Избор на училище за първи клас през учебната 2019/2020 Варна

• 34 670
  • 355
  •   1
Отговори
# 195
Вярно, че е отворена...

п.п. Затвориха я, явно е било бъг.
Друго ми е на мен интересно. Говорих с една приятелка, майка ѝ е начална учителка. Било възможно да си посочиш желан учител, обаче на гърба на заявлението, ако подаваш на място. Обаче първо - никъде не е обявено, т.е. явно е неофициално само за запознати и второ - дори да е така излиза, че за да ползваш "преференцията" трябва да се откажеш от онлайн подаването, да виснеш на опашка в училището, да загубиш един работен ден и накрая пак да те отрежат... Много се ядосах, честно.

Аз мисля, че при записването можеш да изразиш желание при кой учител да бъде записано детето.

Първо трябва да ви приемат детето, след като сте кандидатствали електронно. Не е необходимо да висите в училище.
И вече след това, като отидете в училището да го записвате, може да заявите желанието си за учител.

# 196
Здравейте , утре кандидатстването само онлайн ли ще е?

Мисля че можеш да подадеш заявление и на място, в училището, което сте избрали.

# 197
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз не бих казала,че нашата е добра.Така и не научи децата да си записват домашното в тефтера.Пише го във ФБ групата на класа.Бясна съм.Такава им била практиката и явно нямат намерение да се променят.

За какво сте бясна?Че изобщо ви го пишат?При нас се пробва, не се получи.Оказа се, че не всички успяват да записват.Тогава майките поискаха класната да ни го пише.Ама то на всички не може да се угоди. Имам приятелки с първокласници, никой не им пише никъде. Който запомнил, запомнил.
При нас съм убедена, че е до мързел. Едва 5 деца не са на занималня. Ама защо ли да си прави труда да го пише на дъската, няма смисъл. А иначе искаха тефтерче. Сега това тефтерче да и го блъскам в главата. Елемента и е да накара децата да си оградят страничните за домашно ама защо да се хаби??? Два дни я заместване госпожата по занималня. За мое учудване беше написала в тефтерчето какво е домашното. Въпрос на желание. А и аче имат време да поства в групата какво трябва да знае първокласничка в края на първия срок. Едно от задълженията е да си записва домашното. Ще го запише ако му го кажат. Срамота!!!

Хаха. оказа се,че пишем за един и същ човек.Ивелина, лесна си за разпознаване.Само не мога да разбера как плюеш тук толкова всеотдаен учител, който се раздава на макс, всеки ден подготвя работни листи за всяко дете по отделните предмети, разпечатва ги, реже ги и ги раздава на децата!На това ли викаш мързел???Защото трябва да погледнеш в групата ДР! Все си мрънкаща и недоволна.Поне не подвеждай майките тук.Достатъчно глупости пишеш навсякъде!

Майчета, ето затова не питайте тук, а идете и вижте учителите на място.
Със нищи не съм подвел никого. Една лъжа не съм изрекла за разлика от Вас. Всеки има право на мнение и може да си го изрази. Не съм длъжна да се съобразявам с Вашето мнение. 100 човека - 100 мнение.Тук сме да споделяме  мнение и всеки сам си прави изводите.  Никой не е длъжен да се съобразвява с Вас и да смята, че Вашето заключение е правилно. 

# 198
# 199
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Успех на всички кандидатстващи!!!!

# 200
  • Варна
Отвориха системата.
Момичета,
колко училища ще пишете? Аз все пак мисля да посоча само желаното... Макар че доколкото чета няма значение дали ще посоча само едно или ще посоча второ, а евентуално няма да запиша детето там. На второ класиране ще имам едни и същи шансове. Така ли е наистина?
И втори малоумен въпрос, на който уж знам отговора, но все пак да потвърдите - заявлението МОЖЕ да се редактира до 01.06, нали?

# 201
  • в рaя
Ние подадохме заявлението,  чудно ми е как за 9 минути с били подадени още близо 300 заявления...

# 202
  • Варна
Ми така, да не мислиш, че сме единствените, дето са чакали да отворят системата Simple Smile

# 203
Ще посоча 7 училища. Simple Smile Още умуваме за подредбата.. Добре, че може да се редактира.
Свидетелствата за завършена ПГ как се качват в системата?

Последна редакция: вт, 28 май 2019, 10:44 от Bella*

# 204
  • Варна
Здравейте! Успех на всички с кандидатстването! Имате ли информация кои учители ще поемат първи клас в СУ "Найден Геров" и с какъв профил са паралелките? През тази учебна година приемат само 4 паралелки, а не 5, както досега. Ще съм благодарна за повече информация!

# 205
  • Варна
Боже, от първи клас ли има профили?
Иначе и в Йордан Йовков паралелките тази година са три, а миналата са били четири. Явно децата са по-малко тази година.
Свидетелствата не се качват в системата, носят се при записването.

# 206
Боже, от първи клас ли има профили?
Иначе и в Йордан Йовков паралелките тази година са три, а миналата са били четири. Явно децата са по-малко тази година.
Свидетелствата не се качват в системата, носят се при записването.

Аз също се интересувах за Йордан Йовков, действително ще са 3 паралелки, но не защото децата са по-малко (което е доста неблагоприятно за нас), а защото от 2020г. трябва да се премине към едносменен режим, което пък налага да се съкрати броя на паралелките Rolling Eyes

# 207
  • Варна
Е стига де... Това официална информация някаква ли е? Защото моята е, че точно децата са по-малко. В противен случай къде се очаква да учат неприетите? Това не е като ясла и градина, дето посещението не е задължително.

# 208
  • Варна
Подадох и аз. Да видим какво ще стане. Смятам да си използвам всичките 10 опции, после каквото сабя покаже. Сложих няколко училища в квартала и няколко около работата ми.

# 209
  • Варна
Е стига де... Това официална информация някаква ли е? Защото моята е, че точно децата са по-малко. В противен случай къде се очаква да учат неприетите? Това не е като ясла и градина, дето посещението не е задължително.

Вярно е за едносменния режим.

Общи условия

Активация на акаунт