Юлски мами 2019г. 2. Юлските мами подарък имат вече, в нас живее мъничко човече!

• 44 499
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Честита Нова Година!
Пожелавам на всички здраве, лека и безпроблемна бременност до края. Сладки и пухкави бебенце на финала 🍀

Последна редакция: ср, 02 яну 2019, 11:13 от Rinaa

# 166
За много години, бъдете живи и здрави бъдещи мами, вие и вашите близки! Дано годината ни донесе здрави бебета на всички!

Записвам се в темата, макар че все още ме е страх. В 12 седмица съм, другата сряда съм на фетална морфология при д-р Стратиева и се надявам да имам повече яснота. До сега бебчето вървеше точно както си е по последен цикъл, надявам се така да продължи. На 40+ съм, ще трябва да правя или пренатален тест или амниоцентеза. Освен това през април имах мисед, който се оказа моларна бременност. Много ме е страх, но гледам да не се замислям, защото е важно да съм спокойна. На който му е писано, ще се роди. Дано всичко да е наред. Hands Pray

Аз също съм като парцал, задъхана, едва се движа, от всичко ми се гади. Дано скоро да отмине, че е гадничко. От утре съм на работа и не знам какво ще е, преди празниците едва дочаках почивката. Вечер положението е особено зле, сигурно защото ми се натрупва умора. Но като чета, че и вие сте така, ми е малко по-спокойно.

Коремче имам от доста време, но още го крия. Носила съм два пъти (имам две момчета) и явно коремната стена е по-отпусната. Има ли мами с трета бременност, имате ли коремчета?

Да питам, от микробиологията ми излезе кандида, но до 12-13 седмица нищо не се правело. Тъкмо трима АГ ми го казаха. Някой има ли подобен опит?

И последно, термина ми е точно на рождения ми ден. Аз обаче и двамата си сина родих по-рано, ще видим сега как ще е. Още ми е много далечно и не го мисля. Сега си мисля кога бяха първите ритници. По спомен с баткото беше около 16 седмица, а с малкия две седмици по-рано. Но сега ми казаха, че съм с предна плацента, та ще почакам и след 16-та май. Само всичко да е наред.

Успех, момичета! Тази година е важна за нас, трябва да сме силни! Heart

# 167
Patagonska_mara, какво си преживяла 😓
Ти носиш истински боец в себе си. Почивай си, всичко ще е наред 🤗

Добре дошли на новите мами 🤗

Аз болки при спане нямам, но понякога усещам такива през другото време, отдавам го на нарастващата матка.

Последна редакция: ср, 02 яну 2019, 13:14 от Rinaa

# 168
Момичета,как сте с болките при спане.Понякога де събуждам от болка,когато се въртя...Снощи болката чеше ужасна,предполагам че е от рязко обръщане.За много години на всички и здрави бебчета
За много години!
Аз изпитвам болки нощем, но само когато несъзнателно се отпусна по коремче да спя... в 13 г.с. съм още ми е много малко коремчето, но няма отучване. Не знам какво ще правя за напред. Вие успявате ли да спите без да се отпускате по корем?

# 169
Коремче имам от доста време, но още го крия. Носила съм два пъти (имам две момчета) и явно коремната стена е по-отпусната. Има ли мами с трета бременност, имате ли коремчета?

Добре дошла 😊
Аз съм с трета бременност, имам 2 момиченца на 12 и 7 години. Едната е обещала, че ще сменя памперси, а другата, че ще преспива бебето 😁 Мечти 😉
И аз имам коремче, вече мога да нося само дънки за бременни, другите не ми стават. Особенно сега след празниците 😁

Gret91, аз още спя по корем от време на време. После и да искаш, няма да можеш.

# 170
Сега прочетох за болките при спане, аз също ги имам. Но досега си мислех, че са от перисталтиката. Аз буквално се събуждам от болки в корема сутрин. Но като се раздвижа, тоалет и преминават. Вчера имах и през деня след едночасово миене на чинии, ниско в ляво, сякаш цервикса. Уплаших се и лежах целия ден.

На мамите, които кървят пожелавам много сила и спокойствие. Много е тежко да не знаеш какво става, а да се иска да си спокойна. В един момент и това ще отмине. Почивайте си и мислете за хубави неща, дано всичко да е наред.

Добре дошла 😊
Аз съм с трета бременност, имам 2 момиченца на 12 и 7 години. Едната е обещала, че ще сменя памперси, а другата, че ще преспива бебето 😁 Мечти 😉
И аз имам коремче, вече мога да нося само дънки за бременни, другите не ми стават. Особенно сега след празниците 😁

Gret91, аз още спя по корем от време на време. После и да искаш, няма да можеш.

Благодаря! Аз съм с две момчета на 14 и 7, колко ще са помощници, въобще не знам. Друго си е с каки. Heart Eyes
Но живи и здрави, ще видим.

По корем не спя от тийнейджърските ми години и мнение не мога да дам.

