Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 71

• 57 107
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
ive23,
благодаря ти!

# 166
Здравейте, на теста за ИР - HOMA index /едно от задължителните изследвания при първичен преглед в Надежда/ ми излезе индекс 2.19 при референтни:
индекс   < 2.5 норма; 2.5 - 5 рискова IR ; >5 висока IR
Глюкозата също ми е близо до горна граница, макар и да не влиза в рисковата група.
Някой имал ли е подобен резултат и дали е притеснителен, от гледна точка репродуктивно здраве?
Нямам търпение до самия преглед, дано разгледат папката ни с изследвания, които най-прилежно набавих хаха, а не струваха никак малко сумарно, пуснахме и хормони на ММ.
Бих искала също да попитам обичайно дълго ли се чака за прегледите? Моята работа е доста натоварена и знам, че трябва да ми е приоритет въпроса, но спазването на часовете ще ми е от особена важност за клиниката, на която ще се спра, за да мога да наваксвам всичко и все пак да имам и финансова възможност за лечение ....

# 167
За прегледите много зависи при кой доктор си. Аз съм чакала между 10 минути и 2.5 часа за преглед, не съм при Стаменов. Просто зависи. Има телефон за закъснения да се обадиш дали има твоя доктор закъснение и с колко, аз съм звъняла преди, но не знам дали сега работи.

Последна редакция: чт, 10 яну 2019, 17:25 от Svetla_24

# 168
  • София
А при д-р Стаменов 2-3 часа закъснение са си обичайни.

# 169
  • София
Здравейте, на теста за ИР - HOMA index /едно от задължителните изследвания при първичен преглед в Надежда/ ми излезе индекс 2.19 при референтни:
индекс   < 2.5 норма; 2.5 - 5 рискова IR ; >5 висока IR
Глюкозата също ми е близо до горна граница, макар и да не влиза в рисковата група.
Някой имал ли е подобен резултат и дали е притеснителен, от гледна точка репродуктивно здраве?
Нямам търпение до самия преглед, дано разгледат папката ни с изследвания, които най-прилежно набавих хаха, а не струваха никак малко сумарно, пуснахме и хормони на ММ.
Бих искала също да попитам обичайно дълго ли се чака за прегледите? Моята работа е доста натоварена и знам, че трябва да ми е приоритет въпроса, но спазването на часовете ще ми е от особена важност за клиниката, на която ще се спра, за да мога да наваксвам всичко и все пак да имам и финансова възможност за лечение ....
Важно е какви са стойностите на инсулина, не само на НОМА.
Високия инсулин “скапва” яйцеклетките.

# 170
Здравейте, предстои ми имунологична биопсия и биопсия за определяне на имплатнационен прозорец след неуспешен опит. Вчеря бях на преглед при д-р Стаменов. Каза ми да направя преглед в Петък в моя град, и ако се е спукал фуликула /вчера беше 12 мм/да се обадя за биопсия.
Интересува ме на кой ден точно се прави биопсията, трябва ли някаква подготовка от моя страна. Случва се понякога да имам задължани фоликули и ако се случи и сега, какво следва...

# 171
  • София
Здравейте, предстои ми имунологична биопсия и биопсия за определяне на имплатнационен прозорец след неуспешен опит. Вчеря бях на преглед при д-р Стаменов. Каза ми да направя преглед в Петък в моя град, и ако се е спукал фуликула /вчера беше 12 мм/да се обадя за биопсия.
Интересува ме на кой ден точно се прави биопсията, трябва ли някаква подготовка от моя страна. Случва се понякога да имам задължани фоликули и ако се случи и сега, какво следва...
Биопсия се прави на 5 ден от овулацията, като денят на овулацията е нулев.

# 172
  Означава ли, че ако утре потвърдят спукан фуликул, трябва да запаза час за биопсия след 5 дни

# 173
  • София
Да

# 174
На мен ми казаха на 5 ден след пункция. Пункцията е на 11 ден.

# 175

Пила съм DHEA два пъти и не съм имала никакви оплаквания. Не мисля,че причината е в тази добавка

Благодаря за отговора. При теб имаше ли ефект?

# 176
Здравейте и за Много години !
Желая ви по 1-2 бебчета тази година !
До колко е добре да бъде прогестерона преди трансфер /ЗЕТ/ с естрофен и проследена овулация ?

# 177
За съжаление при мен нямаше ефект.Пиеш ли го в комбинация с ресвератрол?

# 178
  • София
  Само да добавя DHEA трябва да е микронизирана. Всички клинични изследвания с положителни резултати са с micronized DHEA. Обикновената не е сигурно дали ще се усвои напълно. Хубаво е и да се взема поне 2-3 приема - примерно сутрин, обед и вечер по 25мг.
Мисля и аз да я пробвам затова се задълбочих в детайлите.

# 179
Шакира, аз бих заложила на утрогестан, за да действа директно там, не виждам смисъл да се товари черния дроб, бъбреци с орален прием на Дуфастон.
слънце87, според мен си пуснала амх твърде скоро след интервенцията, все пак са ти пипали яйчниците. По принцип тръбите освен за преминаване на яйцеклетка към матка служат и за кръвоснабдяване на яйчници, ама не ми се струва за месец да падне толкова. Може да ти е ниско витамин Д и оттам да е фалшиво ниско амх.
Въобще какво се филмирате с това амх. За мен не е много коректен показател относно ЯР. Ако ти трябва за фонда, ти е идеален. По-добре отиди да ти преброят антралните фоликули в началото на цикъла и тогава го мисли. Аз затова не съм го пускала пак след стимулациите, не мога и него да го мисля, я. 

Разликата в изследванията е 10 месеца, но пак ми се струва, че за този период доста е паднало, като се има предвид, че не съм правила процедури. Ходя на фоликулометрии при Шефкетова от юли 2018 и никога не е изказвала съмнение за НЯР, а като излезе АМХ толкова бях разстроена, но тя каза, че яйчниците са си ок и имаме шансове с ин витро, но каза да побързаме и да не губим време като ми предложи ведна га да стартираме със самофинансиране (защото те не работят още с фонда и тази година мисля, че няма да заработят), но ние  нямаме тазо готовност финансово на този етап, а и вече чакахме одобрение от фонда. По фонда вече съм одобрена и чакам да се обадят за февруари да си взема и заповедта. Ще поговоря с Цветков за неговото мнение по този въпрос. В началото на февруари ни е първата среща, а вече имам толкова въпроси... Благодаря много и дано всички скоро успеем да гушнем бебенца!

Общи условия

Активация на акаунт