Юлски мами 2019г. 2. Юлските мами подарък имат вече, в нас живее мъничко човече!

• 44 513
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Момичетата,  които сте минали 1-вата ФМ,  може ли да споделите какви размери измериха на NT? 

# 196
  • София
При мен NT=1,8mm.

И на мен ми е любопитно какви резултати имат другите. Simple Smile

# 197
  • Варна
При мен NT не е много добре,  на горна граница е -  2,83 мм надявам се  като отида на ФМ в София да се окаже грешка на лекарката ми,  иначе ще трябва да правя Пренатест или Амниоцентеза Sad

# 198
  • София
Стискам всички възможни палци да е грешка! (Дребчо и той/тя стиска!) Simple Smile

# 199
Дано всичко да е наред с мъничето.
При мен NT е 1,7 мм.

# 200
При мен NT е 2.10 мм

# 201
  • САЩ
Днес бях на преглед, в 12 г.с. съм започвайки 13-та. Бременност след инвитро.  Днес докторът ми спря Дуфастона, остана само Кринон гела и 1т. Естрофем на ден.
Минах БХС и на ултравагиналния преглед докторът каза, че всичко е ОК. Кръвният ми ще е готов до 3 раб. дни. За кръвния тест отидох в Майчин дом - София, Национална Генетична Лаборатория, безплатно е за всички здравноосигурени пациенти, предадох само документа от УЗ предгледа на доктора с попълнените данни.
Чета, че някои момичета плащат по 800-900 лева за Пренатест, но при положение, че има безплатна програма към Министерството на здравеопазването, не знам защо се плащат тези пари на частни лаборатории?

# 202
  • БУРГАС
А каква е тази безплатна програма?

# 203
При нас NT 1.17mm, NB 2.02mm, лицев ъгъл 84.17mm. Даскалов каза, че всичко е супер. И на нас пари за БХС не ни взеха както вече споменах.

# 204
Относно Майчин дом - доколкото разбирам става дума за самия БХС, че е безплатен?
Защото БХС и Пренатест не е едно и също.

На мен вчера ми се появи съвсем леко зацапване кафеникаво. Вечерта ходих на спешен кабинет, но слава богу ме успокоиха, че всичко е наред, дано наистина да е така, бях се шашнала много.
Аз съм на БХС чак след десетина дни живот и здраве и мисля след това да реша дали да правя тест.

Последна редакция: сб, 05 яну 2019, 00:36 от edna0112

# 205
  • САЩ
И аз не знам каква е разликата между изследванията, които се правят в НГЛ-Майчин дом и Пренатеста, но във всички случаи аз препоръчвам първо да се мине по безплатната клинична пътека, и само ако се установи завишен риск, тогава да се пръскат пари за Пренатест.
Всеки ще си реши как да постъпи, хубавото е, че има и някаква безплатна опция.

"В момента пациентките на Национална генетична лаборатория не заплащат изследването "Биохимичен скрининг за изчисление на риска за раждане на дете със синдром на Даун и някои други вродени аномалии на плода", извършвано в лабораторията ни.
Извършването на това изследване е финансирано по програма на Министерство на Здравеопазването."

Ето тук е пълната информация:
http://genetika.maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D … 0%B8%D0%BD%D0%B3/

Моите кръвни изследвания ще излязат във вторник/сряда, така че ще пиша пак, като видя какво се изследва в кръвта.

Последна редакция: сб, 05 яну 2019, 01:16 от Multimedia

# 206
И аз не знам каква е разликата между изследванията които се правят в НГЛ-Майчин дом и Пренатеста, но във всички случаи аз препоръчвам първо да се мине по безплатната клинична пътека, и само ако се установи завишен риск, тогава да се пръскат пари за Пренатест.
Всеки ще си реши как да постъпи, хубавото е, че има и някаква безплатна опция.

"В момента пациентките на Национална генетична лаборатория не заплащат изследването "Биохимичен скрининг за изчисление на риска за раждане на дете със синдром на Даун и някои други вродени аномалии на плода", извършвано в лабораторията ни.
Извършването на това изследване е финансирано по програма на Министерство на Здравеопазването."

Ето тук е пълната информация:
http://genetika.maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D … 0%B8%D0%BD%D0%B3/

Това е чудесно,другите си ни дерат по 120лева

# 207
При мен NT1.9,а скрининга е безплатен

# 208
Arven, стискам палци всичко да е наред и просто докторката да не е измерила правилно. То леко да и трепне ръката и резултата става друг. При мен NT е 2.5 мм, затова и попаднах в рисковата група. В този случай се гледат и някакви други неща, като дали има носна костица.

# 209
Приложението при мен правеше проблем, защото паролата трябвало да е повече от 6 символа и понякога след мейла автоматично слага разтояние, провери и го махни, ако има.

Общи условия

Активация на акаунт