Юлски мами 2019г. 2. Юлските мами подарък имат вече, в нас живее мъничко човече!

• 43 536
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, това са моите изследвания, има някои стойности,които са под норма Confused

Diana 93, възможно е да се касае за анемия таласемия, която е наследствена. Аз съм с такава и при мен Хемоглобин, Хематокрит, MCV, MCH са винаги занижени, понякога и MCHC е занижен. Има специално изследване за анемия таласемия. Добре е да се изследва и серумно желязо, обикновено е високо. Много често лекарите назначават за нисък хемоглобин прием на желязо, което е противопоказно при таласемия.

Относно Б12 и витамин Д аз бих била много внимателна, прием само ако са назначени от лекар. Преди да забременея приемах много високи дози и от двата витамина и ми бяха на горна граница. Специално за Б12 знам, че бебето може да започне да расте голямо.
Вит. Д продължавах  да пия по 4к. вигантол през първите седмици от бременноста, докато не прочетох в листовката "По време на бременност трябва да се избягва продължителното предозиране на витамин D, защото това може да доведе до хиперкалциемия (повишена концентрация на калций в кръвта), което от своя страна може да доведе до физически и умствени увреждания, както и до вродени сърдечни заболявания на детето."

# 601
Не разбрах какво точно имаш предвид, но както и да е, ще се опитам да намеря повече информация така или иначе. Тук темите, в които намерих да е писано за това са по-стари, затова попитах отново.

Извинявай, не съм прочела правилно.🙄

# 602
Според резултатите от изследванията съм с висок риск от развитие на прееклампсия. По тази причина ми изписаха по 150 мг аспирин кардио. В листовката изрично пише, че не се взема третия триместър. Живот и здраве, тогава какво се приема.

# 603
Здравейте,
Отдавна чета, но не пиша. В 13+2 г. с. съм. Вчера ходих на БХС и сега чакам резултатите. На 36г. съм и съм си внушила, че съм много възрастна за бебе, то това е и причината да не пиша за това. Исках потвърждение, че всичко е ок.
Гаденето си го имам, но апетита ми е чудовищен. Знам, че не трябва да прекалявам, но като съм гладна.....
Пия Прегнакеър. Първата бременност пих Центрум Матерна. Според доки Прегнакеър били най-добрите, но всеки си има предпочитания. Нямам представа, какви са им предимствата...

Здравей,
Изобщо не се хритеснявай. Аз съм на 37 и съм бременна с второ. До 40 мисля,че няма проблем. Те и над 40 си раждат жени. Важното е, е искаме да имаме дечица и сме готови за това.
Може ли да ми щажеш нещо повече за тези витамини.
 На мен ми изписаха прегнакеърмакс,но аз имах от фемибион 2. Допивам ги тях и мисля да си купя тези новите. Притеснява ме само, че имат вит. К, а аз съм на фраксипарин. Т.е. вит К допринася за съсирването на кръвта, а аз съм на фраксипарин, защото имам тромбофилия ( сгъстена кръв ). На опаковката на витамините пише,че се пият 2 таблетки + 1 капсула на ден ?

# 604

Аз бях с ниски стойности на вит. Д и ми предписаха по 15 капки 2 пъти седмично. Вече месец ги пия така,но не са ми казали да ги спра или да си изследвам пак вит.Д. Не знам ако трябва да го изследвам кога да бъде ? Пия ги всеки вторник и петък сутрин ?!

Des_hristova, какъв витамин Д приемаш?
На мен ми предписаха вигантол. На листовката пише изрично, че не е препоръчителен за бременни. Но аз съм със сериозен дефицит и съм вече в 15 г.с., явно е трябвало по-рано да го изследвам.  Така че при това положение май нямам много време и възможност за чудене, а и все пак са ми предписани от лекар. Дано само не е навредил на бебчето ми този дефицит на вит. Д.

