Жена Дете Мъж (Домакиня)

• 23 529
  • 692
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Е как да не иска. Нали той уж готви за двамата и чисти. А тя искала помежду черпака и метлата да гледа и детето щото нали то не го познавало.
Не, той между черпака и метлата и на детето обръща внимание, ама малкото ревяло като го види, понеже е за малко и само вечер, та не го разпознавало и ревяло. Жена му иска повече време да прекарва с бебето, ако може през деня и него да гледа. Grinning

# 121
А де? Мистерия.
Сирен, тигана - докато спи детето. Планира се да започне веднага след заспиването, за да може ако след 30 мин. се събуди да е поприключил процеса. Например.
Абе и двамата не знаят как да се организират, това е истината. Да се стягат, по-лесно няма да става.

# 122
  • София
Скрит текст:
Щото докато бебето спи или блее в шезлонга/кошарата/паяка, тя не може да пусне прахосмукачка, да си подреди нещо, да метне нещо да се пече или какво точно? Като е будно да не би да се занимава на ръце да го носи? То си блее и се занимава с нещо - тя си избира дали да си мръдне д-то да свърши нещо, докато държи бебето  под око или да си чопли безцелно у нето и да чака мъжа й като се върне да върши всичко. По твойта логика самотните майки биха били нещо сюрреалистично, като няма кой вечер да им чисти и готви.
[/quote
]Вероятно може. Дори някои жени и пари изкарват. И ако тя стане самотна майка, ще се нагърби с всичко и ще го прави. При положение обаче, че са двама, не виждам никаква причина всичко да е на нейните ръце.

П.П. Ако някой ми гледа детето и го държи вкъщи, за да може да чисти и т.н., ще го уволня веднага.
В други теми съм чела, че много родители се цупят, ако детегледачката седне и за секунда пред тв-то или остави детето без надзор, не искат да му приготвя храна или да прави нещо друго, очакват развиващи игри, разходки, общуване с други деца, но явно очакванията са различни към чужд човек и към майката на детето. Тя е супер мен.
То детето не е по 12  чАса навън. А докато е малко и в количката навън - ето време за нетО, за приятелки и т.н.
 А когато си е вкъщи - написах как. Въпрос на организация е. И никой не иска от нея всчико да прави, а поне да не мрънка, че мъжа й нямал много време за бебето, докато жонглира на 2 работни места, /едното от които собствен бизнес/, черпака, парцала, нея и бебето.

# 123
Той ако е имал желание да гледа детето, когато си е вкъщи, да го е гледал и нямаше да реве сега.
Сега прочетох по-подробно, че бабите гледали детето, за да може тя да изчисти и подреди веднъж седмично, значи и чисти, едното готвене вечер му е задължението. Колкото от вас след работа готвят? Много е страшно да приготвиш храна за семейството си, особено като не си зает с деца, нали...

# 124
  • София
Съвсем основателно мрънка, че родителят няма време за собственото си дете. Който не иска да гледа дете, да не прави дете. В крайна сметка, това е избор. След като го е създал, е длъжен да си го гледа.

# 125
"А докато е малко и в количката навън - ето време за нетО, за приятелки и т.н."

Да бе, нет на миниатюрно екранче, егати нета, една статия не може да прочетеш като хората. Да не говорим, че среща с приятелки с бебе в количка е малко в сферата на фантастиката.

Интересно ми е какво работи мъжът и що за бизнес върти.

# 126
Само веднъж в седмицата ли се чисти, щото с ходещо, пипащо, лижещо всичко бебе хич не ми се вижда ок.
Съвсем основателно мрънка, че родителят няма време за собственото си дете. Който не иска да гледа дете, да не прави дете. В крайна сметка, това е избор. След като го е създал, е длъжен да си го гледа.
права си, ама има момент в който имаш желание ама нямаш възмножност. Мъжът ми много искаше да си гледа детето и като си беше в къщи бяха като залепени двамата, ама рядко се случваше. Ако го карах да готви като си дойде и да чисти нямаше да може да я гледа със сигурност. Та пак стигаме до разпределяне на работата.

