Парфюмни размисли и страсти - 222

• 67 226
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Аз също бих се зарадвала на ревю за новия Шанс Heart Eyes
Купих си най - накрая ванилията на Ван Клийф и съм много щастлива. Не случайно в ревютата пишат, че парфюмът
определено не е номер едно от към трайност и сиаж, но пък е толкова уютен и топъл, че всичко му е простено Simple Smile
Някой може ли да каже две три ( добри надявам се думи) за Tonka Imperiale.

# 616
Извинете, за кой нов шанс говорите? За шанел ли?

# 617
За новия Chanel Chance Eau Tendre edp. На мен също ми е много интересен и чакам отзив .

# 618
Момичета,моля ви препоръчайте ми хубав зимен прафюм,траен и с шлейф,ако може и с ванилия.Знам,че е много общо това,но чета,чета и сама не мога да се спра на аромат,който да тествам,отделно и че в момента нямам никакво време и ми се ще да поръчам нещо на сляпо.

Пробвайте Dior Addict edp- траен, ванилов, отличен шлейф.

# 619
Да, благодаря! Даже го и поръчах вече. Сега нямам търпение. Оприличават го на
francis kurkdjian a la rose във фрагрантика. Ще е идеален за пролетта.

# 620
Пак съм настроена за парфюмни експерименти и имам нужда от вашите препоръки. Иска ми се да пробвам някой шипров аромат, но не знам към кой да се насоча и дали изобщо сега им е сезона. Убедена съм, че тук ще получа добри съвети както винаги.

# 621
Да, благодаря! Даже го и поръчах вече. Сега нямам търпение. Оприличават го на
francis kurkdjian a la rose във фрагрантика. Ще е идеален за пролетта.

Става въпрос за този парфюм...странно от къде го поръчахте-съвсем нов е-споделете?

# 622
https://m.sephora.com/product/chance-eau-tendre-eau-de-parfum-P440093

Дано не е спам.  И в сайта на шанел го има. Но задължително ви трябва английски или немски адрес за доставка. За България не може.
 Доста добри отзиви дават хората за него - по траен, по розов, по- малко цитрусов. Ще видим, чакаме и тук някой да избухне с ревю...

# 623
Пак съм настроена за парфюмни експерименти и имам нужда от вашите препоръки. Иска ми се да пробвам някой шипров аромат, но не знам към кой да се насоча и дали изобщо сега им е сезона. Убедена съм, че тук ще получа добри съвети както винаги.

Това ми е любимата категория парфюми, и основно имам такива. Нося ги по всяко време, без значение сезона. Почитател съм на класическите шипpи, като гледам да са vintage версиите. Някои от любимите ми са Christian Dior Miss Dior, оригиналния, който сега се води originale (duh 😉),  Guy Laroche Fidji, Hermes Caleche, Cristalle edt,  Chanel 19, Bottega Veneta,  с уговорката, че има и кожа при него. Въобще в тази категория има страхотни парфюми, просто трябва да се пробва защото не са плодовите водички, които масово се харесват.

# 624
Момичета, какво ви е мнението за Lady million Lucky? Преди години много харесвах Lady million, но скоро не съм ползвала PR.

# 625
  • Germany
Йоан Владимир, супер увлекателни описания, благодаря. Аз помня преди години във Виена им бяха отделили самостоятелно помещение в парфюмерията на парфюмите на Puredistance, и дори ги държаха под стъкло и показваха с бели ръкавици. Не се чувствах готова за такъв лукс и дори не ги пробвах. Сега четейки те, отново затвърждавам мнението си, че тези парфюми няма да са за мен. Но ти желая много радост и удоволствие с тях! Благодаря за споделеното Hug

Има ги в Сефора.
Може ли отзиви за Сатен на Лалик?

Candy_girl, старото ми мнение за него е тук. Към днешна дата, след стабилно и редовно носене, мога да кажа, че е един от най-удобните ми и уютни парфюми, и мога да го сложа по всяко време и повод на годината. Устоя да промяната ми във вкусовете и си го нося с удоволствие. Харесвам го повече в по-топло време, смятам, че тогава изпъква повече онова цветно-гурме усещане, което обожавам в него. Гардения и хелиотроп, съчетани с маслена, вкусна ванилия върху санталова база. Обожавам, как е представена ванилията в този парфюм, мирише ми едновременно на датска маслена бисквитка и на топли пуканки с масло и карамел. Цветята пък хармонират и обогатяват идеално ванилията, не й позволяват да отиде в сладкарска посока, а я правят-по женствена и уютна. В по-хладно време се усеща доста осезаемо розовия пипер, и дава доста пикантен акцент на парфюма. Аз обожавам розов пипер, и за мен е голяма красота, но тези, които не я обичат тази нота, може да отнесат аромата към мъжките.  Сатен ми носи доста от стиловото усещане на амбровото Мерве на Ермес, но в по-топъл, по-сладък вариант. Много траен и присъствен, и за мен страхотен парфюм. За цената, на която се предлага, смятам, че е силно подценен. Потърси пробичка, мисля, че доста момичета от форума го имат.