# 605
[Здравейте,мами ! Искам да Ви попитам понеделник съм на фетална морфология ще съм в 13г.с.и 5ден.Ще може ли да видим пола на бебето ? :3

# 606
Аз бях на преглед точно на 13 + 5 и ми казаха, че бебето "вероятно е мъж" Simple Smile

# 607
В листовката пише по-скоро, че не трябва да се предозира. Но след като е изписан от лекар, не е проблем.
Аз преди да забременея бях предозирала, но пиех по 10к. на ден, след като ги намалих на 6к. продължи да се покачва. Затова мисля че при мен 4к. са поддържащата доза. Хубаво е поне на 3 месеца да се прави контрола, за да се види какво се случва.

# 608
  • София
В коя седмица мислите да правите втората фетална морфология и къде?
Аз мисля в Щерев при Чавеева или Стратиева.

# 609
аз си правих кръвни изследвания в 10тата седмица и всички показатели бяха ок. Кога се правят следващите кръвни?

От няколко седмици забелязвам, че ми се променя състоянието на косата, кожата на главата ми започва да изсъхва. Има ли промяна при вас в състоянието на кожата/косата?

# 610
  • София
На мен още на първата ФМ във Фемина ми записаха час за втора ФМ в 19гс.
За изследванията - аз вчера пуснах вторите изследвания и днес взех резултатите. Всичко ОК, но леко завишени левкоцити в урината и цял ден чета и се филмирам... Сега чак АГ-то ми отговори, че принципно няма проблем, но да пусна стерилна за наше спокойствие.

# 611
Мами имали ли сте болки ниско долу? Аз бях на преглед преди няколко дни всичко беше ок и после една болка ниско долу се появи, не е постоянна, но я има. Консултирах се туко що със личната ми лекарка която също е акушерка и каза че не е желателно да имам болки, нищо да не правя и да си лягам когато ме заболи.Мислех си, че е от разпъването на матката, но се притесних след нейното мнение 😬

# 612
  • Пловдив/София
Според резултатите от изследванията съм с висок риск от развитие на прееклампсия. По тази причина ми изписаха по 150 мг аспирин кардио. В листовката изрично пише, че не се взема третия триместър. Живот и здраве, тогава какво се приема.

Не мога да помогна, но имаш много време дотогава, ще г ообсъдиш с лекарите. А и може изследванията ти  да се подобрят Wink А кой показател ги доведе до извода за прееклампсия?

И моите са готови, имам завишени левкоцити и СУЕ. Не мога да се свържа с лекаря, но май беше нормално при бременни и бях така и предния път.
Желязото учудващо е в норма/ след като 3 месеца почти не ям, нищо зелено и от месото само малко пиле...

# 613
  • София
аз си правих кръвни изследвания в 10тата седмица и всички показатели бяха ок. Кога се правят следващите кръвни?

От няколко седмици забелязвам, че ми се променя състоянието на косата, кожата на главата ми започва да изсъхва. Има ли промяна при вас в състоянието на кожата/косата?
Аз също си правих кръвни изследвания в 10 г.с. и този месец (в 15 г.с.) АГ пак ми назначи ПКК, глюкоза и урина. Но в състоянието на косата нямам промяна, а кожата си ми е била винаги суха.

# 614
Мами имали ли сте болки ниско долу? Аз бях на преглед преди няколко дни всичко беше ок и после една болка ниско долу се появи, не е постоянна, но я има. Консултирах се туко що със личната ми лекарка която също е акушерка и каза че не е желателно да имам болки, нищо да не правя и да си лягам когато ме заболи.Мислех си, че е от разпъването на матката, но се притесних след нейното мнение 😬

Аз имах преди време, бях писала тогава тук. При мен било от разтягането, докторът не се притесни, каза, че се случвало и ми изписа 2х1 разтворим магнезий, а след около седмица го намалих пак по негови препоръки на 1 на ден. Пия го от 2-3 седмици и болки вече нямам. На последния преглед тази седмица каза да продължавам с по 1 на ден.
Попитай все пак и АГ-то, ако наистина е само ниско долу може да е като при мен.

Общи условия

Активация на акаунт