Жена Дете Мъж (Домакиня)

• 23 539
  • 692
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Не вярвам изобщо да е допуснал да се спомене плащане на акушерка или сестра, която да помага. На него му се свидят пари за гимнастика и шезлонг.
Продължава да ми прилича на 25 годишният лицево челюстен хирург с пет цифрен доход в провинцията. И неговата драма беше такава битова - тя не мие чинии, не готви, а той иска да пестят.

Всеки вярва в това, което иска и което подкрепя теорията му.

Авторът дава факти- кредити, заплати, гимнастики, шезлонг.
Обяснява, че са се набълбукали, обяснява че след 1 месец парите от майчинството стават 380.
И вие го хулите, че бил стиснат, че не бил искал да плати на акушерка или сестра да помага!?

Тая майка, инвалид да беше, пак щеше да се оправи с едното кърмене и смяна на памперси.

Мен друго ми е интересно- сред хулещите има ли някоя, която да е издържала семейство и да е зависело от нея погасяването на кредити?

# 361
  • София
Има бебета, които не могат да седят в кошара, особено на тая възраст, пълзящи, прохождащи.
Паякът не се препоръчва от ортопедите. Шезлонгът е вече малък.
Кърмено бебе почти сигурно значи, че заспива на гърда, и ако е в период на зъбоникнене, а си мръднала, а се е събудило с рев. Таа жена ти едва ли е пей сърце, докато бебето дреме.
Малко бебета се занимават сами на тази възраст и все пак не трябва да остават без надзор.
Не всички бебета могат да седят и в количка... Раницата спасява положението, ама в сняг и лед..
Жена ти 11 месеца е гледала дъщеря ВИ без помощ от теб... За да плаче детето направо не мога да си обясня къде си бил тази почти една година? Нормално да е на предела на силите си, а ти само искаш и искаш, и ракия и салата, ако може.
Тя няма кога да се изкъпе, яде на крак и освен това не винаги явно, а ти един час не може да изтраеш с дъщеря си.. Ами ако жена ти влезе в болница какво ще правиш?

Направо е след предела на силите си Laughing! По цял ден има следните задачи: да го накърми, да му измие дупето и да смени памперса .... а и да го разходи, когато времето позволява.... малейййй горката, счупва се Laughing Не готви за никого, нямала време да простре (?!?!) и го чака той като се върне ...за простиране?? Колкото и да не стои това дете в шезлонг или друго, все за 5-10 ще стои като му привлече вниманието с нещо. А някои деца стоят и се занимават по-дълго. За да си очисти къщата пак й трябват помагачи?? Че не може да пусне прахосмукачка и да мине с мопа докато детето блее или си играе под нейното наблюдение, или праха не може да избърше? В кухнята не може с бебето да влезе - абсурд. А майките, които правят АМ и съпровождащите го дейности по разтваряне, и после миене и стерилизиране - те сигурно си викат помощница за това? А тези, които си правят пюрета и/или ходят чааак до детската кухня? Тя дори с тези дейности не се занимава.
А човека иска просто като се върне след 16 часов работен ден, да му даде 15-20мин да се освести, преди да започне да се занимава с бебето и домакинските задължения, не е казал, че не иска да се занимава, а просто да си вземе глътка въздух. А как го посрещат - с кисела физиономия, псувни и крясъци, тиква му бебето в ръцете и крещи как цяяяял ден нямала 5 мин да простре Crazy Нейното си е чиста доза мързел и лигавщини.

# 362
  • Насред хаоса
Откога изискването за малко емпатия те прави разглезена принцеса?

Откакто при стоене цял ден вкъщи не съумяваш да свършиш никаква домакинска работа и мъжът ти също не получава емпатия, а псувни и заплахи, че ако не сготви и изчисти след работа ще му вземеш детето.
Да се чуди човек защо тогава тия алчни детегледачки искат пари за нищоправенето, ами не си налягат парцалите - така и така по цял ден седят и нищо не правят, ами и пари да им се дават, освен дето не пипват нищо друго. Отделно домашните помощници и те алчни - пари искат и вършат само договореното, няма да ти погледат детето, за да идеш да се изкъпеш примерно. Ценят си труда хората.
Малко повече уважение към труда на майките и жените като цяло няма да навреди. Стига сте подценявали отглеждането на едно дете. При ситуация, в която мъжът само седи и изисква, тук се приема за нормално и се ръсят акъли как жена му да си вземе роботи и не знам си какво, че да си оптимизира нещата и да може да тъче на всички станове, без да закача великия. Ако пък един мъж върши неща, които масата жени вършат всеки ден, плюс, че ходят на работа, малейййй, горкичкият той. Няма кой да му каже да си купи робот, завалията, че да си оптимизира нещата.

