Боя за коса - Blond44 - Клуб на блондинките

• 72 975
  • 823
  •   1
Отговори
# 630
Здравей, Петенце. Има друга тема: Професионална козметика за коса
Да ти кажа на бързо какво разбрах от тях за този проблем: Купуваш си колърплекс за боята. Това е еднократна доза и явно доста помага за защита.
https://www.zlatnaribka.com/philip-kingsley/elastisayzar-ekstriy … zer-extreme-75-ml
Този продукт е преди да се измиеш, казват, че прави чудеса за третирани коси и всяка мацка от тук май го ползва. Седи се с него, колкото може повече, дори може да преспиш.
Отделно след баня има 3 неща, който са изключително важни - олио, серум за цъфтеж на Маракеш (уникален продукт пак от темата) и ако се изправяш спреса термично мляко (пак от темата за професионални серии използват масово на Керастаз). И това е грижа основно май за руси коси, тъй като те са податливи на накъсване, изсушаване и цялостно съсипване. Всичко това струва около 100 и няколко лева, ако ти се инвестира действай. Примерно аз термичното си го поръчах от ебай (35лв вместо тук 56) На макареш олио и серум за цъфтеци и то оригинални нови от OLХ двете за 23лв вместо 60-70 пак от магазина. Има начини.

# 631
  • Варна
 Патенце направо си шампион щом си харесваш цвета 20 измивания  Laughing. Мен на към 10-тото започва да ме стяга шапката  Laughing...това при мен е около месец грубо като за капак съм с повече от 1см. корен с лъснали бели коси.
 Не харесвам матиращи шампоани. Всичките са гадни,премиващи  и ме дразнят.
 Разкошна коса имаш,но русото изисква доста повече грижи от всеки друг цвят/изключвам червеното,защото там е още по-голяма мъка  Laughing....10г. бях с възглавници и хавлии в червено  Grinning/ Русото поне не цапа.
 Маските със зехтин и кокос можеш да си ги правиш щом ти харесват. Редовно спя с кокос по косата,а зехтин ползвам в домашния еластисайзър. Пробвай бъркоча ако не си повечето руси коси не свикнали с профи козметика го обожават. НО НИКАКВО ЗАГРЯВАНЕ НА МАСЛАТА. тОПЛИТЕ МАСЛА СВАЛЯТ ЦВЕТА.
 Иначе продуктът,който всяка уважаваща себе си блондинка/хлъзнала се в профи козметиката/трябва да има е Еластисайзърът на Филип Кингсли плюс серумът на Маракеш и термозащита.

# 632
С Този серум на Маракеш така и не се разбрахме.... мъчих ли го по всякакви начини.Даже се бях заредила с 3 опаковки, та се наложи да го пусна в размените.

# 633
  • София
Много благодаря, сега ще погледна какво представляват тези продукти и как се използват.

Едит: Ехаа! Ей сега четох и за двете. Ми супер! На заплата ще си ги поръчам и двете, единствено еластисайзърът ме притеснява, че е налична опаковка само от 75мл в момента, което ми се вижда супер малко, а доот колкото разбирам се нанася на увредените участъци, в моя случай краищата.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2019, 21:11 от Петенце

# 634
  • Варна
Dancer не искам да пренасям профи трмата тук затова само ще кажа,че маракеш,за да не ми изсушава абсолютно винаги го ползвам с някой от термиците на Керастаз хидратиращите/нектар,дисциплин или новия за дълга коса/. Близо година го бях отсвирила и ползвах нийм плант на Ланза,който е със същото действие ако целим само предпазване от цъфтеж,но не дава текстурата на Маракеш.

Петенце всички еластисайзъри са налични в рибата без тия по 500мл  newsm78. Един 150мл ако го ползвам веднъж седмично изкарва от 4м. до половин година при мен,а коса имам в изобилие. И не не се нанася само на краищата. Нанася се по цялата дължина без корените.

# 635
Здравейте! Нужен ми е съвет. Боядисвам косата си от 5 години. Минах през кестеняво, червено и тъмен шоколад. Преди 2 дни обезцветих косата си с деколорайзера на Ланза. Единствено корените ми станаха бяло русо, защото беше избил моя цвят, а надолу оранжево. След това смених цвят 7А и 8P (dark ash blonde и medium pearl blonde) с оксидант 6%. Косата ми стана в корените много красив цвят, пепелина русо, но надолу е меден цвят. Дали ще мога да изсветля косата ако сложа пак боята, но с оксидант 9%?

# 636
Принцесата, не знаех, че Маракеш серума пресушава. Ползвам го с топлинната защита на керастас цимент, дали е добра комбинация.

# 637
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Dancer не искам да пренасям профи трмата тук затова само ще кажа,че маракеш,за да не ми изсушава абсолютно винаги го ползвам с някой от термиците на Керастаз хидратиращите/нектар,дисциплин или новия за дълга коса/. Близо година го бях отсвирила и ползвах нийм плант на Ланза,който е със същото действие ако целим само предпазване от цъфтеж,но не дава текстурата на Маракеш.