# 127
  • София
"А докато е малко и в количката навън - ето време за нетО, за приятелки и т.н."

Да бе, нет на миниатюрно екранче, егати нета, една статия не може да прочетеш като хората. Да не говорим, че среща с приятелки с бебе в количка е малко в сферата на фантастиката.

Интересно ми е какво работи мъжът и що за бизнес върти.
Ми СирЕнке, лаптопи има като ти малък тел-а. А бебе и приятелки е възможно, е не е като да си без бебе, ама все пак е нейно, не на комшийката тоа бебе. Трябва и някакви грижи да полага за него.

# 128
  • Варна
Бабите помагат, за да може майката да чисти на спокойствие - защото дори с едно дете може да не може да изчистиш. Не са дошли бабите, та мама да си почива.

Е, всеки ден ли бе, бах таз кочина дето живеят в нея...

# 129
С малко дете прибърсваш и почистваш някои зони всеки ден, но за по-основно вече е хубаво да е на спокойствие.

Да бе, то всички майки с колички като изкарат по един лаптоп...да не говорим, че някои бебета реват, ако количката не се движи.

# 130
  • София
Само веднъж в седмицата ли се чисти, щото с ходещо, пипащо, лижещо всичко бебе хич не ми се вижда ок.
права си, ама има момент в който имаш желание ама нямаш възмножност. Мъжът ми много искаше да си гледа детето и като си беше в къщи бяха като залепени двамата, ама рядко се случваше. Ако го карах да готви като си дойде и да чисти нямаше да може да я гледа със сигурност. Та пак стигаме до разпределяне на работата.
Хм, всъщност не разбрах каква е точната възраст на детето. Ако е наистина "ходещо, пипащо, лижещо всичко бебе", то значи чистенето се увеличава, което е основателна причина и двамата родители да си го разпределят.

# 131
Някои имат бебета мечта, нашето не даваше да се спре с количката, това да седна някъде и да си цъкам на телефона беше мираж.

По мои сметки детето е на около годинка, още не е започнало да обикаля и да обръща всичко нагоре с краката. А и нали не мислиш, че като омаже нещо по пода, го разнася целия ден. С малко дете реално се чисти нон стоп, така че е съвсем нормално след като цял ден е бърсала и чистила, вечер да спре за няколко часа.

# 132
  • София
Скрит текст:
През останалото време вероятно на него се пада честта да чисти, докато се пече вечерята.

Тя ако искаше той да има повече време /след 2-те си работи/ вечер за детето, нямаше да му оставя и пазаруване, чистене и готвене. Както казах - няма й я организацията. Тя иска хем да има купчина пари, хем той да чисти, пазарува и готви, хем и по цял ден с бебето да се занимава, че само вечер малко й било?! Щяла да го изостави, че през деня ходи на работа, а вечер съчетава домакински задължения с бебе  Crazy Crazy Crazy и за бебето оставало малко време. Ами да се разменят.

# 133
  • Варна
Абе, вие сте луди бе, какво бърсане и чистене всеки ден с малкото дете, в аптеки ли живеете? Стига да не е кочина в тоя дом, не виждам с какво ще му навреди на бебето да оближе пода дето имало малко прах примерно. Щот кат излезе навън не яде опикания пясък на площадките и не ближе топката, която се е търкаляла из не дотам чистата трева или пък да се тъпче с кал и тебешири.

И ако толкоз пък в кочина виреят и се налага всеки ден да ближе с прахосмукачката, да спре да иска боклуци за бебето, а да поиска един робот, който да го върши. Другия вариант - пуска бейби тв и яхва прахосмука. Бебето гаранция, че ще се залиса там, а и на тях шума от прахосмукачките даже им харесва.

Вечрята се решава лесно с един кукър.

# 134
Някои имат бебета мечта, нашето не даваше да се спре с количката, това да седна някъде и да си цъкам на телефона беше мираж.

По мои сметки детето е на около годинка, още не е започнало да обикаля и да обръща всичко нагоре с краката. А и нали не мислиш, че като омаже нещо по пода, го разнася целия ден. С малко дете реално се чисти нон стоп, така че е съвсем нормално след като цял ден е бърсала и чистила, вечер да спре за няколко часа.
Ако цял ден е забърсвала след бебето вечер на него няма да му се налага да чисти не мислиш ли.

Общи условия

Активация на акаунт