Юлски мами 2019г. 2. Юлските мами подарък имат вече, в нас живее мъничко човече!

• 44 477
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • София
И аз съм парцалче... Чак ме е срам колко нефункционална съм. Flushed

# 151
Такъв парцал съм, че за вода не искам да стана даже уикенда, а през седмицата много се уморявам на работа. Най-забавното е, че нищо, ама нищо не мога да запомня. Концентрация - сензация Simple Smile Успокоиха ме, че след 3-тия месец ще се почувстваме по-добре. Айде, дано!

# 152
Такъв парцал съм, че за вода не искам да стана даже уикенда, а през седмицата много се уморявам на работа. Най-забавното е, че нищо, ама нищо не мога да запомня. Концентрация - сензация Simple Smile Успокоиха ме, че след 3-тия месец ще се почувстваме по-добре. Айде, дано!

Хаха, май повечето сме така!
 Напълно отговарям на това описание.
 В 13г.с съм и вече нямам търпение това да приключи.
Дано втория триместър бъде спокоен и
по - нормален.

# 153
Аз сутрин след сън съм ок, но след обяд вече сериозно ме наляга умората, вечер да не говорим. Тези дни по празниците е добре, но другата седмица пак на работа не ми се мисли как ще е.

Отделно се притеснявам постоянно дали всичко е наред, а съм на преглед чак след две седмици, не знам дали ще издържа още толкова или ще отида по-рано. Още ми е лошо понякога, особено от определени миризми. Иначе нищо не ме боли, което не знам добре ли е, защото тук някои споделят, че имат болки от разтягането на матката, а аз нямам.

# 154
Да се оплача и тук, момичета.
След реки от кръв и 20 часа престой в спешното, (намирам се в Англия), и третиране само с вливания на парацетамол, направиха скан. Кървяло някъде от ръба на плацентата, щяло да спре от самосебе си, така ми обясниха и ме изпратиха вкъщи. Според скана съм в 13+4 г.с.
На страха очите са големи... много кръв изтече от мене. Какво ще ме посъветвате?
Да лежа ли?
Да се прибера ли в България?
Благодаря.

# 155
Да се оплача и тук, момичета.
След реки от кръв и 20 часа престой в спешното, (намирам се в Англия), и третиране само с вливания на парацетамол, направиха скан. Кървяло някъде от ръба на плацентата, щяло да спре от самосебе си, така ми обясниха и ме изпратиха вкъщи. Според скана съм в 13+4 г.с.
На страха очите са големи... много кръв изтече от мене. Какво ще ме посъветвате?
Да лежа ли?
Да се прибера ли в България?
Благодаря.

Elizabeth, стискам палци всичко бързо да се нормализира Kissing Heart

Трудно ми е да ти дам точен съвет. Доколкото разбирам не са ти предписали нищо повече да приемаш, но пък са те прегледали подробно.
Аз  от всички случаи, които знам, при кървене лекарите обикновено препоръчват почивка и лежане. От тази гледна точка не знам едно пътуване точно сега дали няма да влоши нещата. Все пак това е само мое мнение.

# 156
Elizabeth, почивай! Не знам какво друго да те посъветвам. И според мен пътуване при това положение е рисковано. Тук не сме лекари и не мисля, че можем да дадем адекватен съвет. Имаш ли други симптоми? Силни болки? Повръщане? Потърси да говориш с някой лекар за съвет! Дано е минало вече всичко!

# 157
Не, Светле, нямам никакви болки. Детето е инвитро и писах на док в България. Тъпото е, че чааак на 04 01 ми е първият официален скан, не знам дали ще го дочакам, иде ми да хвана самолета час по-скоро. Sad
Не съм спала снощи. Нервна и напрегната съм.

# 158
Здравейте момичета!

Честита Коледа! Много здраве на вас и вашите семейства 🍀🍀🍀

Елизабет, стискам палци всичко да е наред. Не мисля, че е добра идея да пътуваш при кървене, но най-добре доктор ще ти отговори. В Лондон има българска клиника, казва се doctors 4 you. За преглед и скан струва около £150- 200. Иначе можеш да отидеш и на скан в твоя район на частно, има доста такива клиники.
Щом са те пуснали да си ходиш от спешното, най-вероятно всичко с бебето е Ок, иначе нямаше да те пуснат, поне не в 13та седмица.
Стискам палци всичко да е наред с бебо.

