Жена Дете Мъж (Домакиня)

• 23 539
  • 692
  •   1
Отговори
# 330
Моралке, ти тъй и не каза как смяташ, че ще се наденеш между двама в сюблимния момент, само и само да не падне безценното семе в оная, дето ти не я харесваш? Сподели де, и аз съм мъжка майка.

С предупреждения и разговори бих се намесила. И с опити да му отворя очите, че някаква си го използва като последния глупак.

# 331
..

Контеса, има значение дотолкова, че ти НЕ си правила това, което препоръчваш и намираш за редно другитре жени да правят сами, ама се чудиш как не успяват.
Прочети ме пак и помисли какво казвам реално, защото ме четеш неправилно.

Бърди, именно. И това прави впечатление, но историята е поднесена едностранчиво и е трудно да се оформи ясна картина с всичко писано от различни интерпретатори.

# 332
Аз чак не мога да повярвам колко интелигентни жени се връзват на очеизвадните лъжи на този булгарише мачо от най-гаден тип.
Може би нямаше да му се вържа, ако не познавах такива жени. Ама познавам. Всяка мъжка майка трябва, освен да си научи син да не е булгарише мачо, и да чука на дърво да не попадне на такава мома.

# 333
Моралке, ти тъй и не каза как смяташ, че ще се наденеш между двама в сюблимния момент, само и само да не падне безценното семе в оная, дето ти не я харесваш? Сподели де, и аз съм мъжка майка.

С предупреждения и разговори бих се намесила. И с опити да му отворя очите, че някаква си го използва като последния глупак.
Не считаш ли, че тая работа по обучението е трябвало да я вършиш докато расте под крилото ти? После вече единственото, което предлагаш, е да обясняваш на един мъж, колко е тъп и нефелен да разсъждава и да прави елементарни взаимовръзки, та ти ще му наливаш от соствения си, несправил се с обучението му мозък??
 Хипотетично. Представи си взаимовръзката между двата процеса и ще разбереш и няма да се ядосваш на себе си и да си го изкарваш на други... сина, снахата, или кандидат-снахата...
Авторът, преполагам, цъка игрички и няма да ни обърне внимание скоро.

# 334
кукумицинка, размениха реалния и осигурителния доход без да искат Simple Smile писа, че взима 600, ама го осигуряват на 1000. защо? Защото "на частно" е изцяло в сивия сектор, иначе друга логика не виждам Simple Smile) то някога ел.техник или майстор да ви е давал фактура?
Не е на година и половина не ме разбрахте на 11 месеца е... И да взимам 600 Лв заплата осигуряват ме на 1000лв но не е това дохода ми общо взимам над 2000 лв.А тя взима 600 защото е назначена в неината фирма та големи осигуровки...Но от януари ще взема 380лв.

нали си давате сметка всички, че с такъв обем отговори няма да може да прочете или да отговори на конкретни въпроси? то лошо няма отбор черешка и отбор ягодка и всеки си защитава позицията и вади от 100 кладенеца вода (от които 98 са пълни с догадки на база обърканата информация или с грешно прочитане). но така трудно ще има диалог с автора, пък той отговаря от време на време, може би не е пълна пързалка темата все пак, само 3/4 Wink

мен продължават основно да ме притесняват караниците, псуването и този тип комуникация, която ми се вижда твърде екстремна дори предвид битовизмите. просто хора, които се псуват, обикновено се и бият. а когато някой каже "псува ме" и сложи ей толкова !!!!!!! удивителни - поне между мъже нещата твърдо отиват към бой. Бих казал, че на 4-5та удивителна най-вероятно сме се почнали вече.   

а за лъженето - очевидно е за мен.
Скрит текст:
Мъж съм, запален геймър съм бил години наред, аз също работя на плаващо работно време и то работя на компютър, така че е супер лесно да кажа, че "работя". Ама като погледне съпругата ми в екрана и подметне "много ли работа свърши в бгмамма" или "до кое ниво стигна в работата си" като съм си пуснал игричка, се засрамвам като цяло, не сядам да вдигам скандали. плюс върша поне 2/3 от домакинската работа (която е максимално автоматизирана) и почти не готвим вкъщи.  Като се навържат А и Б в обърканите писания, става пределно ясно за какво говори. Събира всичко, което е свършил "по домакинството" откакто е била в 5-6ти месец досега. Затова и се объркват хората на колко години, месеца, дни е това бебе/дете. Понеже в един момент говори как готвил веганско за бременна в 5ти месец, а в следващия как се прибрал вкъщи в 19ч. и не го оставили да "работи" на компютъра до 23. Какво е работил 4 часа - един Бог знае, може би е сменял бушони през team viewer.... И аз цъкам игрички, но го правя когато съм си изпълнил ангажиментите към семейството и домакинството. А домашна помошница 7 дни в седмицата за 800 лв. - good luck! Някоя бабичка, която да виси пред телевизора нон стоп и да не пуска детето да стане от стола. И това 5 дни в седмицата, по 8 часа работно време макс (повечето си правят устата за 1/2 работен ден, че и искат заплата от 1000 нагоре). Абсолютно бих взел неговата страна ако наистина работеше на 3 места и се гърчеше, а принцесата се лигавеше (имаше една такава тема тук), но просто са очеизбодни противоречивите думи и изкривяването на фактите. За мен поне са очеизбодни, но няма да се състезавам с отбор Ягодка в реторика.

