На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 23

• 122 625
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Моята явка в Одрин ми каза, че производството на тези жени стриктно се следи.
Не напразно на етикетите са написани имената на тези жени. Стане ли сакатлък
няма да могат да извършват тази дейност.
А, за тези жени това е много важно, защото могат да изкарат собствени пари.
Те са домакини и нямат професия, от което следва, че са зависими от съпрузите си.
За самите жени е радост това..

следят се от каймакамлъка, беледието
имат сертификати
зада  могат да пуснат стока на пазара трябва да ca довършили  някои изисквания - не много лесни
тези нещта са 100 пати по органични от другите в магазина..
Майките в Тракийска Туркие.. Няма какво да му се мисли.. Tе са от Нас Simple Smile

Како, май Фатма булка Ше има мн да готви кат сме Ф Едирнето след 3 год хехе Simple Smile)

# 466
  • Бургас
Точно след като гледах филма, чийто линк сложи k_savova се навих много да отида и да видя този пазар. Във филма видях че се следи много стриктно качеството и си напазарувах доволно. Особено от едната леля си взех доста неща, ама и тя една сладкодумница умее да си продава стоката Simple Smile Това много вкусно, онова много вкусно, ама не искаш ли кисело мляко , кускуса ми е много хубав, и аз се върнах и си взех и кускуса Simple Smile
Опитах хляба , просто уникално вкусен и насищащ. Една филия ми беше достатъчна да се нахраня.
Аз не се притеснявам да  купувам от улични търговци , в повечето случаи оставам много доволна.

# 467
Да, и ние сме така. Обожаваме такава храна, както и всякакви пазари с домашно направени храни. Всеки го е приготвил като за себе си, вижте каква добрина струи от жените. И аз виждам моята мила баба, как ме слагаше до нея на нощвите да меся.  За нас е трудно да си го представим, този труд,  малко сме от различни светове.

# 468
Здравейте. Къде си заслужава да пробвам Etsiz Çiğ Köfte в Одрин? Fork And Knife

# 469
Ето че и ние се върнахме от разходка в Одрин. Хванахме стахотно време този уикенд 15 градуса Simple Smile
Искам да отбележа, че ядох най-вкуснитееееее еклери, уникални са, добре че ги няма в България, че ще стана 100 кила. От масовите будки за насипни. За следващата разходка(защото ходим в Харманли през 3-4 седмици), ще вземем млечни и някои храни, много са им вкусни нещата.

Ето и пердетата, с които се върнахме. Както се вижда са ни объркали дължините и ще преместя прозрачното в друга стая, която още няма перде. Интересното е, че прозрачното е набор 1:3, тоест дължината по 3, а в България масово са по 2 за тънки. Определено надиплено стои по-добре, но и цената е друга Simple Smile

Да дам отзиви:
Има 4-5 магазини за пердета точно на пряка до Рибената улица на главния пазар. Доста обикаляне падна, докато намерих.
Цените не са много по-ниски от България, дори и с пазарлъка.
Като пример: Плътните от най-стандартен дюс плат излязоха по 90 лв за стая, а прозрачното - 170 лв. за 10 метра плат, по-надиплено. На място шият, ако имат наличен плата. За по-интересни и различни платове цените са високи.
Като цяло не бих разчитала да взема точно пердета по-евтино, дори с пазарлъка. За разходката - да.
Ето тези са по-скъпи и са същите цени като в България:

# 470
  • Пловдив
Ето и пердетата, с които се върнахме...
Има 4-5 магазини за пердета точно на пряка до Рибената улица на главния пазар. Доста обикаляне падна, докато намерих.
Тъкмо влизам да питам за магазини за пердета! Много ще съм ти благодарна, ако обясниш по-добре къде се намират магазините. Blush

# 471
Здравейте,  имам питане относно фестивала на дроба в Одрин. Всяка година на една и съща дата ли е, че видях няколко различни, април и май?

# 472
  • София
 В понеделник си направихме една чудесна разходка до Одрин. Делтето май беше споменала, че само в този ден от седмицата ходи и взаимствах. Flowers Hibiscus
 Еми, какво да ви кажа - разкош! Митницата (Капитан Андреево) минахме за 15 мин. и в двете посоки. Няма истерични, бутащи се, изцъклени и изнервени купувачи и търговци. Спокойствие и прекрасно обслужване навсякъде! Без никаква степен на прибързаност успяхме да обиколим всички предварително зададени точки, изпълних на макс дългият си списък и съм повече от доволна.

Този път успяхме да обърнем повече внимание на хапването. Обядвахме в Niyazi Usta - превъзходен тава джигер! Голяма слабост ми е дробът и в Одрин само това си поръчвам. Simple Smile Опитахме и вкусотиите в Ondo. За първи път ни остана време и желание за Mado. Посетихме този, в Ераста. Голям, направо огромен пропуск от наша страна, че досега все го неглижирахме. Ама то, при предните ни посещения, все в събота и само за ден, и с дългите ми списъци за покупки, откъде време за глезотии?! (значи като видя списък, ставам страшно амбициозна - захапвам и не пускам Joy)

Какво ми направи впечатление и много ме учуди. В 11:00 часа на главната често срещана гледка бяха цели семейства на лежерна разходка. Та кой, кога работи, не ми стана много ясно.

Направих си един мъничък експеримент. Взех по една туба Прил от борсите и от бившата Кипа. Вчера тествах, никаква разлика: консистенция, аромат и действие - без разминаване. Знам, че не е показателно, но все пак реших да ви споделя.

Имах поръчка и за тяхното Тамифлу (Enfluvir), намерих го едва в шестата поред аптека.

Ако някой се интересува от цени, да каже..

По-здрави! Simple Smile

# 473
Има ли разлика в цените на пазарен ден и друг? Много се изкушавам от това да избегна голямата бутаница.

# 474
  • София
Има ли разлика в цените на пазарен ден и друг? Много се изкушавам от това да избегна голямата бутаница.

Не мисля. Така или иначе цените в Мигрос са ясни от сайта им. А на борсите клиентите бяха епизодични и търговците бяха склонни на отстъпки.

# 475
  • Пловдив
Здравейте! Аз влизсм с малко по-различен въпрос? Някой знае ли хотел в Одрин или в околията ,който да става за нещо като спа почивка- с топъл басейн,хубава храна и приятна обстановка?

# 476
  • вкъщи
Хили е много хубав, но няма басейн. Има сауна и парна Баня. Иначе е превъзходен, нов, чист, модерен и с вкусна храна. Стаите и баните са огромни.

# 477
  • София
Следя от нова година насам вашата тимичка и ми е много интересна.
Ходи ни се в Одрин на пазар, разходка и на мен най-вече ми се иска да го съчетаем и с турска баня.
Някой да препоръча изпитано място с типична турска баня, ако може да е в комбинация с масаж Blush.

# 478
Препоръчвам хамама,намира се в пресечка до Селимието.Работят четири момичета,може да изберете,баня,баня и масаж,баня,масаж и маска  с етерични масла и най-скъпата процедура е масаж с четири ръце който се извършва от две момичета едновременно.

# 479
Здравейте, тъй като не съм ходила в Турция от 2 години искам да ви попитам какви пари/ валута/ да си приготвя за пазар? Да сменя ли от тук, евро ли да нося и там да сменя? Ще пътувам до Одрин. В аптеките само турски лири ли приемат? Моля да ми напишете и колко струва пътуването с такси, защото може да се наложи да потърсим работеща аптека в неделя. Колко бакшиш е прието да се дава? Благодаря предварително.

Последна редакция: чт, 31 яну 2019, 17:17 от tania66

Общи условия

Активация на акаунт