Любители на кучета - 87

• 39 718
  • 785
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Мляко не им се дава.
На 40 дена е твърде малко, както казахме.

Като го пускате на двора, рискувате да пипне някоя болест. Още повече, че вероятно няма и първа ваксина.

Бъдете внимателни.

Рея съм я извеждала преди втора и трета ваксина, но съм внимавала много къде и как. И все пак си е поет риск, който осъзнавах.

# 616
  • под тепетата
Съгласна съм с possessed !

# 617
Ще си стои само вътре докато получи всички необходими ваксини. От приятели го вземаме. Иначе нашето е късметлийско кученце. Майката започнала да ражда късно вечерта. Първите две се родили бързо и лесно, после се закучили нещата. Последвала операция. От корема ѝ извадили 5 мъртви и едно живо кученце. Та този упорит мъник ще е нашият. Майката оздравя и успя да си кърми малките, но голям стрес е било за всички.

# 618
  • София

На 40 дена е твърде малко, както казахме.

Като го пускате на двора, рискувате да пипне някоя болест. Още повече, че вероятно няма и първа ваксина.

Що? Мойто не е влизало вътре, още от дребосък, преди всички ваксини и пр.
Не твърдя, че е ОК, но надали е 100%, че нещо ще се случи. Има риск, разбира се.

# 619
  • под тепетата
Щото като съм приела, че ще имам още един член на семейството, следва да полагам адекватни грижи за него.  И ако му се лепне парвовирозата , ще му излезе и на него и на мен през носа, и през джоба, а отделно и ще страдам, че съм му го причинила от небрежност и незнание.
 Утре ще стане една година откакто внезапно  си отиде Макс, а още ме боли...много  Sad

# 620
  • София
Има нюанси на гаранцията. Докато ги кърми майката, ако тя има имунитет, кученцата също са донякъде предпазени. Когато се отделят от майката, този предполагаем  имунитет също спада. И тук вече идва шанса кученцето да се зарази илида не се.
В заграден двор, където няма достъп на много външни животни, е по-безопасно. Болните животни също не са чак толкова много, може да извадите късмет във вашия район да няма. А след първа ваксина риска намалява.
Обаче
Парвовирусът се пренася и от котки, не е толкова заразен котешкия, но пак...
При малки кученца е изключително опасен и трудно лечим.
Лечението е скъпо и дълго.

# 621
Като спасиш едно бебе коте от котешки спин и си давал антибиотик през 6 часа. И като се погриржиш за бебе куче болно от парвовироза и демодеоказа. И за едно по-голямо куче болно от Гана, въпросът "що без ваксина" изобщо не стои на дневен ред.

# 622
И моето сме го взели от двор,на 2 месеца,без ваксини. Разхождах го от първия ден,пазех го от контакти. 

# 623
  • Варна
Значи сте късметлии, но не си играйте на "рулетка" . Вярно е, че всеки си има глава на раменете .

# 624
  • В светлината на слънцето
Нашият го взехме на почти 3 месеца. Имаше вече 2 ваксини, но ни предупредиха да не го изкарваме преди третата. Продължи да се храни с храната, която е ял и като малък. Това беше другото, което ни каза и вет - че не е добре да я сменяме. Но в случая той беше захранен с висок клас храна, така че не се е налагало да правим компромис в това отношение.

# 625
Значи сте късметлии, но не си играйте на "рулетка" . Вярно е, че всеки си има глава на раменете .
Съгласна, когато взехме кучето от приюта в Перник минах целия двор и къщата на съседа първо с белина, после с дезинфектант. Парвото е доста упорито и може да се хване дори от пода или докосване. Колко страх съм брала, като ходех в МП - всичко пръсках с дезинфектант, да не го пренеса на неговия Джак.

# 626
  • София
Развъдчика, от който взехме Бека държеше да ни я даде след 3 завършени месеца минимум. Ние я взехме на 3 м. и половина. С нас ѝ беше първото излизане. Хранихме я с храната, която беше яла в развъдника и чак след месец започнахме постеменна смяна с желана от нас.
Лола също я взехме от развъдник и беше приключила с ваксините и тя. Според мен това е отговорно отношение към бебетата. Хем директно със смяната на мястото започват с разходките, хем са достатъчно предпазени от болести.

# 627
  • Варна
Трябва сериозно да се отнасяме към домашните любимци, защото те изцяло зависят от нас, наша отговорност е те да са добре всякак. Предпочитам да изглеждам и звуча налудничаво около и за Бизу, отколкото после да ми се скъса сърцето от мъка. Вчера му купих пухкаво одеало, само за келеша, е, вече е с две дупки.Laughing

# 628
Скрит текст:
Трябва сериозно да се отнасяме към домашните любимци, защото те изцяло зависят от нас, наша отговорност е те да са добре всякак. Предпочитам да изглеждам и звуча налудничаво около и за Бизу, отколкото после да ми се скъса сърцето от мъка.
Вчера му купих пухкаво одеало, само за келеша, е, вече е с две дупки.Laughing

Само за келеша, с две дупки е, ама ти си се ухилила! Grinning Peace Често съм си мислила за Рекс, че никога не успя да ме ядоса истински. Каквито и белички да е правил, не са много, де,  все на смях съм го докарвала и не съм се впрягала така, както когато някой от двукраките ми любимци прави глупости. Peace

# 629
  • София
Е, и аз казах че съм я извеждала, на една ваксина. Пазех я и внимавах, но си беше риск.

После, надлежно ваксинирана и истинско куче вече, от не знам кое куче, но хвана кучешка кашлица. Седмица по-късно я пипна и на приятелка кучето.

Общи условия

Активация на акаунт