# 335
Не считаш ли, че тая работа по обучението е трябвало да я вършиш докато расте под крилото ти? После вече единственото, което предлагаш, е да обясняваш на един мъж, колко е тъп и нефелен да разсъждава и да прави елементарни взаимовръзки, та ти ще му наливаш от соствения си, несправил се с обучението му мозък??
 Хипотетично. Представи си взаимовръзката между двата процеса и ще разбереш и няма да се ядосваш на себе си и да си го изкарваш на други... сина, снахата, или кандидат-снахата...
Авторът, преполагам, цъка игрички и няма да ни обърне внимание скоро.

Не, не считам! Хората правят грешки през целия си живот, а не само в детството. Хубаво е човек да може да разчита на близък/верен приятел, който да му е коректив, защото човек не винаги мисли трезво по въпроси, които го засягат лично. Нещата се виждат по друг начин отстрани, и когато очевидно се задава проблем е спасяващо някой на когото разчиташ и обичаш да ти го каже. Дали ще се вслушаш е друг въпрос, но поне някой трябва да те наведе на мисълта. Най-гадното е да имаш незаинтересовани родители, с които да си говорите общи приказки от рода на "какво е времето". Човек, който не проявява интерес към живота и решенията ти не ти е близък и не те обича.

# 336
Мързи ме да те цитирам. Мъжка, женска майка да си, то времето само ще ти извади цитата. Не убеждаваш мен, а себе си. Синът ти ще харесва някоя, ти обаче не. И ти твърдиш, че твоето мнение е меродавно, неговото не.  Не ме разсмивай. 

# 337
Мързи ме да те цитирам. Мъжка, женска майка да си, то времето само ще ти извади цитата. Не убеждаваш мен, а себе си. Синът ти ще харесва някоя, ти обаче не. И ти твърдиш, че твоето мнение е меродавно, неговото не.  Не ме разсмивай. 

Е, все пак имам известен житейски опит, и определено смятам че имам вярна преценка за хората. Освен това ме е грижа за близките/приятелите ми и когато някой ми е близък му се меся нетактично, но с любов. Никога не съм разбирала примирението и безразличието към изборите на близките. Независимо дали става въпрос за дете, родител, близък роднина, приятел. Няма как да видя, че човек, който ми е важен прави глупост и да си затрая. Ще си затрая пред колежката и ще и гледам сеира, но пред близък не.

# 338
  • София
И майка ми така мислеше за брат ми. После като не беше съгласна за сватбата и не отиде, той много се трогна. Сватбата мина, деца му се родиха, животът му продължи, майка ми си остана с тропането с краче. И продължава да тропа с краче. Само дето вече никой не го интересува.

# 339
Любимия ми виц, точно по темата

Срещат се майка на момче и майка на момиче. Майката на момчето започва да се оплаква:
- Ох, ако знаеш на каква жена попадна горкото ми синче. По цял ден не работи, само по кафета с приятелки обикаля, а той горкия се скъсва от работа, пари й дава, само си харчи парите по нея да я води на почивки. Горкичкия.
- Ох, а пък моята дъщеря, ако знаеш на какъв свестен мъж попадна. Не й дава да работи, тя по цял ден си ходи по кафетата, той работи, дава й пари, води я постоянно по почивки. Много съм доволна
- Ехххх, вие голям късмет сте извадили с вашия зет, а не, като нас с нашата мързелива снаха

Joy

# 340
Пусни я да отиде у майкини си с детето, като е толкова обидена. За един месец. Ще им направи 300+ лв сметка за ток. Няма да им готви нищо. Ще ги юрка след като се приберат от работа да гледат детето, докато заспят. Уикендите ще им го оставя за да си почине. Ще им иска пари за всичко.
Накратко, остави я за един месец да си пренесе ежедневието там. Гарантирам ти, че лично нейната майка ще ти я върне със салюти, защото я е отгледала и знае как се гледа дете.
Ти не знаеш и жената те плаши, ама мама няма да я уплаши грам. Даже мама може да я овика още на третия ден да се връща.

Щото мама го е правила това дете?

# 341
  • София
Има бебета, които не могат да седят в кошара, особено на тая възраст, пълзящи, прохождащи.
Паякът не се препоръчва от ортопедите. Шезлонгът е вече малък.
Кърмено бебе почти сигурно значи, че заспива на гърда, и ако е в период на зъбоникнене, а си мръднала, а се е събудило с рев. Таа жена ти едва ли е пей сърце, докато бебето дреме.
Малко бебета се занимават сами на тази възраст и все пак не трябва да остават без надзор.
Не всички бебета могат да седят и в количка... Раницата спасява положението, ама в сняг и лед..
Жена ти 11 месеца е гледала дъщеря ВИ без помощ от теб... За да плаче детето направо не мога да си обясня къде си бил тази почти една година? Нормално да е на предела на силите си, а ти само искаш и искаш, и ракия и салата, ако може.
Тя няма кога да се изкъпе, яде на крак и освен това не винаги явно, а ти един час не може да изтраеш с дъщеря си.. Ами ако жена ти влезе в болница какво ще правиш?

# 342
  • София
Аз ако съм й майка, с радост ще си я прибера от тоя бейчо кисел.

# 343
  • София
А може и тя да си тръгне, а авторът да си гледа детето.

П.П. Той кисел да беше, добре, ама и това не е. Да реве като дете, че на Иванчо са му купили камионче/приготвили обяд, пък на него няма...

# 344
  • София
А може и тя да си тръгне, а авторът да си гледа детето.
Grinning Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт