Жена Дете Мъж (Домакиня)

• 23 529
  • 692
  •   1
Отговори
# 345
А може и тя да си тръгне, а авторът да си гледа детето.

Глупости, и да си остави оръжието за манипулации, поставяне на ултиматуми и крънкане на пари в ръцете на врага? Има млади жени, които гледат точно така на бебетата си - инструмент за изнудване.

# 346
  • София
Да, и тая и тя така, егати емоционалния рекет му хвърля за да си осигури 20 минути в банята вечер. Нетърпимо е това безобразие.

# 347
Откога изискването за малко емпатия те прави разглезена принцеса?

# 348
Ще съжалява той, като се прибере жената в майка си. Ще си вика - "Ей, какъв дом е това, няма на кого един сандвич да направя, кой знае как плюска сега в майка си, докато кърми 8 годишната ни дъщеря ...".

# 349

Откакто при стоене цял ден вкъщи не съумяваш да свършиш никаква домакинска работа и мъжът ти също не получава емпатия, а псувни и заплахи, че ако не сготви и изчисти след работа ще му вземеш детето. А взимането на детето има и силни финансови недостатъци за лишения родител, който плаща издръжка до 18 год.

# 350
Точно пък Салсиша по-спокойно с етикетите. Съвсем скоро е темата на оная мързеливка в Белгия, която беше скочила от мамината шия у дома на свекървата, после бяха емигрирали, нажабили се с кредити, тя работила на 4 часа, обаче! станала майка, видиш ли, и отебала мъжа си да вади пари. И нея я мързеше да гледа. И тогава всички редови амазонки й обясняваха мъжът й какъв е чехльо, а тя, понеже се окотила, без да има пукната стотинка, вече е велика жена.
Мързеливката от Белгия?? За мен ли говориш? Да, сега си спомних как в моята тема единствено и само ти ми лепна етикета " скучаещата домакиня в чужбина" и си измисляше неща, които изобщо нямаха нищо общо с темата ми. И сега правиш същото като ме сравняваш с жената на автора. Ами нищо общо. Аз не се оплаквах от домакинските задължения, напротив казах, че след като мъжа ми работи цял ден изобщо не очаквам, не изисквам от него да готви, чисти и т.н. а също така и мъжът ми не изискваше и нямаше претенции дали е изчистено и сготвено, въобще не се вълнуваше от тези неща, беше като депресиран (това ни беше проблема). А пък къде точно съм писала, че ме мързи да си гледам детето?? Точно обратното казах, че имам кротко и спокойно бебе, което спи цяла нощ и имам много свободно време, чак ми е скучно и предпочитам да се върна на работа. Много неуместно сравнение направи. Абе, кво ти се обяснявам и аз на тебе, научи се да четеш с разбиране и не си съчинявай!
П.п А защо така настървено хапеш жените в майчинство, какъв ти е зора с тях, не го разбрах.

Последна редакция: ср, 19 дек 2018, 09:32 от Bella91

# 351
Финансовите недостатъци при 600 лева заплата на светло са около 1/4 от минималната заплата на дете в България. Горките прецакани мъже (и жени в някои случаи), принудени да плащат тази голяма издръжка. За котките ми отиват повече пари.

# 352

Откакто при стоене цял ден вкъщи не съумяваш да свършиш никаква домакинска работа и мъжът ти също не получава емпатия, а псувни и заплахи, че ако не сготви и изчисти след работа ще му вземеш детето. А взимането на детето има и силни финансови недостатъци за лишения родител, който плаща издръжка до 18 год.

Тя стои у дома с малко дете. Съмнява ме да не й минават доста неща през ръцете. Не, не са домакинска работа тип "опъвам под конец и с песен на уста хвърлям едно топло ядене", но са хиляди "нищо-работи" през целия ден, отнеси-занеси, много дейност и нищо свършено. То и аз мога за 2 часа да овършея и да наготвя, обаче заниманието с дете е съвсем друго нещо. Основната задача е да го опазиш живо, след това да е нахранено, сменено, с чисти дрехи. Само това да свършиш е доста, имайки предвид, че в това време таткото чака нещо да изгори, а то може и да не изгори.

Впрочем мъжете не забелязват, дори 3 часа да е домакинствано. Забелязват липсата на храна най-вече.

