Боя за коса - Blond44 - Клуб на блондинките

• 72 970
  • 823
  •   1
Отговори
# 600
  • not found
Здравейте , включвам се и аз в темата на блондинките Hug
Първо да си споделя терзанията - в момента съм с цвят 10.1 на Олиосета , ползвам само професионална козметика от години и косата ми беше ок докато не прекалих с изсветляването . Сега в краищата е ужасна , оръфана нали знаете как става като метла Astonished Няма да я подстригвам още няколко месеца и ми се иска да споделите някоя ефикасна маска да си правя . Маската ми е на Олиосета също , а шампоана е Инебрия , слагам си кристали отново на Инебрия , гледам да не я суша , не я изправям , нося я обикновено вързана на кок , че и без това ми е достатъчно топло . Естествения ми цвят е около 4-5 , направих груба грешка според мен да се изсветлявам с 9 % оксидант , мисля че това е причината да ми се скапе и косата .

# 601
  • Варна
Какво значи прекалих с изсветляването  newsm78. Руса съм на ниво 9-10 от поне 15+ години и по-хубава коса/да речем от последните 5/ не съм имала. В тая тема има блондинки с жестоки коси тъй,че не е виновно русото. Много грижи иска русата коса,за да изглежда добре.
 Олиесета са хубава полудрогерийна марка,която работи. За описаната коса серията с камелия или аргановата. Боята изсветлява добре и що-годе щадящо въпреки,че има и по-добри в тоя ценови клас.
 Силно ти препоръчвам да вземеш един еластисайзър екстрийм и да го ползваш преди всяко миене.
 Скокни в темата за профи продукти щом си в час с тоя клас козметика да не спамя излишно тук.

Ето моята коса боядисана вчера с микс от 10.1,10.0 на Jungle Fever и син коректор. Боядисвах върху маслен преуош с Олаплекс в боята.
Скрит текст:

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 01 сеп 2019, 08:19 от prinzesata

# 602
Здравейте!
От доста време ви чета и реших да се включа.
Естествената ми коса е тъмно русо, зимата  е светло кестеняво.
Боядисвам се от 15 години-много светло русо-почти бяло.
Използвам безамонячни бои, последно силноизсветляваща на Олиосета.
Първият ми проблем е, че не мога да сменя цвета по никакъв начин.
Искам да стана с по-топъл цвят, а каквото и да взема ставам със сив и студен оттенък.
Дори да взема златно русо- в корена ставам ръждива, по дължините- сива.
Пролетта потъмних корена при фризьор, с идеята да е балеаж, но тъмното падна веднага и стана ръждиво, пак минах на боя, но косата ми вече се съсипа.
Преди десет месеца родих и от пролетта освен косопад, косата ми се скъса ужасно...не знам дали има връзка с раждането, но най-горния ред на косата ми в момента е сакаш рязано с ножица, наистина я третирам от години, но чак така да се скъса и то за един месец.
Извинявам се, че пиша в тази тема, но не знам какво да правя и с какъв оксидант да се правя, за да постигна по-топъл цвят.
За момента съм с 9, притеснявам се, че със шестица няма да изсветля корена.
Извинете за дългия пост.😊

# 603
Щом косата ти е достатъчно Светла, по-тъмен цвят с 6-ца трябва да се получи. 6-Та наслагва, 9-ка изсветлява. Русо трудно се покрива, трябва време да се наслои. 6% пак си е оксидант и няма как да пропуснеш горенето ако мажеш цялата. Според мен смени оксиданта за корена и тонирай с шампоани докато се насложи цвета. Аз от тониране си бях скапала косата. Русото и не само иска грижи. Боядисвана с години коса, седи опърлена.

# 604
  • not found
Принцесата ,изсветлявам си косата с оксидант 9%,който много я гори ,като сложим това ,че е лято ,че не съм я подстригвала и че корена ми е доста тъмен всичко се наслагва .Това имам.предвид .Помолих за някоя изпитана маска за възтановяване.Косата ми е руса от около 5год.толкова накъсана и ужасна никога не е била ,всяка коса реагира различно на боите моята просто се изтощи адски първо от високия оксидант ,второ от светлата боя .Зимата бях 8.До тогава беше.прекрасна -пухкава,мека ,жива .