# 363
Роботът струва пари, а жената трябва да върши тази работа безплатно - това всъщност е основната й функция.

# 364
  • София
Роботът струва пари, а жената трябва да върши тази работа безплатно - това всъщност е основната й функция.
Ти искаш ли от мъжа си пари, за това,  че си изпрахосмучила у вас? С ценоразпис ли го посрещаш?

# 365
Аз пак ще кажа, че изобщо не става дума за пари. Той си мисли, че става дума за пари.

Значи трябва жена му да му направи кафе в 8:30, но той не можел да й приготви чай, щото... ставал в 4:30????

Цъка си игрички, след като жена му приспи детето, вместо да й обърне внимание????

Не ходят никъде, не правят нищо заедно, единият работи, другият гледа дете. Ми на такъв, ни яйца ще му пържа, ни сандвичи ще му правя, а той вечеря искал, разбираш ли и добра дума...

# 366
Ти искаш ли от мъжа си пари, за това,  че си изпрахосмучила у вас? С ценоразпис ли го посрещаш?

Като цяло съм съгласна с всички твои постове, но тук съм на обратното мнение. Не трябва да се искат пари от мъжа за изпълняване на домакинските задължения - той сам трябва да ги даде.

# 367
Мен друго ми е интересно- сред хулещите има ли някоя, която да е издържала семейство и да е зависело от нея погасяването на кредити?

В интерес на истината, като млада работеща издържах себе си и първия си мъж, а той си къташе парите.

Кредити не съм изплащала, защото не съм идиот да се набълбукам. То пък сега обичат да живеят на широчко и на кредит...ами живяла съм според доходите си, не над тях. Като няма за екскурзийки - ми не ходиш, разхождаш се в парка с колелото.

# 368
Ако пък един мъж върши неща, които масата жени вършат всеки ден, плюс, че ходят на работа, малейййй, горкичкият той.
То като ги слушам някои, мъж да пусне пералня или миялна е все едно да се скопи ритуално (малко като Жерар Депардио в "Последната жена"). Става 30-40% мъж автоматично с пипането на мръсни дрехи или мокро пране. За прахосмукачка да не говорим - трябва да дойде почивния ден на мъжа (сигурно за да упражни качествен контрол) и да се съберат тъща, свекъра за морална подкрепа, че да се пусне тази пущиня.

Пък Учителят Петър Дънов е казал "който чисти извън себе си, чисти и вътре в себе си". Пробвал съм го на практика като съм се качвал на планина и съм събирал по 2 чувала боклук, захвърлен от пишман-туристите на качване нагоре. Много хубаво се чувства човек! И определено не станах по-малко мъж от това, станах повече.

Истинско китайско мъчение било за мъжа това да идеш на работа, където 12 часа седиш и чакаш да се появи нещо за правене, пък после да пуснеш една прахосмукачка за 1/2 час или да врътнеш едни макарони на фурна за 15 мин. Ама не е луд тоз, който яде зелника - докато има жени, които свирят на тази цигулка, ще има и мъже, които да тропкат с краче къде им е салатката и ракийката (и интимното обслужване), защото те са провайдери и имат по-важни задачи от това да си играят с бебета, да пускат перални и други "женски" задачи.

Не че не се допълват идеално традициите, при които една жена се прехвърля от издръжката на тати на издръжката на мъжО си, пък един мъж се прехвърля от това да го пере и да му готви маминка, на това да го пере и да му готви милото. Перфектно е, особено за анадолска провинция или пенджабско село.

Мами на момченца - направете услуга и на тях и на себе си, и на бъдещите си снахи, и на цялото общество - научете ги да готвят, да мият чинии и да перат. И татковци на момиченца - научете ги как да бъдат независими финансово и да планират бъдещето си без то да се върти непременно около благоволението и провайдерските способности на някой бей. Нищо не убива романтиката и либидото така както да се прибереш вместо при принцеса с високо вдигната глава, при прислужницата с ролките. Ама на много мъже им липсва акъла да го осъзнаят, особено ако само последното са видели в собствения си дом от майките си. 

