Парфюмни размисли и страсти - 222

• 66 769
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Дами, а някоя има ли спомен Лира колко струва в магазина в София? На пробите от Нотино ми хареса, но предпочитам да я взема от магазина, за да пробвам и там.

# 286
За много години!
Много здраве, красиви мигове и ароматни придобивки!  bouquet

Под нашата елха си намерих две парфюмни изненади, явно съм слушкала.  newsm03
Абсолютно неочаквано моите двама мъже ме изненадаха, та чак стреснаха. Като се знам как трудно харесвам парфюм, не на шега се уплаших как да реагирам в случай, че не ми харесват, особено като видях една помпозна опаковка на Версаче.
Докато разопаковам пакета, синът ми беше ококорил едни очи като чинии  Shocked и не дишаше милият, в очакване на реакция от моя страна. Вътре намерих Versace Veritas https://www.fragrantica.com/perfume/Versace/Vanitas-Eau-de-Toilette-15278.html. Не познавам парфюма, пропуснала съм го, а от както на времето носих Брайт Кристал, Версаче не съм носила. Извадих огромната 100 мл. бутилка и се полях обилно пък каквото такова, все пак детето го избрало за мама!
Оказа се приятен, цитрусов, кристален и звънтящ  аромат, многопластов с красиво развитие и добра трайност,  дори в студа издържа цял ден. Има много фин, чист и тънък шлейф, интересен аромат, харесва ми и ще си го нося с кеф!
Синът ми разказа как го е избирал, станало му лошо от душене и само този му напомнил за мен. Явно свежарският ми период е бил доста дълъг, и до днес ме асоциира с цитруси и свежи цветя.

Другият подарък е Eau Sensuelle Bottega Veneta https://www.fragrantica.com/perfume/Bottega-Veneta/Eau-Sensuelle-41282.html.  
Е тук вече ЛМ ме уцели право в сърцето! Kissing Heart Broken Heart
Това е красота, стил, лукс, разкош и съблазън в бутилка! И то каква бутилка! Перфектна е, прииска ми да си я закача на елхата и да си я гледам, като красива играчка е! Влюбена съм като патка! За първи път съжалявам, че бутилчето е само 30 мл. и вече замислям още едно, по-големичко. Измести от фокуса ми даже Шалимар Суфъл.

Равносметка за преживени красиви мигове, щастливи моменти и парфюми не обичам да правя. Като точна бройка не знам колко съм купила през годината. Купила съм толкова колкото са ми харесали и ме радват. Не съм се оливала за разлика от друг път и всички са ми ценни. За мен кеф цена и брой няма. Това е като да си броя хапките и да си изчислявам калориите, докато се наслаждавам на вкусно ястие или питие, звучи ми абсурдно. Усещането ми за достатъчност е с не толкова висок праг, не съм лакома.   smile3521 Любител и ценител съм и бавно, на малки хапки/капки Simple Smile и глътки искам да усетя всеки вкус и мирис и да му се наслаждавам и запомня за дълго, това ми е по-ценно.  smile3503

Честити нови придобивки и да не ви плашат бройките, "Колкото повече, толкова повече."! Само здраве да е, та да си ги носим дълго време и да радват не само нас, но и любимите ни хора!  Hug

Последна редакция: нд, 06 яну 2019, 08:10 от Sysly

# 287
За много години, парфюмни!

Равносметката ми е такава, че възнамерявам през 2019 да не купя нищо, освен ако не ми вземе ума, разбира се.
Придобих големи красоти, и смятам да им се радвам през цялата година.

Изпратих старата и посрещнах новата година с Miss Dior EdP 2017- прекрасна, сладка роза със сметана и ягоди. Влюбена съм в този аромат, особено красив е в снежна виелица. Не мога да му се нарадвам. Heart Eyes Втора бутилка е в рамките на 1 година, и имам много драматични изживявания с него.

2-4.01.- Alien Essence Absolue. Най-любимата ми ванилия за момента и за последните 3 години. Харесвам го повече при по-високи температури, може би между 15-20 градуса, но му се порадвах.

Днес - Aura Mugler  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Ментолът изпъква повече в студа, през по-топло време усещам останалите ноти по-осезаемо, особено ванилията в драйдауна. Днес ми е линеарен, което е нетипично. Но е възможно и да е заради възприятията ми точно днес.

Все още не съм отворила Valentino Donna Acqua, който си подарих за Коледа- чакам специален момент.

Надявам се да започна да виждам по няколко дъна на месец. Това е планът ми за годината.

Последна редакция: сб, 05 яну 2019, 22:02 от Deziderata

# 288
  • Бургас
Аз почнах да се плаша от бройката не искам да трупам повече,няма смисъл от това и поне аз не се гордея с броя на парфюмите си,напротив депресира ме бройката.Наскоро ми дойдоха гости и като ми видяха парфюмите не мога да ви опиша какво им беше изражението.Стигат ми само Мон и Мон Флорал с тях мога да си изкарам дълго,защото са ми най-любимите парфюми евър!Като Дезидерата не виждам ли по-често дъна други парфюми няма да купувам,а и нищо не ми харесва освен няколко аромата на Roja.