# 605
И при мен имаше момент в който точно отгоре се накъса и изгоря, от слънцето лятото се получи при мен. Не ми помогна нищо, подстригах я. Толкова светло русо можеш да потъмниш с боя 8 смесена с 9 ка. Според мен 8.3 или нещо подобно златно русо, защото иначе може да станеш зелена. Това е моето мнение. Оксиданта 6 или 3%. Ще се измива в началото, може би след това ще задържи, не знам. Аз така и не стигнах до това да задържи. Но всяка по светла боя няма пигмент, а при мвн 8 мицата става много тъмна и не ми харесва. Затова я смесвам. При мен тониране с балсами не върши работа, за две измивания всичко е паднало. А и в корена става различно и не ми харесва.

# 606
Аз с балсама тониращ си правя маска. Маска за коса, кокосово или друго масло, оцветителя. Мажа като боя но цялата, седя до 2 часа и мия. Задържаше се, само че сега основата ми е жълкава и тъмна и не става хубаво.

# 607
  • Варна
Принцесата ,изсветлявам си косата с оксидант 9%,който много я гори ,като сложим това ,че е лято ,че не съм я подстригвала и че корена ми е доста тъмен всичко се наслагва .Това имам.предвид .Помолих за някоя изпитана маска за възтановяване.Косата ми е руса от около 5год.толкова накъсана и ужасна никога не е била ,всяка коса реагира различно на боите моята просто се изтощи адски първо от високия оксидант ,второ от светлата боя .Зимата бях 8.До тогава беше.прекрасна -пухкава,мека ,жива .

Аз се боядисвам със смес от 9 и 12% оксидант и не бих казала,че ми гори косата,но задължително преди боя омазвам сериозно с масла и скалпа и дължините. В самата боя слагам Олаплекс от години. Нещата се случиха след като проумях,че вместо да се опитвам да оправям щетите от боядисването е по-добре да не ги допускам. Последно съм се подстригвала началото на май и то си беше точно никакво подстригване буквално по няколко мм. Косата ми нито цъфти,нито се къса нито е суха. Свършат ли жегите обаче ще отрежа едни 10см. защото не я понасям толкова дълга/не ми ходи на ЕГН-то/.
 За възстановяване бих ти препоръчала да пробваш с Колорплекс една две дози,ампула на Лалга, Еластисайзърът,който споменах,а маска или Аргановата или тая с Камелия на Олиесета. Епруваж също е подходяща.

# 608
  • Sofia
Е то ако не ги завиете във фолио блондора попада върху другата коса и не става кичури, а мазало. И отделно че фолиото загрява леко и подпомага изсветляването.

Мхм... страх лозе пази, така или иначе от черно нямаше как да стане русо веднага... сега така нямам никакви поражения - нито е суха, нито изгоряла... след 2 седмици ще отида пак и вече ще е с фолио Simple Smile

# 609
Здравейте!Да се включа и аз с питане-косата ми в момента е

Благодаря предварително!Лек ден!

# 610
Здравейте!Да се включа и аз с питане-косата ми в момента е

Благодаря предварително!Лек ден!
Оправи си поста, нищо не се чете и вижда.

# 611
Желая да постигна този цвят-
Възможно ли е в домашни условия?

# 612
Перла силна 10.1 или 11.1 с  6 оксидант и отделно розово-лилав коректор примесен с оксидант нисък.  Поне според мен, без да съм колорист а това си е работа за такъв.

# 613
Напълно съгласна съм с теб,но за да стигна до тук(да искам съвет във форум) представи си колко фризьори съм обиколила.Живея в малък град и явно никой не иска да влага пари в обучение-това е мое мнение.

# 614
Казвам го от гледна точка на това, че не съм сигурна че ще стане по този начин и все пак давам моето виждане по въпроса. Цвета си е сложен, не е само един цвят, а и има бели коси. Освен 10.1 сигурно ще трбява да се добави и чист цвят примерно малко 8 или 9, за да се покрият добре белите. отделно може да тонираш след боята, за да е сигурно положението. И вече накрая коректор, може да пробваш с оцветяващи шампоани като разнесеш добреи не седиш много, за да стане само оттенък, вместо да използваш коректорна боя. И пак казвам - това са само предположения, какво ще стане не се знае.

Общи условия

Активация на акаунт