# 159
Ох, щом нямаш други оплаквания би трябвало всичко да е наред! Ако има как отиди на частно - за твое успокоение! Направо не мога да си представя колко ти е напрегнато... 😢
Аз винаги съм смятала, че тук в БГ много се прекалява с прегледи, изследвания, пък три фетални и т. н.
Силно ти стискам палци всичко да е наред! Гледай да си спокойна, защото и това си влияе. Аз с първата бременност съм повръщала от нерви, а не вярвах, че е възможно.

# 160
Елизабет и аз стискам палци, в крайна сметка ти ще си усетиш правилното решение. Аз също знам за максимум почивка в такива ситуации. Heart Пък ако има българска клиника, дори да ти повторят същото, успокоението, което ще последва добре ще ти подейства и родна реч да чуеш, друго е.

# 161
Елизабет, имах и аз същия проблем.

В четвъртък от нищото изкървих жестоко. Имах кръв от кръста до коленете, беше потресаващо. Моята АГ веднага ме прати за хоспитализация.

В болницата ме прегледаха с ехограф и със спекулум. С ехографа видяха, че бебето е живо (и ми се накараха какво рева, при положение, че е живо...). Със спекулума гледат дали нямаш разширение на родовия канал, в който случай има други неща, които могат да предприемат, например серклаж.

Приеха ме веднаха за 4 дена/3 нощи. Включиха ми системи но шпа, отделно инжекции Дицинон, което е кръвоспиращо, отделно утрогестан. Кървенето много намаля. В края на престоя ми ми спряха дицинона и останах само на утрогестан и но шпа, които си пия в нас. Лежане ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, на мен ми дадоха 30 дена болничен и смятам да не ставам изобщо.

При мен диагнозата е ниска плацента с отлепяне и ретроплацентарен хематом. Никой не можа да обясни от какво е, понеже още от преди имам забрана за натоварване, вдигане на тежко и т.н. и съответно не съм се натоварвала. Казаха, че при ниските плаценти се среща този проблем. Казаха ми, че ще минат още десетина дни, докато всичко се изчисти.

Ти кървиш ли още? Или вече си със зацапване? За мен лично цялото преживяване беше изключително травмиращо. Не можах да повярвам, че е възможно след изтичането на толкова кръв бебето да е живо. Преданата ми бременност протече напълно безпроблемно и работих до преди да родя.

Подкрепям мнението горе, че ако кървиш, не е ОК да летиш, но на твое място бих обмислила завръщане, когато се стабилизираш. Със всичките си недостатъци, по мои впечатления, БГ системата обръща внимание на бременни, вкл и в тези уж ранни седмици. В рамките на един час ме бяха приели, сложили на системи обгрижили, а за целия си престой в една от най-добрите частни болници не платих нито лев, понеже мина по пътека.

На всички останали пожелавам никога да нямате такива проблеми, да посрещнете весело Новата Година и нека тя ни донесе така желаните бебчета!

# 162
Здравейте, дами, и честита бременност Simple Smile

Аз чакам първо бебче през юли, и съм в края на 12 г.с. Много се вълнувам за всичко и главата ми гърми от въпроси, в началото бях добре здравословно, но от около месец ми се гади и повръщам от време на време... Надявам се, скоро това да приключи Neutral Face Иначе и аз се чувствам доста отпаднала на моменти Grin Все още не сме казали на никого, освен на родителите ни Close

Желая ви весело посрещане на новата година Heart

# 163
  • Варна
Elizabeth_,  с кървене не е добре да летиш,  налягането може да окаже негативно влияние,  но като се закрепиш се прибери,  ако имаш възможност. Грижата за бременната жена в България започва още с "+"  тест. Тук за зацапване и болки в повечето случаи приемат в болница,  а какво остава за силно кървене... Предполагам какъв ужас си изпитала,  дано не се повтаря! 
Patagonska_mara,  понякога при ниска плацента може да кървиш много и често,  за съжаление. Ако се вдигне плацентата с времето,  което най-искрено ти пожелавам,  ще спре и кървенето. Следи се по-често,  почивай си...  С детенцето,  как се справяш,  имаш ли помощ?

# 164
Момичета,как сте с болките при спане.Понякога де събуждам от болка,когато се въртя...Снощи болката чеше ужасна,предполагам че е от рязко обръщане.За много години на всички и здрави бебчета

Общи условия

Активация на акаунт