Последна редакция: сб, 05 яну 2019, 22:08 от Bright Crystal

# 289
  • София
Дами, а някоя има ли спомен Лира колко струва в магазина в София? На пробите от Нотино ми хареса, но предпочитам да я взема от магазина, за да пробвам и там.
Lira я имаше в бутик Campomarzio на пл. Света Неделя, ако не греша 30 мл струваха 180 лв и нещо, 100-цата доста повече.

# 290
  • София
Lira я имаше в бутик Campomarzio на пл. Света Неделя, ако не греша 30 мл струваха 180 лв и нещо, 100-цата доста повече.
Да, точно за там питам Simple Smile Принципно ме интересува 100-та дали минава 400, че съм си сложила лимит за този месец Grinning

# 291
Sisly,наистина много,много любима и незабравима е тази Ботега,със здраве да я разносваш.

# 292
Честита Нова Година, дами и господа - да бъде здрава, успешна и още по-уханно - сбъдната за всички!
През последните няколко месеца на 2018-та, наистина прекалих с ароматите и количеството им застрашително нарастна /още повече, че винаги купувам максималния обем флакон, обичам да има Mr. Green/. Всеки път си обещавам, че ще е последно и спирам поне до някой по-важен за мен повод или личен празник - рожден ден, имен ден, но никога не успявам. През 2019-та наистина трябва да проявя малко воля и съм решила /но не и обещала/  Twisted Evil да огранича тази моя парфюмна лудост. Придобила съм повечето от най-силно желаните от мен аромати и реално нямам нужда от нови попълнения. Както често се случва обаче, желанията и емоциите надделяват над здравия разум и ни карат да действаме прибързано и неразумно. Не искам да правя предварителни планове, нито да давам обещания за въздържание, защото сигурно няма да ги спазя. Whistling

# 293
  • София
И аз го чакам изгоден, след като го изпуснах без пари лятото в Гърция. Мога да чакам дълго, нямам никаква нужда от парфюми.

Гледах го доста намален в Сефора The Mall преди НГ.

# 294
  • София
Да, точно за там питам Simple Smile Принципно ме интересува 100-та дали минава 400, че съм си сложила лимит за този месец Grinning
Поправям се след консултацията с дружката ми, която помни повече  Laughing 30-ки са по 166 лв, а 100-ци са около 500 лв  #Crazy Помня си аз, че цената беше някаква неприлична  Mr. Green

# 295
  • София
Аз започнах да си правя равносметка, но не ми издържаха нервите и се отказах. Светлината в тунела е, че през 2018 съм купила по-малко на брой и по-качествени парфюми. През 2017 се бях олвла. Миналата година съм купувала между 2 и 7 парфюма на месец. Броя за дъщерите и за съпруга ми в т.ч. Парите няма да смятам, защото е можело много други неща да направим с тези суми, но не съжалявам.
Единствената ми цел за 2019 е да изхабя повече от наличните парфюми и да не залитам да купувам нови, ако не съм сериозно убедена в нуждата от тях. За всеки купен нов - трябва да имам поне 1 или дори 2 изхабени стари!

# 296
За много години! Здраве и успехи на всички!
Миналата  година съм купила само 7 парфюма, макар,че можеше и надолу да е  бройката.  Тази година се надявам  да си купя още по- малко. И мен големите количества ме депресират, не съм колекционер и съм си обещала да придобивам само най- най- любимите неща. Пък си след като се оказа, че два много обичани  от мен парфюма не мога вече да нося, нещо което не съм вярвала, че ще се случи, и подарих, то наистина няма смисъл да се затрупвам.

Напук на зимата навън напоследък ми се е приносило нещо свежо, зелено и  флорално. Точно такъв парфюм нямам и сега се чудя кой точно отговаря на това описание . Незнам защо си мисля за шанел 19 Thinking Толкова отдавна го пробвах, че вече нямам съвсем ясни спомени. Интересно ми е и как са се справили с новия шанс , но предполагам, че още го няма наличен по нашите ширини.

# 297
Да, над 500 е. 180 е 30 мл.

# 298

Напук на зимата навън напоследък ми се е приносило нещо свежо, зелено и  флорално. Точно такъв парфюм нямам и сега се чудя кой точно отговаря на това описание .

Hermes Jour Gardenia- много красив зелен аромат, в който усещам момина сълза без да е в пирамидата. Не знам на какво се дължи точно тази асоциация. Момина сълза в парфюм не мога да понеса, но тук става дума за самото съвършенство. Заслужава хубава проба с разносване.
Стилен, елегантен, и много женствен аромат.

Едва ли си спомняте за моите терзания за лактонични (млечни) лимони със захар, но без да са гурме. Намерих ги там, където не се бях и сещала да ги търся- в La Panthere Legere. Досега го възприемах като пролетен аромат, който ми беше и скучничък, да си призная. Носих го на работа доста през ноември/декември, и не можех да повярвам колко е различен при температури около нулата. За огромна моя изненада, в сърцето на парфюма се появиха великолепни дискретни лимони със захар, но стоящи до кожата, без да са остри, и останаха там до драйдауна. Бога ми, това е Лимонът. С удоволствие ще довърша бутилката до края на Февруари докато все още съм на тази вълна. Смени ли се времето- ще се променят и ароматните ми желания.

# 299
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали пудрен и шлейфов парфюм? Бих купила на сляпо, готова съм на експерименти. Харесвам мускус, ирис, виолетки. Без рози и карамфили (особено сушени).

Общи условия

Активация на акаунт