Обаче аз не мога да приема мъж с толкова свободно време да не поеме поне снабдяване/пазаруване, защото за да има сготвено, трябва да се заредят продукти. След това става по-лесно да извадиш и приготвиш.

# 353
Само веднъж в седмицата ли се чисти, щото с ходещо, пипащо, лижещо всичко бебе хич не ми се вижда ок.
Скрит текст:
Съвсем основателно мрънка, че родителят няма време за собственото си дете. Който не иска да гледа дете, да не прави дете. В крайна сметка, това е избор. След като го е създал, е длъжен да си го гледа.
права си, ама има момент в който имаш желание ама нямаш възмножност. Мъжът ми много искаше да си гледа детето и като си беше в къщи бяха като залепени двамата, ама рядко се случваше. Ако го карах да готви като си дойде и да чисти нямаше да може да я гледа със сигурност. Та пак стигаме до разпределяне на работата.
През останалото време вероятно на него се пада честта да чисти, докато се пече вечерята.

Тя ако искаше той да има повече време /след 2-те си работи/ вечер за детето, нямаше да му оставя и пазаруване, чистене и готвене. Както казах - няма й я организацията. Тя иска хем да има купчина пари, хем той да чисти, пазарува и готви, хем и по цял ден с бебето да се занимава, че само вечер малко й било?! Щяла да го изостави, че през деня ходи на работа, а вечер съчетава домакински задължения с бебе  Crazy Crazy Crazy и за бебето оставало малко време. Ами да се разменят.

Къде точно е купчината пари?

# 354
Купчина пари ... Joy

Притежава десетки левове ...

# 355
Ама като била бременна 4-5 месец започнал да ѝ готви специално за нея, че била вегетарианка, обаче сега се оказва, че за него е висше кулинарно предизвикателство да си изпържи яйца и да направи сандвич. Ако готвенето му се е изразявало в правене на сандвичи, за тези 11 месеца майчинство и още 4-5 бременност (брей, не излизат година и 6-7 месеца, както се жалва), жената ще да е хванала хроничен запек, ако разчита на неговото готвене. С неговия работен график всеки един от почивните дни има възможност и време да готви и с 2-3 манджи, сготвени за 1 час сумарна активност през почивния ден преди работните спокойно ще има за ядене дори и да си взима за работата от тях. А той си пържи яйца...

# 356
За това споменах недоимъка. Кой си носи пържени яйца на работа, по дяволите ... Ако можеха да си позволят да отидат на заведение, когато не им се готви в къщи, да си наемат готвачка, или през обедната почивка просто да отиде и да обядва някъде, като бял човек - нямаше да ги има тези проблеми изобщо. Ама изобщо.

Ние винаги имаме сготвено нещо в къщи и въпреки това, не винаги ми се яде това точно. Ами то от храната като почнеш да се ограничаваш, всичко ти се скапва.

Същото е и с бебето. Особено за жените с първо бебе. Ти като си знаеш капацитета - ще отидеш на училище за родители, ще наемеш сестра, да ти помогне да се справяш, да ти покаже някои техники ... ще купиш втора активна гимнастика, ако първата е била неподходяща, ще имаш хубави и занимателни играчки за детето, ще обезопасиш мястото му за игра и изобщо няма да е заета и нервна по цял ден.

# 357
Не вярвам изобщо да е допуснал да се спомене плащане на акушерка или сестра, която да помага. На него му се свидят пари за гимнастика и шезлонг.
Продължава да ми прилича на 25 годишният лицево челюстен хирург с пет цифрен доход в провинцията. И неговата драма беше такава битова - тя не мие чинии, не готви, а той иска да пестят.

# 358
Абе да, изобщо не му вярвам. Нашият доход през втората година от майчинството ми с първото ми дете често е бил под посочения от автора и пак сме яли на поразия готвено от съседния кулинарен магазин - кеф ти супа, кеф ти пиле с ориз, кеф ти лаврак с картофи... Т'ва щот съм била мързелана с 380лв доход.

# 359
  • София - Варна
Авторе, пишеш ужасно неясно! Някои постове едва се четат. Хванаха ме нервите и четох по диагонал накрая.

На мен също ми напомня на драмата на зъболекаря. Какво стана с него?

Иначе ми допадат съветите на Не се сърди, Човече!

Общи условия

Активация на акаунт