Юлски мами 2019г. 2. Юлските мами подарък имат вече, в нас живее мъничко човече!

• 44 512
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
  • САЩ
Моите гърди не ме болят толкова, колкото преди, и чувствам една олекотеност, която аз отдавам на по-малкото лекарства. Миналата седмица моят инвитро доктор ми съкрати хормоните наполовина.
Но чувството, че съм подута, не ме напуска. И си търся панталони за бременна, тъй като всичко ме стиска в талията.

# 286
В 13 седмица вече може да се види пола, но зависи от положението на бебето. Точно в 13-та малкия ми син Марков го видя, че е мъж. То и аз го видях,де. Grinning
Вчера бях на ФМ при Стратиева (12+4), всичко е нормално, нухална гънка 2,2. На 70% каза момиче, дано е така, имаме си две момчета. Blush
Иначе сме във филма „пренатален тест или амнио”, защото съм на 42. Не е лесно решението, ще помислим още малко. Мамите над 40, вие ще правите ли нещо?
В Св. Петка при Стратиева, цената от 160 лв. включва и БХС. Това във връзка с предишния разговор.
Гърдите точно около 12-та седмица спрях да ги усещам. И гаденето започна да намалява. Мисля, че е нормално.
И аз вчера бях с главоболие, но явно се преуморих. Кръвното беше малко по-високо - 100/70, иначе ми е ниско - 90/60.

# 287
  • София
При мен гърдите са една идея по-малко напрегнати. Но все още си са.
Чувствам се подута, все едно съм преяла, гадими си се още. Лошо ми, хапвам, мине ми за малко и после пък ми стане тежко от това, че съм се нахранила.
Относно дрехите и мен ме стягат. Имам три чифта дънки - взех си едни по-голям размер, едни си ми стават от преди и идни дънки забременни си взех. От LCW kiki имаше за 26 лв бънки за бременни. КОито иска може да си вземе. В НМ си държат цена - 40,50,60лв.

# 288
  • София
Аз точно преди Коледа си взех първите дънки за бременни. Не че ми е чак толкова голям корема (днес качих във FB групата първа снимка), но като седя по цял ден и ми е много по-комфортно нищо да не ме стяга. Пък и за Коледа беше чудесно с многото хапване. Grinning

Иначе от H&M "намазах" едните дънки на промоция- бяха под 30лв. Sunglasses

Последна редакция: чт, 10 яну 2019, 17:16 от Яренце

# 289
Аз точно преди Коледа си взех първите дънки за бременни. Не че ми е чак толкова голям корема (днес качих във FB групата първа снимка), но като седя по цял ден и ми е много по-комфортно нищо да не ме стяга.

Иначе от H&M "намазах" едните дънки на промоция- бяха под 30лв. Sunglasses

И аз си взех от H&M дънки за бременни за 21 лв. Бяха намалени. Доста са удобни. За момента и аз не съм с голямо коремче (в 14с3д съм).

# 290
  • Пловдив/София
Без да съм специалист,, но се ли прави първо генетичния тест, и ако има притеснения, чак тогава амнио?
Амнио само заради възраст не мисля, че е основателно....

# 291
Без да съм специалист,, но се ли прави първо генетичния тест, и ако има притеснения, чак тогава амнио?
Амнио само заради възраст не мисля, че е основателно....
Пипи2013, би трябвало да се избере неинвазивната процедура, която не крие риск, или т.н.генетичен тест.
Амниоцентезата  крие, макар и минимален, риск от спонтанен аборт. Само незнам каква е цената за амниоцентеза.
Генетичния тест не е особено евтин.

# 292
При генетичния тест има 1% неточност, но не е рисков за бременността. При амниото има 1% риск за бременността, но  там резултата е сигурен.

Даже високата цена не е толкова важна, тя се компенсира от липсата на всякакъв риск за бременността. Притеснява ме фалшиво-отрицателен резултат, тоест теста да покаже нисък риск, а да има проблем. Защото, макар и под 1%, има такива случаи.

# 293
  • САЩ
Вярно е, че амниоцентезата е инвазивен тест и крие риск за плода, но резултата е 100% сигурен.
Защото, ако направите Пренатест, и там резултата покаже нещо негативно, вие пак ще направите амниоцентеза, нали? Не бихте се осланяли напълно и само на Пренатеста, предполагам...

Аз лично много се страхувам от амниоцентезата и дано не ми се налага да я правя, но във всички случаи стриктно ще следвам указанията на лекуващия ми лекар.

# 294
Вярно е, че амниоцентезата е инвазивен тест и крие риск за плода, но резултата е 100% сигурен.
Защото, ако направите Пренатест, и там резултата покаже нещо негативно, вие пак ще направите амниоцентеза, нали? Не бихте се осланяли напълно и само на Пренатеста, предполагам...

Аз лично много се страхувам от амниоцентезата и дано не ми се налага да я правя, но във всички случаи стриктно ще следвам указанията на лекуващия ми лекар.

Инванзивен тест е амниоцентезата, не всеки лекар може да го направи. На мен ми излезнаха резултатите от NIFTY (по-добрия вариант от пренатест, по-различна технология). NIFTY казват, че е резултатите им са с точност 99,99%.

Цената обаче е доста различна. амиоцентеза е 100на лв, NIFTY/prenatest са 1000.

Съветвам те да се довериш на лекуващия ти лекар, а не на мненията тук, защото всеки случай е напълно различен.

# 295
  • София
Здравейте, момичета. Днес бях на ФМ при доц.Димитрова във Фемина. Всичко е наред, но е доста пестелива на думи. NT 0.98mm CRL 55.36 mm, което точно отговаря на 12+0 седмици, на колкото съм. Предполага, че е момче. Тази на регистратурата, която взима и кръв и чисти и тоалетните, е изключително нелюбезна, целия свят и е крив и дори говори против колегите си там. Мисля следващата ФМ да не е във Фемина.
В събота ми записаха час с генетик за разчитане на резултатите от БХС, но забравих да питам това включено ли е в цената от 130лв или се доплаща допълнително. Някой знае ли?

Добра вечер 😊
И аз бях на БХС във Фемина, само че при Славкова, която беше също толкова пестелива. Исках да разпитам за женска консултация при нея, но уви. Не и се говореше с нас. И аз в събота съм за разчитане на резултатите и ми казаха че влиза в тези 130лв.

# 296
  • Варна
Мили момичета,  желая успех на всяка една от вас! 
Аз ви напускам...

# 297
  • София
Arven_89, много съжалявам да го чуя... Успех и на теб - съвсем скоро да се включиш пак в такава тема. Hug

# 298
  • Сандански
Arven_89, много съжалявам Disappointed, но какво се случи вчера? Бъди силна, бързо физическо и психическо възстановяване, прегръдки Kissing

# 299
Arven_89, съжалявам!  Пожелавам ти всичко да мине бързо и безпроблемно и възможно най-скоро хубави новини. Прегръдки Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт