Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 71

• 57 063
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Някой може  ли да се  похвали с  адекватно лечение на мъжа при някой от репродуктивните специалисти? От самото начало всички гледат само мен, а на мъжа ми никой не обръща внимание. За всички спермограмата му не е проблем, а 7-8% морфология не ми звучи ок. SDI тестът е добре( правен при Русев в Малинов). Имам овулация, добър прогестерон, проходими тръби и нищо! Само една спонтанна бременност регистрирана до сега.

# 136
  • София
мъжете се лекуват при уролози.

# 137
Да, ясно е, че се лекуват при андролози, били сме при такъв, но ние решихме да отидем. Никой в клиниката не обърна внимание на мъжа ми. Поне да даде някой съвет къде да отидем, на какво да обърнем внимание. Репродуктивната медицина не обхваща ли и двата пола?

# 138
Да, ясно е, че се лекуват при андролози, били сме при такъв, но ние решихме да отидем. Никой в клиниката не обърна внимание на мъжа ми. Поне да даде някой съвет къде да отидем, на какво да обърнем внимание. Репродуктивната медицина не обхваща ли и двата пола?

И при нас беше същото положение. Морфология 7%, аз нямам никакви проблеми и въпреки това не се получаваше. При мен може би беше това, че не се пукаха фоликулите. По стечение на обстоятелствата съм била при Тихомирова, Чапанова докато Тихомирова беше на обучение и после Цветков и тримата казаха никакъв проблем няма с морфологията, даже по естествен път може да стане. Това ми казваха. Да ама 4 години не е станало им казвам аз. Накрая след ЗЕТ успяхме. Според мен не го гледат това, защото не е твърде ниско, а за ИКСИ избират най добрите сперматозоиди и оплождане може да стане.

# 139
  • София
ами то морфология 7% си е съвсем в нормите.
на нас стаменов като ни видя за първи път спермограмата на задната страна на листчето написа телефон на уролог и каза да отиваме при него.
доста често го питам разни работи по спермограми, отговаря ми, но винаги ме изпраща при биолозите за подробности.
съвсем наскоро бяхме при тях и те ни насочиха към уролог.

ама пък цифрите са ни съвсем различни от вашите  Rolling Eyes

# 140
  • София
7% по крюгер си е направо супер....
При нас е доооста по-малко и последно приложихме и ИМСИ и МАКС и мога да кажа, че тези ембриони до сега имат най-малко фрагментации и най-мн бройки спрямо оплодилите се станаха на бластоцисти. Е, колко станаха бебета е друг въпроса, но поне ембрионите изглеждат ок.

# 141
Бамба, можеш ли да кажеш кой уролог ти препоръча Стаменов. Сигурно е било преди години де, ама понеже сме обиколили повечето е репрод. клиники. Като бяхме последният път в андрологичната лаборатория една биоложка ни разказа как е забременяла спонтанно с концентрация 5млн и 10% подвижни. Което за спонтанно ми се вижда почти чудо, ама ей на.

# 142
  • София
преди 11г беше  Crazy
при кацаров препращаше тогава.
сега биолозите не ни казаха име, само казаха уролог.
ама ние няма какво да лекуваме, знаем проблема и не сме ходили.

# 143
Даам, преди 11год. сигурно е бил свестен Кацаров, ама сега ми е много трън в очите поради ред причини. Благодаря все пак

# 144
  • В сърцето на любимия човек
Синът ми е резултат от ИМСИ и МАКС с 1-2% по Крюгер. Получи се 1 бластоцист от стимулацията и го трансферираха заедно с един замразен, но с дефекти от ЕЦ.
Дъщеря ми е от спонтанна бременност, едва ли цифрите са били много по-различни. Като добавим и, че съм с 1 проходима тръба, но към почти неработещ яйчник, а въпросният месец сексът беше веднъж (командировки, бебе с никнещи зъби), 5 дни преди овулация, за мен тя е абсолютна целувка от съдбата.

# 145
  • София
пънче-мънче -  и аз все така си казвам - чудеса се случват, ама при мене и луф има (не знам колко често е, но го има)... отделно и при мен след секциото последва лапаро защото всичко беше оплетено в корема ми и не се знае вече дали фимбралния апарат на тръбите ми работи ...
Та се надявам на твоя късмет с бластоциста Simple Smile за второ дете и така Simple Smile

Наистина имси и макс доста помогнаха, преди това всички ембриони на 3-ти ден с над 20% фрагментации и нищо накрая.

# 146
Бамби,
Nandin,

Аз не си го назначавам сама Естрадиола. Вчера след 11дни Естрофем, Стаменов видя фоликул 14мм и назначи всички изследвания за пункция. В четвъртък сутрин съм на ринга. Стиснете палци. Едничка читава да излезе!
А Естрадиола снощи беше 237.

# 147
Синът ми е резултат от ИМСИ и МАКС с 1-2% по Крюгер. Получи се 1 бластоцист от стимулацията и го трансферираха заедно с един замразен, но с дефекти от ЕЦ.
Дъщеря ми е от спонтанна бременност, едва ли цифрите са били много по-различни. Като добавим и, че съм с 1 проходима тръба, но към почти неработещ яйчник, а въпросният месец сексът беше веднъж (командировки, бебе с никнещи зъби), 5 дни преди овулация, за мен тя е абсолютна целувка от съдбата.
При нас нямаше проблем при ИКСИ-то с тази спермограма, но все се надявам на спонтанна. Имах такава целувка от съдбата миналата година и никога няма да си простя, че не направих всичко възможно да си запазя бременността. Дай, Боже, пак да имам шанс, за да си родя още едно детенце. Вече нямам обяснение защо не се получава. Никъде нямаме категоричен голям проблем, но вече множество малки такива. Обещах си обаче, че инвитро повече няма да правя. Уморих се.

# 148
  • София
Бамби,
Nandin,

Аз не си го назначавам сама Естрадиола. Вчера след 11дни Естрофем, Стаменов видя фоликул 14мм и назначи всички изследвания за пункция. В четвъртък сутрин съм на ринга. Стиснете палци. Едничка читава да излезе!
А Естрадиола снощи беше 237.
Стискаме Шакира, 🍀

# 149
Здравейте момичета,
Някой знае ли колко се чака да първичен преглед, ако не държа да съм при Стаменов? Говорим за някакви ориентировъчни граници разбира се. Simple Smile
Мислех днес да си попълня формуляра и да си пусна запитването, но майче ще го оставя за края на седмицата, че трябва да си изровя документите от операциите и изследванията.

Общи условия

Активация на акаунт