bell_87, Jeune Fille ти е дала предложения за класически шипри. Аз съм израстнала с аромат на шипри, но не можах да стана почитател на класическите шипри. Харесвам обаче много съвременните плодови шипри много, заемат доста солидна част от гардероба ми, и мога да споделя опита си с тях:

Tenue de Soiree Annick Goutal Тук каквото и да казвам е малко. Голяма любов. Ириси, карамел, сладко от черни плодове, сладка кожа и любимото пачули. Ляга ми като втора кожа. Той е от топлите, секси шипри, каквито харесвам.

Fashion Decree Woman Atkinsons. Съвременен, елегантен, безумно траен и прожектиращ при мен, и винаги отбелязван с добро. Чудесно съчетание между фино пачули, роза, мимоза и розов пипер. Ярък, женствен, розов, плодов и звънлив.

Gucci Guilty Absolute pour Femme Отново прекрасно шипрово пачули, допълнено от свежи горски плодове, кедрова зеленина и дървесина.

Gris Montaigne Christian Dior и Evoke for Her Ajmal (тук може да ядосам някой за сравнението между двата, но за мен са парфюми -близнаци). Хладни шипрови пачулита, с много мъх, цитруси и розов пипер. Доста хладни и дистанциращи. Парфюми за костюм, за шефове и сиви кардинали.

Electric Purple Lalique Новата ми шипрова любов Heart Както ви се оплаквах, че не бих дала толкова пари за него, така не спрях да мисля за него, докато не се предадох и не си го купих. Толкова е фин и елегантен, че цялото ми същество се смирява, когато съм с него. За мен е идеалният фрути шипър - шипрово пачули, най-звънливият розов грейпфрут, единственият, който ми допада в парфюм, и сочни кисело-стипчиви червени плодове, примесени с тихи, елегантни бели цветя. Просто съвършен. Най-странното е, че прави невероятна и доста осезаема аура, и се носи понече от 12 часа при активно носене, макар първоначалното впечатление да не предполага това. Освен това е вторият парфюм след Ескале а Портофино на Диор, който мога да търпя и нося при мигрена, и който ми носи облекчение. Безумна е цената му, но пък за мен си струва. Обичам го вече.

La Panthere Cartier е доста добър пример за прехода между класическите и модерните шипри. Носи духа и на класическата модерна елегантност, носи и леко ретро усещане, но е звънлив и съвременен в същото време. Майка ми и сестра ми го обожават и носят с удоволствие, на мен ми идва една идея повече цветен, отколкото аз харесвам и затова не бих го купила за себе си. Но ми харесва.

Nomade Chloé е също добър пример за такъв вид модерен, съвременен шипър, но на мен тук цитрусът ми идва малко химичен и остър и затова не съм си го купила още. Но е различен и красив парфюм.

Предполагам, че други от момичетата могат да дадат насоки и в зелените и кожените шипри. Успех при тестването и сподели впечатленията си.

# 626
... Някой може ли да каже две три ( добри надявам се думи) за Tonka Imperiale.
Tonka Imperiale започва с горчиви бадеми, след това e прекрасна тонка, опушена от  дърво. Хубав, луксозен парфюм , който по-добре би стоял на мъж. Мирише ми на дворец от кралска династия с тежки кристални полилеи, скъпи килими, малко прах, връщане във времето и в момента на излизане от двореца поемаш чист въздух и дишаш. Първоначално ми хареса, а после се появи усещането, че съм като затворена с този парфюм.
Предпочитам ексклузивите на Ван Клийф, ванилията наистина е мн приятна, както и Нероли Амара.

