Любители на кучета - 87

• 39 711
  • 785
  •   1
Отговори
# 630
Днес Рейн става на 1 годинка. Досега лаеше 15мин по собственото си отражение в прозореца ххаха, умен е хаха. Бих пуснала видео, но нямам идея как и може ли въобще хахах

# 631
FlameV, да ти е много, много здрава душицата Рейн! Умнички са те и още поумняват с годинките! Peace

# 632
Поздрави от плажа Wink

Набяга се хубаво диването, но съм притеснена как ще я караме със социализацията. Изпитва ужас от по-едрите кучета. Първо я подгони едно хъски, после едно лабрадороподобно. Не скимтеше, не лаеше, а буквално квичеше от ужас. Второто куче беше изключително добронамерено и игриво. Роузи легна на една страна и с писъци го умоляваше да се разкара от нея, а дори нямаха физически контакт. Веднага я взехме и я гушнахме. Не очаквах такава реакция.
Иначе, снощното гости мина повече от добре. Оказа се, че децата се страхуват и въобще не я притесняваха. Играеха си в детската, а Роузи беше при нас и нямаше проблеми. Идваха от време на време да ѝ се порадват от прилична дистанция. Joy
Флейм, да е жива и здрава рожденичката!

# 633
  • София
Запознайте я с дребни кучета първо. А после с едри, които не се интересуват от нея. Най-добре да не искат да си играят, за да не я плашат.

# 634
Пос, благодаря за съвета. За начало със сигурност ще страним от едрите.

# 635
  • Варна
Хаххахаха, как да се ядосам на тоя сладък келеш ? Гризка го,гризка го и спря, хах, утре може и на парчета да го направи, все тая, само да ми е здрав.
Ааа, Пипчи, щях да кажа, да свиркаш за разходка, ама щом Роузи се плаши от Бизу ще изтеряса.

Честита годинка на Рейн, да е здрав, палав и да ви радва дълги години, Флейм.

# 636
  • Bарна, морето, сините вълни
Честит рожден ден на Рейн. Да е много здрав дълги години. Heart

pip4i, много ти е стилна госпожицата.

# 637
Значи сте късметлии, но не си играйте на "рулетка" . Вярно е, че всеки си има глава на раменете .
Благодаря за съвета ! Всеки преценява за себе си Simple Smile

# 638
Ей, страхотни снимки сте показали на сладки муцуни и едно сладко бебче видях 😍 Всички да са живи и здрави и само радост да носят у дома.
Аз на Макс май не съм се ядосвала никога на белите, които са сравнително малко. Истински му се ядосвам, само когато има риск за него... примерно като реши да лае и гони колите и изскача на шосето. Тогава ми иде да го смеля от бой магарето. 😡
А пък малката си ме ядосва от време на време, ама то си е от беля на беля. Но в повечето случаи ми е смешно, защото някак си очаквах са е кротка като Макс, пък тя пълна противоположност.
За ваксинитв и разходките при Макс се доверих на ветеринарите и след втората го извеждах, но извън града в затворено пространство с достъп до две ваксинирани и здрави кучета. Малката след неразположението от изядени боклуци ден преди първата ваксина и последвалите разстройство и повръщане не съм и показвала носа извън апартамента. Не че преди това съм я водила на вън, а няколко пъти на село при родата й и пак на закритото пространство, където болни няма и не е имало.
Вчера ходихме да се борим със снежните преспи на село и като се прибрахме бяха капнали от умора:

Обаче на въпроса “Макс искаш ли разходка?”, реакцията беше:

Ето и на Виви братчето и сестричето, които останаха на село:

# 639
Флейм, да ти е жив и здрав рожденика!
Денис ме ядосва истински само като тръгне да се ежи на глутници. Нито знам как ще му реагират и дали няма да решат да стане на кайма, нито нищо. Всичко останало са ми бели кахъри, а и е толкова послушен иначе, че то и с какво да ме ядоса.

# 640
  • София
Честит рожден ден, Рейн! Бъди послушно и щастливо момче, и дълги години да радваш семейството си! И да кажеш, че позволявам да те почерпят с вкусен кокал или голяма торта Joy

Бека, ако я оставим в цялата къща ще намерим само остатъци от покъщнината. Все ще намери нещо да сътвори. Последно си изгриза гуменото уплътнение на купата за вода и редовно я търкаля по пода /съответно остава без вода/. И Лола много я обичах, но тази пикла ми е влязла направо под кожата. Преди малките кучета ги асоциирах с изтривалки, а сега не мога да повярвам каква радост ми носи да легне върху мен и да умира от кеф, че я галя. Толкова да ми е сладка.... иде ми да я изям. Вчера беше на дълга разходка и отново приличаше на снежна топка. Игра с един ваймаранер и от тежестта на снега не можеше да тича накрая.

Знаете ли от къде мога да купя дъждобран с крака на нормална цена? Само найлон да е пак ще ми върши работа. Побърквам се, че я къпя почти всеки ден с този сняг, а и при дъжд е страшно.

# 641
Нещо такова? Или искаш да си е с крачолчета за предните лапи? Ако намериш с крачолчета, да кажеш, аз не откривам, може в алито да има, не съм търсила там
https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/flamingo-27198/flamingo-dyjdo … gyrba-42-sm-46440

Ние събота ви показах, бяхме на язовира, тичане, игра, кеф, всичко точно. Неделя сутрин пак отиваме, разхождаме се час време и хубавицата фокусира ято патици(или плувки, много бяха далече) във водата.. запали джапанките и беж да ги гони, ама много далече от нас, водата беше на километър-два сигурно. И седим с ММ и я чакаме да видим какво ще направи, след като констатирахме че е глуха.. и си коментираме "няма да влезе във водата,нали? - Е, няма, нея я е шубе, нали лятото не влизаше.- Няма да влезе, да... А.. във водата е. Леле, във водата е". Та така.. връща се на два пъти до нас и до водата, докато стигнем до колата, беше вир вода..

# 642
  • София
Хибискус, искам да е като космонавт. Краката са ми основния проблем и корема. По тях се събира от дългата козина и сняг и кал. Ще взема да я снимам на буци да видите за какво чудо става въпрос.

# 643
  • о`майна лунна нощ е
Тая кал е ужасна работа, но на мен ми е жал да ги гледам, опаковани като за космическа мисия. Нашият е пълно перде. Найлонов дъждобран, зимна дреха - не му пука. Но познавам кучета, които като им сложат шумящия найлон и се забиват като пирон в кисело мляко. Отказват да мръднат. Ще мия лапи и ще мрънкам.
Радвам се, че тази седмица успяхме да направим три разходки по час и нещо в Лаута. При едната от тях се събраха глутница от над 10 кучета и беше много готино. Накрая, вечерта Швепса буквално припадна под масата вкъщи.

ЧРД на малкото рождениче и от нас! Дълги години щастие у дома!

Despicable - страхотна партия са тия двамката! Гуш, гуш, гушшшшшш!

# 644
  • София
ЧРД на Рейн!
По повод социализацията. Никога не взимайте кучето да го гушкате. Никакво галене и говорене успокоително. Говорите ведро, със спокоен тон "е, какво пискаш, като не те пипат" и т.н. глупости, за да покажете, че кучо няма от какво да се страхува. Единствено ако ситуацията е нападение от друго куче, тогава може да вземете кучето на ръце (пак не е препоръчително, но...). Иначе рискувате да направите кучето асоциално, страхливо и съответно агресивно.

Общи условия

Активация на акаунт