# 369
  • Сф
Бг татко беше направил един хубав анализ по- назад.Автора започва да ми прилича на хм, насилник.Много обвинява жената, същевременно изтъква как я водил на пица, море, нещо като танто за кукуригу, това сравняване на доходи и мерене кой,  какво..А всъщност тя е по майчинство при роднинска фирма, нали така?- ниско, което ми говори, че той много добре е знаел положението.Вероятно жената има някакви дефицити и това и е  максимума.А той не търси решение при неговите действия, в себе си, а
 започва да изисква манджи и рахат.Нещо като-" Аз вадя парите, ти си водиш къщата и детето."
Какви са наистина и тия псувни, хич не са на място??
Човек като иска да се представи на 6 , все пак има и пропуски.Направи ми и впечатление автора,  още в 1 ви пост ( цитирам по памет) " от нашата невероятна любов..; "детето ми е одрало кожата"), някакво свръх его.Кредитите и те от един в друг преливат..
Отделно, като жена си мисля, никоя няма да се вдигне с 11 месечно при мама, само заради това че не и помагат.Значи ще да са много зле нещата и / или наистина има нужда от помощ.Човешко е.
Не знаем реално как са нещата, само едната гледна точка имаме.
И храним ли храним едно сбъркано его. Имала съм подобна връзка и просто нещо ми светна ламБата нощес.

# 370
  • София
Аз пак ще кажа, че изобщо не става дума за пари. Той си мисли, че става дума за пари.

Значи трябва жена му да му направи кафе в 8:30, но той не можел да й приготви чай, щото... ставал в 4:30????

Скрит текст:
Цъка си игрички, след като жена му приспи детето, вместо да й обърне внимание????

Не ходят никъде, не правят нищо заедно, единият работи, другият гледа дете. Ми на такъв, ни яйца ще му пържа, ни сандвичи ще му правя, а той вечеря искал, разбираш ли и добра дума...
Никъде не е казла, че трябва да му прави кафе, а че тя му натяква как като правела за нея правела и за него .. невероятното усилие да сложи 1 чаша и да натисне 1 копче. А за чая - не й го прави щото ако го направи в 4.30 до 9.00 ... ми тва са 5 чАса, той ще се вкисне тоя чай.
---------------------------------------
Ти искаш ли от мъжа си пари, за това,  че си изпрахосмучила у вас? С ценоразпис ли го посрещаш?

Като цяло съм съгласна с всички твои постове, но тук съм на обратното мнение. Не трябва да се искат пари от мъжа за изпълняване на домакинските задължения - той сам трябва да ги даде.
Ами в слуачая той го прави, не мързелува - работи на 2 места за да осигури средства за нея и детето им, както и за нейнкия кредит, щото от другия месец нейното майчинство ще й покрива кредита и до там. И не се оплаква, че работи, а че няма отношение към него като се прибере. Аз не знам тя ако си иде при майка си кой ще я издържа и детето? То няма следващите 17 г. да е на кърма това дете, а 1 бурканче пюре струва от 3лв. нагоре.

# 371
  • София
Принципно няма проблем да й направи чая в 4,30, пък тя да си го притопли.  Mr. Green

Не трябва да се искат пари от мъжа за изпълняване на домакинските задължения - той сам трябва да ги даде.
ММ ми дава половината си заплата. Ще го помоля да конкретизира за какви точно мои услуги проявява тази щедрост. Надали е за чистенето, тъй като имаме жена, която се занимава с това.

Значи, ще замоля някои от тук списващите, да слязат на земята и да спрат с ожалването на страдалката, която с едно дете не може да се справи като че ли див звяр отглежда.

# 372
  • София

Да, аз, в каква връзка питаш? Не съм спряла да си гледам детето от това.

# 373
Ама чакайте сега, като човек е тръгнал да прави семейство, мъжът трябва да си прецени може ли да го издържа САМО със своя доход. Ако не може - къде е тръгнал?

И откъде накъде мъж с кусури ще иска идеална жена...и всичко да му е супер гладко.

# 374
Принципно няма проблем да й направи чая в 4,30, пък тя да си го притопли.  Mr. Green

Последно кога става - в 8:30 за кафето или в 4:30 за работа? И ако в различните дни е различно, може ли пък в почивния си ден да метне един чай, ей тъй, от грижа, както го изисква от отсрещния, м? 

Общи условия

Активация на акаунт