Избор на училище за първи клас през учебната 2019/2020 Варна

• 34 660
  • 355
  •   1
Отговори
# 180
Аз не бих казала,че нашата е добра.Така и не научи децата да си записват домашното в тефтера.Пише го във ФБ групата на класа.Бясна съм.Такава им била практиката и явно нямат намерение да се променят.
За кое училище става въпрос, че се обърках малко? Имате предвид Априлов или Йовков?

# 181
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Априлов. Не е нормално детето да разчита постоянно на мен да му продиктувам домашното. Трябва да имат изграден навик.

# 182
Априлов. Не е нормално детето да разчита постоянно на мен да му продиктувам домашното. Трябва да имат изграден навик.
О да, аз затова се отказвам от занималня! Ако и с нея трябва все аз да уча детето ми, тогава няма смисъл да стой в училището цял ден. Поне ще си дойде ранния следобед, ще напишем и после ще е свободен да си играе. И аз не съм съгласна със занималня, която е безмислена. За мен това е само вариант при двама много работещи родители, без баби , но иначе абсолютно безмислено. 

# 183
  • Най-красивата страна
Дъщеря ми не ходи на занималня.
Прибирам я,обядва вкъщи,почива си един час ,учи от 14 до 16ч.и остава време да поиграе.

# 184
Аз не бих казала,че нашата е добра.Така и не научи децата да си записват домашното в тефтера.Пише го във ФБ групата на класа.Бясна съм.Такава им била практиката и явно нямат намерение да се променят.

За какво сте бясна?Че изобщо ви го пишат?При нас се пробва, не се получи.Оказа се, че не всички успяват да записват.Тогава майките поискаха класната да ни го пише.Ама то на всички не може да се угоди. Имам приятелки с първокласници, никой не им пише никъде. Който запомнил, запомнил.

# 185
Здравейте! Препоръчайте ми г-жа за първокласник за у- ще Ангел Кънчев! Искам да е по- строгичка.

# 186
  • ВАРНА-морето,сините вълни.

За какво сте бясна?Че изобщо ви го пишат?При нас се пробва, не се получи.Оказа се, че не всички успяват да записват.Тогава майките поискаха класната да ни го пише.Ама то на всички не може да се угоди. Имам приятелки с първокласници, никой не им пише никъде. Който запомнил, запомнил.
При нас съм убедена, че е до мързел. Едва 5 деца не са на занималня. Ама защо ли да си прави труда да го пише на дъската, няма смисъл. А иначе искаха тефтерче. Сега това тефтерче да и го блъскам в главата. Елемента и е да накара децата да си оградят страничните за домашно ама защо да се хаби??? Два дни я заместване госпожата по занималня. За мое учудване беше написала в тефтерчето какво е домашното. Въпрос на желание. А и аче имат време да поства в групата какво трябва да знае първокласничка в края на първия срок. Едно от задълженията е да си записва домашното. Ще го запише ако му го кажат. Срамота!!!

# 187
Дъщеря ми не ходи на занималня.
Прибирам я,обядва вкъщи,почива си един час ,учи от 14 до 16ч.и остава време да поиграе.
Супер. Такава е и моята идея! Много добре си направила, а и й създаваш режим, какъвто както забелязах, в занималните нямат. След като си научи вкъщи, заслужава да играе. Точно така!

# 188
  • Варна
Здравейте,
доколко според вас може да се съди за качеството на образование по интернет сайта на училището? Чудя се между две училища. Това, което ни е в района, ами много зле този сайт. Ако директорът не полага усилия да представи училището в най-добра светлина в интернет, какво ли би било и отношението му към учебния процес 😕
От друга страна, училището което не ни е в района, но пък е на същото разстояние от това в района ни, са се постарали поне да изглеждат добре онлайн и да дадат полезна информация.
Три седмици преди кандидтаване съм раздвоена. Някой с някакво мнение по въпросът?

Провери в страницата на РУО Варна колко деца от двете училища са участвали и как се класирали в различни състезания. Поговори с настоящи родители от тези училища. Истината е, обаче, че ако чакаш само училището да ти образова детето, най-вероятно трудно ще ти се получи. Поне във Варна.

# 189
Не мисля, че сайтът трябва да ти е ориентир. Все пак това е държавно училище, напливът е голям и без товя и въобще не им пука.
По резултати от РУО се отказах да се ориентирам. Те въобще не са реални, а са огледало за родителски амбиции и частни уроци :/ Гледай да ти е близичко, да е уютно и детето да е щастливо там.

# 190
  • Варна
Здравейте , утре кандидатстването само онлайн ли ще е?

# 191

При нас съм убедена, че е до мързел. Едва 5 деца не са на занималня. Ама защо ли да си прави труда да го пише на дъската, няма смисъл. А иначе искаха тефтерче. Сега това тефтерче да и го блъскам в главата. Елемента и е да накара децата да си оградят страничните за домашно ама защо да се хаби??? Два дни я заместване госпожата по занималня. За мое учудване беше написала в тефтерчето какво е домашното. Въпрос на желание. А и аче имат време да поства в групата какво трябва да знае първокласничка в края на първия срок. Едно от задълженията е да си записва домашното. Ще го запише ако му го кажат. Срамота!!!

Хаха. оказа се,че пишем за един и същ човек.Ивелина, лесна си за разпознаване.Само не мога да разбера как плюеш тук толкова всеотдаен учител, който се раздава на макс, всеки ден подготвя работни листи за всяко дете по отделните предмети, разпечатва ги, реже ги и ги раздава на децата!На това ли викаш мързел???Защото трябва да погледнеш в групата ДР! Все си мрънкаща и недоволна.Поне не подвеждай майките тук.Достатъчно глупости пишеш навсякъде!

Майчета, ето затова не питайте тук, а идете и вижте учителите на място.

# 192

Хаха. оказа се,че пишем за един и същ човек.Ивелина, лесна си за разпознаване.Само не мога да разбера как плюеш тук толкова всеотдаен учител, който се раздава на макс, всеки ден подготвя работни листи за всяко дете по отделните предмети, разпечатва ги, реже ги и ги раздава на децата!На това ли викаш мързел???Защото трябва да погледнеш в групата ДР! Все си мрънкаща и недоволна.Поне не подвеждай майките тук.Достатъчно глупости пишеш навсякъде!

Майчета, ето затова не питайте тук, а идете и вижте учителите на място.

# 193
  • Варна
Здравейте,
Търся мнение за ОУ Цар Симеон? Кои госпожи са 1 клас и коя бихте препоръчали?

# 194
За Гео Милев съм чувала само хубави думи имам познати , който децата им са там и са мн доволни!

Ще се радвам да чуя нещо и за  ОУ “ Патриарх Евримий”

Гео Милев е прехвалено училище, което живее на стари лаври. Не бих си записала детето там.
За сметка на това пък, начален етап в Патриарха са много добри!

Общи условия

Активация на акаунт