загора
Абсолютно съм съгласна с лелка,  храната  е много вкусна. Последните две години ходя от време на време, в началото търсих дрехи и перилни препарати. В последните ми посещения само хранителни продукти, които са в пъти по вкусни от Бг

# 338
  • до едно тепе
Ариел бебе не е по-евтин. Аз тук обикновено на промоция си го купувам на същата или по-ниска цена. Затова и не съм пробвала техния. Иначе дрехите от Уайкики например излизат доста по-изгодно отколкото тук. Минахме времето с памперсите и не съм се интересувала от цените, но приятелка ми беше казала,че и те са по-изгодни отколкото тук. За козметиката не мога да дам мнение. Моите деца са с много чувствителна кожа и са с т.нар.медицинска козметика, която в Турция е на цените, които са тук. Даже май е и по-скъпа понякога. Гледах обаче,че себамед го продават на по-ниски цени,т.е доста често го има на промоция, а е хубава козметика по принцип. Мисля следващия път да им заредя на моите шампоана от Турция. Simple Smile

# 339
Ариел бебе не е по-евтин. Аз тук обикновено на промоция си го купувам на същата или по-ниска цена. Затова и не съм пробвала техния. Иначе дрехите от Уайкики например излизат доста по-изгодно отколкото тук. Минахме времето с памперсите и не съм се интересувала от цените, но приятелка ми беше казала,че и те са по-изгодни отколкото тук. За козметиката не мога да дам мнение. Моите деца са с много чувствителна кожа и са с т.нар.медицинска козметика, която в Турция е на цените, които са тук. Даже май е и по-скъпа понякога. Гледах обаче,че себамед го продават на по-ниски цени,т.е доста често го има на промоция, а е хубава козметика по принцип. Мисля следващия път да им заредя на моите шампоана от Турция. Simple Smile
По повод цените на памперсите - да, по-евтини са там, сравнено с тукашните. С едно голямо НО - ако хванеш промоция тук, разлика почти я няма. Отделно моята дъщеря примерно не й понася турската реплика на Памперс - изхвърлих цял голям кашон на боклука. В Бургас примерно пък има магазини, където можеш да си купиш стоки, внос от Турция, с почти никаква надценка. Та ходенето за памперси само се обезмисля. Да не говорим, че внасят масово от Англия, където цените излизат понякога дори по-ниски от турските.

# 340
  • София
Преди малко обявиха мин.заплата 2020тл това е %26 повече оt предишната 1603тл..
значи след нова година ще има яки подсъпвания у нас..

Забелязват ли се вече по-високи цени, или е рано още да се правят сравнения?
И още един въпрос, обсъждан и преди, но ми трябва актуална информация. Може ли да споделите къде може да се намерят сватбени халки, както и как върви цената на златото в момента?
Благодаря

Последна редакция: пн, 21 яну 2019, 09:13 от edna....

# 341
  • до едно тепе
По повод цените на памперсите - да, по-евтини са там, сравнено с тукашните. С едно голямо НО - ако хванеш промоция тук, разлика почти я няма. Отделно моята дъщеря примерно не й понася турската реплика на Памперс - изхвърлих цял голям кашон на боклука. В Бургас примерно пък има магазини, където можеш да си купиш стоки, внос от Турция, с почти никаква надценка. Та ходенето за памперси само се обезмисля. Да не говорим, че внасят масово от Англия, където цените излизат понякога дори по-ниски от турските.
Е то едва ли някой ще се дигне да иде само за едните памперси. И аз не отивам само за лекарството на детето, но само с него си избивам половината пътни.
 Съгласна съм,че на всяко дете памперсите му понасят различно. Сина ми караше с турските и нямаше проблем. Купувахме ги от хора, които ги внасяха. За дъщеря ми купувах вече от едно магазинче на складови цени. В началото бяха турски, после някакви словенски мисля. Ми накрая течаха яко, нищо че са на Памперс. Последния пакет, които взех бяха английски и мога да твърдя,че са в пъти по-качествени от тези, които се продават масово тук.
Заслужава си да се отиде, ако се купуват дрехи( от масовите марки, за по-скъпите не знам как е, не съм ги гледала) и си напазарува човек за вкъщи храна. Млечните им са доста разнообразни като вид, сладките неща също. Аз ходя, за да се разнообразя и междувременно да си напазарувам. И най-вече, защото сме сравнително близко до границата. Ако трябва да пътувам 3-4 часа в едната посока само, за да ида до Одрин ми няма да го направя вероятно. Не и за един ден.

# 342
Не се водете само от цените.
На мой колега /детето е на 2м / памперс купен от борсата и памперс от Ебебек --има разлика. нали се сещате че магазин в Бургас няма да купи от нормален магазин заради цената, а ще вземе на незнайна марка от борсата пакетирана в кашон от Pampers.
За всеки магазин си има хора, и всеки може да плаща за това което му харесва.
На нас ни харесва да ходим до Турция, но не пазаруваме от Борсата. Може да не сме прави, но това е нашето решение.

Пълномощното, ако не е заверено може да се заядат. По някога искат преведено на Турски, зависи на какъв полицай ще попаднете.

# 343
  • Г. О.
     Момичета, благодаря ви за мненията относно бебешките дрехи и принадлежности. Ние ще пазаруваме много неща, както бебешки, така и за домакинството. Просто исках да знам дали си струва да отида и аз (ако има голям избор на продукти и на по-изгодни цени) или да натоваря мъжа ми със задачата да поогледа за някои бебешки неща и да купува по негова преценка. Казаха ми, че от там са купували бебешки обувки за 6лв, при положение, че тук са от 30лв нагоре, та затова исках да сверя с вас дали наистина е така.
   Още веднъж благодаря, успешни покупки на всички:)

# 344
  • до едно тепе
https://www.e-bebek.com/- изцяло бебешки магазин. Не съм влизала, защото децата ми са по-големи,а и все не ми остава време да се намърдам вътре. В Мол Ераста е. Но може да се видят и сравнят цените.
https://www.lcwaikiki.com/tr-TR/TR/urun-grubu/bebek-kiz- турския сайт
https://www.lcw.com/bg-BG/c/bebe- българския сайт. Можете да си сравните цените. Какво обаче ще има налично във физическите магазини е друг въпрос. Рано есента ми се случи там да купя пижамка за 3 годишно намалена за около 6 лв, която тук намалена продаваха на 15. Абсолютно същата. В Одрин са 3 магазина и в трите има различни дрехи. Обаче моето впечатление е сякаш в Марги аутлет детското е най-заредено.
За обувките също зависи какво има на момента. В съботите  обикновено е доста пълно по магазините. В неделя е една идея по-спокойно.
https://www.flo.com.tr/cocuk-ayakkabi.html това е магазин за обувки в мол Ераста. Пак зависи какво ще има налично, но бях взела на сина ми маратонки със спайдърмен за около 25лв, които не успя да скъса за 2 месеца, а той е много способен в това отношение. Случвало се е да носи обувки 2 седмици и да  стават само за контейнера след това.

Общи условия

Активация на акаунт