Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 71

• 57 225
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Колко време след раждането правиш втори опит? Шакира, ти секцио ли беше?

Последна редакция: сб, 12 яну 2019, 22:55 от Анонимен

# 211
Защо в кавички не разбрах, Герда? Това си е втори опит.
Две години и два месеца. Да. Секцио.

# 212
  • София
Колко време след раждането правиш втори опит? Шакира, ти секцио ли беше?
Да ти кажа 2 мами от февруарската ни група са бременни и ще раждат април и май

# 213
  • София
Зависи как са раждали.
Аз след моето секцио попитах всички лекари, които успях. Стаменов изобщо не каза срок, но ме прегледа и каза вече може след 10 месеца, михова каза поне година, другите казваха две години.
Ташков каза че освен матката е добре и останалата част да се възстанови.

Последна редакция: нд, 13 яну 2019, 10:26 от бамбарадамбара

# 214
  • София
Едната със сигурност е беше секцио. За другата не помня.

# 215
На мен д-ра правил секциото ми каза 1 година ,но да не слагам 2 ембриона .Сега на 27.12 се появи на бял свят най-чаканото същество в моя живот.Толкова я чакам ,че ми се ще да и дам по-голяма част от времето си и любовта .Не искам да бързам с друг трансфер ,за да мога да и дам всичко това ,което трупам тези 5 години в очакване и трепет.

# 216
Аз се съобразявам с тялото си. Усетих го, че си е пак моето едва сега лятото след 1г8мес от раждането. Някак си не се чувствах готова за второ физически. Отидох на преглед при др Богословова и тя ми каза да действам. Всеки си усеща. Но преди първата година на детето сякаш ми се струва прибързано. Освен ако не е изненада😉

# 217
  • Кърджали

Изследвание на ПИД е 320 лв. на ембрион. Оставят се до 5 или 6 ден в зависимост от това как се развиват. Информация за резултат се дава на място а не по телефона. Надявам се да съм помогнала.

Ох, дай Боже само да стигнат до ПИД. Досега бях спокойна, но вече взе да ме втриса. До този момент ембрионите ми винаги са достигали ден 3 и ще ми е истински шок ако тези не успеят. После и до ден 5 ще е едно треперене...
Асистиран хетчинг май е това, за което говориш. Аз май трябваше по-скоро да искам Макс, но нали знаеш, че не очаквах такъв резултат от пункцията. Всичко се разви толкова бързо, че се оказах абсолютно неподготвена. Blush

# 218

Изследвание на ПИД е 320 лв. на ембрион. Оставят се до 5 или 6 ден в зависимост от това как се развиват. Информация за резултат се дава на място а не по телефона. Надявам се да съм помогнала.
Благодаря. Hug Но явно са вдигнали цената. Не бяха сигурни колко точно е, но между 400 и 450 лв., което пак е много по-евтино от други клиники.
Не знам, но засега съм очарована от организацията в Надежда. Днес дамата, която ми се обади каза, че са говорили с д-р Стаменов и той няма нищо против ПИД особено след като имам вече 1 аборт. Само дето се чудех как да действам. Явно всичко се обсъжда с него и е хубаво, че го споменах още при първото обаждане. Сега се моля само късметът да е на моя страна. Blush

# 219
От тази година е вдигането на цената,заради повредения компютър...
На мен ми казаха резултата по телефона,макар че тя сама каза,че нямат право. Просто жената беше много мила,нито съм питала,нито нищо. Може би,защото беше и Коледа и се смили:)
Успех и дано имаш един прекрасен бъдещ бебок:)

# 220
  • София
И аз се замислям за пид ако зет ми е неуспешен ...
Много се двоумя защото и след пид няма как да е 100% сигурно.
Но и аз разбрах за цената - 450на ембрион е.
Дано имаме късмет всички тази година!
Боби, стискам много палци Simple Smile

# 221
ПИД повишава успеваемостта и спестява време от амортизацията на отрицателните тестове.

# 222
  • София
Доста съм чела има ги всички страни на изследването - да се вземе некачествена клетка или пък да се вземе качествена от лош ембрион, но се надявам процентно това да не се случва толкова често.

# 223
И аз четох, че се вдига цената за ПИД. През ноември така и не стигнахме до него. Чакаха ембриончето до 6ти ден и започна да деградира. От други две стимулации имах 50% замразявани на 5ти ден, другите връщаха на 3ти или 5ти ден. Затова много се стреснах от последния неуспех.
Боби, ние сме с проблем с мъжкия кариотип, затова (задължително) ПИД, освен възрастта. Според генетик, в нашия случай почти е невъзможен мозаицизъм, ако има проблем, той е във всички клетки. Ще направя и консултация с генетиците в Надежда.

# 224
  • Кърджали
Аз платих ноември 2018г.  по 320лв. на ембрион.

Общи условия

Активация на акаунт