# 627
... Някой може ли да каже две три ( добри надявам се думи) за Tonka Imperiale.
Tonka Imperiale започва с горчиви бадеми, след това e прекрасна тонка, опушена от  дърво. Хубав, луксозен парфюм , който по-добре би стоял на мъж. Мирише ми на дворец от кралска династия с тежки кристални полилеи, скъпи килими, малко прах, връщане във времето и в момента на излизане от двореца поемаш чист въздух и дишаш. Първоначално ми хареса, а после се появи усещането, че съм като затворена с този парфюм.
Предпочитам ексклузивите на Ван Клийф, ванилията наистина е мн приятна, както и Нероли Амара.
Благодаря! Преди време го бях мирисала на блотер и си спомням, че много ми хареса. По пирамида също е обещаващ и ми се искаше да го разуча преди намаленията около 14 - ти февруари и 8 - ми март.
Нероли Амара наистина е страхотен и може би ще го взема щом наближи лятото.

# 628
  • Франция

Chance Eau Tendre Eau de Parfum е в продажба от началото на годината (в бутици още от края на миналата година). Ако все още го няма в България, то вероятно съвсем скоро ще бъде наличен.
Досега не съм имала никой от серията Chance, харесвам ги, но не достатъчно, за да си ги купя. Носила съм доста проби от всичките и за Chance Eau Vive съм се замисляла да си го купя, защото много харесвам жасмина там (или поне много го харесах, като излезе, сега не знам как е; ако някой друг следи парфюмите на Шанел така вманиачено като мен, сигурно също е забелязал, че много често се преправят формулите им през последните 2-3 години). За мен Шансовете са плодови, нежни, жизнерадостни момичешки парфюми, като са същевременно и елегантни.
Chance Eau Tendre Eau de Parfum според мен е трябвало да бъде с променено име, защото разликата с тоалетната вода е значителна за моя нос и е категорично друг парфюм, а не друга концентрация. Всъщност като концентрация не мога да кажа, че е по-интензивен, нито е по-траен или по-шлейфов (средна работа, както са всичките шанелски парфюми напоследък). Ароматът обаче според субективното ми усещане е като за по-пораснали момичета Simple Smile Противно на тенденциите напоследък има развитие, отличават се отделни фази. И обратно на всичко, което Оливие Полж е направил за Шанел досега, лично за мен късните фази са по-красиви и по-елегантни от началните.
Началото е силно плодово. В пирамидата пише грейпфрут и дюля, за мен е никое от двете, поне не отчетливи, не такива каквито сме ги помирисвали в някои Ермески парфюми, да речем (Жур или Галоп). Ако не гледам ноти, а вярвам на носа си, аз бих казала категорично ябълка - червена, сладка, хрупкава ябълка от онези с твърдата, лъскава коричка. За разлика от началото на тоалетната вода, плодовото откриване на парфюмната вода е много по-плътно, по-наситено. Това е изобщо валидно за този парфюм - цялостното му звучене е по-плътно, по-гъсто, може би това е значението на концентрацията, а не повече интензивност или трайност.
Вкусното плодово начало трае по-малко от час. После ароматът започва все повече да омеква и да се променя към цветен. Излиза мускусна роза, млада, свежа, добре разцъфтяла розова роза. Консултантката на Шанел силно настояваше, че цветето е жасмин самбак, но за мен (а и не само за мен, като чета във Фрагрантика) категорично е роза. Съвсем леко гурме, както се изразяват на английски "yummy jammy rose". Мисля, че тук има ноти, които не са дадени в пирамидата, щипка ванилия или амбра, за да дадат този сладък нюанс. В тази фаза ароматът става още по-кремест и много елегантен, може би тази кремавост се дължи тъкмо на жасмина (такава една "белоцветна"). Това е фазата, по която аз откачих и си купих направо 100-тица, за да му се радвам достатъчно дълго, преди да са го реформулирали. Нататък утихва постепенно като цветен, розов муск.
Бутилката се отличава от тази на тоалетната вода по металната капачка (вижда се на снимката), а също и по малко по-наситения люляков цвят на течността.

Последна редакция: нд, 13 яну 2019, 16:51 от Йоан Владимир

# 629
Йоан Владимир, благодаря за описанието! Четейки го, мисля че няма да съжалявам за поръчката си на сляпо.
Момичета, кажете някой парфюм с ухание на естествена кожа. Такава, от която се правят най- скъпите чанти.  Мирис на богатство и лукс, без да е прекалено тежко и ретро. Да се усеща кожа във всичките фази на развитие, ако мога така да го кажа...

Общи условия

Активация на акаунт