Петенце всички еластисайзъри са налични в рибата без тия по 500мл  newsm78. Един 150мл ако го ползвам веднъж седмично изкарва от 4м. до половин година при мен,а коса имам в изобилие. И не не се нанася само на краищата. Нанася се по цялата дължина без корените.
Да разбирам ли,че прекалявам с количеството???Нанасям го с четка за боя,но пестеливо.150мл. го ползвам 6 пъти ориентировъчно.Косата ми не е супер гъста.

# 638
  • София
Благодаря за съветите и се извинявам, просто не знаех, че има профи тема. Ще я прегледам и нея.

# 639
  • Варна
 Иве изсипваш го в канала буквално  Laughing. На добре навлажнена коса/не мокра/раздели да кажем на 6 кичура, на всеки слагаш по мъничко и масажираш по посока на косъма. 150мл на 6 ползвания  newsm78 това е по 25мл. продукт. Стандартната доза маска 3,5мл.за къса и 7мл.за дълга коса. Хайде да са 10 за много дълга и гъста. С 25мл. ще съм омазана кошмарно,а аз и спя с него.

# 640
Здравейте! Нужен ми е съвет. Боядисвам косата си от 5 години. Минах през кестеняво, червено и тъмен шоколад. Преди 2 дни обезцветих косата си с деколорайзера на Ланза. Единствено корените ми станаха бяло русо, защото беше избил моя цвят, а надолу оранжево. След това смених цвят 7А и 8P (dark ash blonde и medium pearl blonde) с оксидант 6%. Косата ми стана в корените много красив цвят, пепелина русо, но надолу е меден цвят. Дали ще мога да изсветля косата ако сложа пак боята, но с оксидант 9%?

Според мен червеното няма д се махне. Ако пробваш да изсветлиш още, ще стане рижо, после ще жълтее. Няма да бъде като отенъка на естествената ти коса. Винаги така се получава когато изсветляваш боядисана коса.

# 641
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Иве изсипваш го в канала буквално  Laughing. На добре навлажнена коса/не мокра/раздели да кажем на 6 кичура, на всеки слагаш по мъничко и масажираш по посока на косъма. 150мл на 6 ползвания  newsm78 това е по 25мл. продукт. Стандартната доза маска 3,5мл.за къса и 7мл.за дълга коса. Хайде да са 10 за много дълга и гъста. С 25мл. ще съм омазана кошмарно,а аз и спя с него.
Ще ти пиша на лично да не спамя
Благодаря.

# 642

Според мен червеното няма д се махне. Ако пробваш да изсветлиш още, ще стане рижо, после ще жълтее. Няма да бъде като отенъка на естествената ти коса. Винаги така се получава когато изсветляваш боядисана коса.
Ако смеся тези два цвята 1:1 дали би се получило нещо:

# 643
Да, разбира се, нещо се получава винаги, въпросът е какво. 7 миците по принцип са доста силни и тъмни, така че сложите ли в корена седмица, повече с боя няма да падне, т.е. очаквайте същото рижавеене в корена. Всъщност какво искате да се случи?
Ако искате да я изсветлите още изчакайте малко време, идете на фризьор и нека той да пробва. Според мен с боя няма да стане, трявба си блондор. С деколоранта, който сте ползвали, не съм запозната, аз с българския нищо не съм постигала, освен ярко червена коса.
Ако ще пробвате с боя, трябва да е максимално силна, с 12% оксидант и да внимавате да не съсипете цялата коса. Според мен 9 оксидант е слаб за боядисана в тъмен шоколад коса. И още, нещо, не трябва да мажете корените, а само червената коса. След това, в зависимост от цвета, който се получи надолу, ще прецените какво да правите.
Кичурите също са някакъв вариант за постепенно изсветляване.

# 644
Да, разбира се, нещо се получава винаги, въпросът е какво. 7 миците по принцип са доста силни и тъмни, така че сложите ли в корена седмица, повече с боя няма да падне, т.е. очаквайте същото рижавеене в корена. Всъщност какво искате да се случи?
Ако искате да я изсветлите още изчакайте малко време, идете на фризьор и нека той да пробва. Според мен с боя няма да стане, трявба си блондор. С деколоранта, който сте ползвали, не съм запозната, аз с българския нищо не съм постигала, освен ярко червена коса.
Ако ще пробвате с боя, трябва да е максимално силна, с 12% оксидант и да внимавате да не съсипете цялата коса. Според мен 9 оксидант е слаб за боядисана в тъмен шоколад коса. И още, нещо, не трябва да мажете корените, а само червената коса. След това, в зависимост от цвета, който се получи надолу, ще прецените какво да правите.
Кичурите също са някакъв вариант за постепенно изсветляване.

Искам да получа цвят Almond

Общи условия

Активация на акаунт