# 171
Благодаря момичета, за хубавите думи.
sis_ko и аз съм над 40. Треперенето е голямо.
Patagonska_mara представям си как си се чувствала. При мене ситуацията беше действително плачевна, прединфарктна.
Все още има изтичане, но не е точно кръв, както когато спира цикъла е. В събота се прибирам, ще отида директно в спешния кабинет в клиниката, където ми беше инвитрото. Не искам и да мисля пак за болница тук, наистина са ужасни, вече писах, че ме  третираха само с вливане на парацетамол. Не ме е страх толкова от полета, под три часа е. Страх ме е от абсолютното безсилие, което изпитах тук.

# 172
Аз също понякога имам болки, които смятам за съвсем нормални. Все пак разтягането на матката не е малко.
Спя си по корем и като цяло както си ми е удобно. Не мисля, че трябва чак и тези работи да следя. Щом се чувстваш добре не виждам смисъл да се филмирам от сега. После така или иначе няма да можем да спим. 😂

# 173
  • Сандански
Честита Нова Година, момичета!
Elizabeth_   и  Patagonska_mara от все сърце ви пожелавам тези притеснения и неприятни изживявания да приключат по-бързо и да не се повтарят повече, и да се радвате на бременността.
Аз нямам болки при спане, но много отдавна не мога да спя по корем (заради бюста Sad ) От време на време при резки движения или кихане/ кашляне имам пронизващи болки на оперецията от предишното секцио, а са минали 4 години и половина.

# 174
Аз също понякога имам болки, които смятам за съвсем нормални. Все пак разтягането на матката не е малко.
Спя си по корем и като цяло както си ми е удобно. Не мисля, че трябва чак и тези работи да следя. Щом се чувстваш добре не виждам смисъл да се филмирам от сега. После така или иначе няма да можем да спим. 😂
Аз не виждам някой да се “филмира”. Просто обсъждаме.

# 175
Честита Нова Година и от мен!
Нека през новата година да имаме само хубави новини за споделяне Hug

Аз нямам болки, но понякога при движение, например ходене, усещам нещо като стягане или леко пробождане. Не е точно в корема, а отдолу, не знам как да го обясня Flushed
Иначе ми е сложно с храненето, доста ми е лошо все още. Наблягам пак на тестени храни, картофи и други подобни, което не е добре, но от повечето готвени неща ми се гади. От плодовете поне хапвам от време на време някои по-кисели или горчиви, също банани, кисело мляко. Но месо много трудно ям, а обичам по принцип, яйца също не ми се помирисват дори, а протеините са важни в този период.

# 176
Edna, говори с лекаря. Сигурно има нещо с което да заместиш яйца и месо. То като ти е гадно, няма как на сила да ядеш. Аз с първата бременност не можех да ям яйца, а си ги обичам много. Просто изкарах без тях и съм нямала проблеми. Дано е някакво временно при теб и да отмине.

# 177
Аз също грам не хапвам месо, в седмицата гледам по 1-2 пъти и то съвсем малко, яйца също.

# 178
  • САЩ
Аз съм на близо 50, първа бременност след инвитро, и нека споделя моите наблюдения до момента:
Живея в САЩ, но инвитрото правих в България, и до момента доктора не ме е пуснал да си пътувам обратно. Аз със сигурност вярвам много повече на българските лекари, отколкото на онези там!
Нямам кървене, бебето се развива нормално. Но и аз имам пронизващи болки при рязко несъзнателно завъртане в леглото. Нямам видимо нарастване на корема, но не мога да нося нищо стегнато в талията. Гади ми се като за световно! Гади ми се дори от мисълта за някои храни, а към миризми съм станала изключително чувствителна! Не мога да ям (поне не сега) никакви животински храни, повръща ми се от риба (месо по принцип не ям), от яйца, от топени сирена и кашкавал. Все още понасям бялото саламурено сирене и киселото мляко - но от млечните само тях! Наблягам на веган храната. Сега ям и много хляб и хлебни изделия,  картофи, леща. Кафето ме отблъсква, но пия по малко заради кръвното, шоколад също не понасям. Киселичко ми се яде много!
Според мен, трябва да се яде каквото ни се яде, и то е каквото бебето иска!   

# 179
Ох, явно не съм само аз така с храната. Това, че ми е лошо ще го преживея някак, но се притеснявам вече, че не приемам достатъчно разнообразна храна.

Да се включа и с още един въпрос - ползвате ли дезодоранти, рол-они?
На няколко места вече чета, че много от тях съдържат вредни съставки.
Аз ползвам рол-он на Eucerin против изпотяване вече от няколко години, за мен открих, че това е най-ефикасното средство. По принцип тази марка се води качествена козметика, но този продукт предполагам е с доста силни съставки. Обаче така съм свикнала с него, че не знам с какво мога да го заменя и пак да има желания ефект.

Общи условия

Активация на акаунт