Юлски мами 2019г. 2. Юлските мами подарък имат вече, в нас живее мъничко човече!

• 44 506
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Повечето дезодоранти имат алуминий и парабени. В биомагазините можеш да намериш без, Нивеа също имат версия без алуминий и парабени. Върши супер работа.

# 181
  • БУРГАС
Относно кървенето искам да кажа на момичетата, че предната ми бременност ми се случи същото. Точно в 13 гс имах огромен кръвоизлив, болници, лежане и тн. Една лекарка ми обясни нещо от рода, че точно в тази седмица се получавало някакво смесване на кръвоносните системи на майката и бебето и можело да се получи това, тъй като и на мен не можаха да обяснят защо толкова много кръв ми изтече. Лежах около 10 дни след изписването, после освен контракции нямах никакви проблеми, изкарах си до края много активна и в движение и родих живо и здраво бебе 4 дни преди термина. Само бъдете спокойни и всичко ще е наред, не се шашкайте и си почивайте засега. Стискам ви палци, защото добре помня какво преживях, но всичко се размина тогава.

# 182
Има ли някой, който приема дуфастон от началото на бременността.
Аз пия 2х1 и съм в 14г.с.
Чудя се до кога ще го пия и има ли шанс да навреди на бебчето продължителния прием?
Благодаря за отговорите предварително!

# 183
  • Варна
С нищо няма да ти навреди,  може само да помогне.  Питай лекарят си,  ако няма нужда,  ще ти го спре.  Със синът ми пих Утрогестан до 34-та г. с., но имах сериозни показания за това.

# 184
  • София
Някой ползва ли новото приложение на МАЙКО МИЛА?

Цял ден ми показва това....

# 185
hope33, аз още от трансфера слагам кринон гел (също прогестеронов препарат) всяка сутрин, като ми казаха, че трябва да го приемам до края на трети месец. Точно днес обаче (началото на 11та седмица) използвах последната опаковка и попитах лекарите от инвитро клиниката още колко дни трябва да го слагам, за да знам колко гелчета да купя. Отговориха ми да го спра (изследвания някакви не съм правила). Иначе съм чувала, че прогестеронови препарати се използват до края на трети месец, след това не се препоръчва, тъй като може да доведе до феминизиране на плода. Не претендирам за точност на това твърдение, просто съм го чела и ми е останало в съзнанието. Дори да има доза истина вероятно си зависи и от самия препарат. Но при сериозни показания, разбира се трябва да си се приема. Най-добре да попиташ лекаря си.

# 186
  • САЩ
Има ли някой, който приема дуфастон от началото на бременността.
Аз пия 2х1 и съм в 14г.с.
Чудя се до кога ще го пия и има ли шанс да навреди на бебчето продължителния прием?
Благодаря за отговорите предварително!

Аз съм след инвитро, и понеже нямам жълто тяло, пия 3х1 естрофем, 3х1 дуфастон и един Кринон гел вагинално. Утре съм на преглед, така че ще видим в кой момент доктора ще намали дозата или премахне лекарствата. Мен лично тези хормони ужасно ме натоварват, цялото ми тяло се поти с неприятна миризма, урината ми също е наситена и миризлива. Лекуващият ми лекар ми каза, че във вторият триместър, когато бебето ще се захранва от плацентата и жълтото тяло така и така резорбира, лекарствата ще ми се намалят или премахнат. Най-вероятно ще ми изследва хормоните в кръвта. Ще пиша. 

# 187
  • София
Lemonello, съвсем в началото и на мен правеше тези номерца, но след първия ъпдейт се оправи. До днес. Точно като влизам в 12г.с. и очаквах интересни новости. Smiley

Иначе, Ovia-та си я ползвам с приоритет. Simple Smile

# 188
  • София

Аз го изтеглих, при мен си работи.

Иначе, за мен на 9ти съм на фетална. Пуснах си кръвните и урината по здравна каса. Всичко ми е в норми, освен че в урината имам еритроцити. При норма до 2 на поле, моите са 4. Та не знам сега. Четох, че тези еритроцити в урината показват минала или налична уро инфекция. Някой имал такава ситуация?

# 189
Днес бях на ФМ при Д-р Даскалов останах очарована от него и от съпругата му. С бебчо всичко е наред и всички показатели са в норма. Вече е 47.7 мм, но не ни казаха пола. Бебчо не спря да маха с ръчички и рита с крачета, много активен днес.Взеха ми кръв за БХС и обясниха, че е безплатно и минава по здравна каса, така че платихме само за ФМ. Резултатите от БХС ще излязат след 10 работни дни.

# 190
Много хубави новини! Simple Smile Бих искала да попитам за БХС в колко часа ти взеха кръв, предполагам не е нужно да си гладна и жадна, нали?

# 191
В 16ч не е нужно да си гладна и жадна. Аз се бях притеснила, но вчера като ми звъннаха за да си потвърдя часа попитах и казаха, че не е нужно иначе не знам как щях да изкарам цял ден гладна. За ФМ напротив трябва да е пълен мехура и да сте пили вода преди това за да се види по-добре.

# 192
Именно, да, и аз се чудех, хаха, благодаря!

# 193
  • София
Скрит текст:

Аз го изтеглих, при мен си работи.
Иначе, за мен на 9ти съм на фетална. Пуснах си кръвните и урината по здравна каса. Всичко ми е в норми, освен че в урината имам еритроцити. При норма до 2 на поле, моите са 4. Та не знам сега. Четох, че тези еритроцити в урината показват минала или налична уро инфекция. Някой имал такава ситуация?
[/quote]

Здравей Кроки, аз също имам еритроцити в урината, при това доооста повече (20). Ходих на уролог веднага - имам проблем с дренажа в единия бъбрек (той си ме и наболява от време на време). Доста неприятно още от първи триместър да имам проблем с бъбреците. Каза, че не е притеснително толкова. Да пия много вода!
Разбира се, ако се притесняваш, мини на един преглед за твое спокойствие.

# 194
Здравейте. Вписвам се и аз. Бременна съм в 12 г.с с термин 16.07 (09.07 при фетална коригирали ). Трета бременност ми е. Имам детенце за 5г. Миналата година имах неуспешна бременност завършила в 7г.с с мисед аборт. Откриха ми тромбофилия и от самото начало на тази бременностт съм на фраксипярин всеки ден. До вчера имах ежедневно гадене и повръщане, но днес вече съм без повръщане.

Общи условия

Активация на акаунт