Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 71

• 57 237
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Бамба, Б12 в същия ден излиза за около няколко часа. Но това е инфо от юли месец

# 241
Здравейте, момичета 😊 Предстои ми цветна снимка. Чудя се с упойка или не? Какво е усещането? Боли ли?

Аз по едно време попитах лекаря кога ще започва. Оказа се, че е свършил. Усетих единствено леко издуване на тръбите. Болка абсолютно никаква. Ние минути преди това в кабинета решихме да направим снимката и докато се качим в залата дори нямаше време и обезболяващо хапче да взема.

# 242
Здравейте, момичета 😊 Предстои ми цветна снимка. Чудя се с упойка или не? Какво е усещането? Боли ли?

Аз по едно време попитах лекаря кога ще започва. Оказа се, че е свършил. Усетих единствено леко издуване на тръбите. Болка абсолютно никаква. Ние минути преди това в кабинета решихме да направим снимката и докато се качим в залата дори нямаше време и обезболяващо хапче да взема.
А имахте ли проблем с тръбите?

# 243
Аз също нямах никаква болка, само дискомфорт от изпълването с течността. Но направих спазъм и тръбата ми не пропусна както трябва. И д-р Стаменов предположи, че има сак. Последва лапароскопия, която показа, че няма проблем в тръбите. Така че има опастност при цс без упойка да се направи спазъм. Не се случва при всеки, но го имай в предвид

# 244
и има някакъв хематолог Кръстев, някой да има отзиви за него?
Аз го харесвам.

# 245
[/i
Здравейте, вече сме пациенти на клиника Надежда, което дълго чаках. Прави ми впечатление обаче, че нещата едва ли ще се изчерпят с няколко посещения и хоп ИКСИ. Първият преглед чаках един час и няма възможност за гъвкави часове -когато преглежда съответния лекар, тогава. Мен ме притесняват отсъствия от половин ден всяка седмица, може да загубя работата си (хем съм утвърдена, но знаете как е), а сега ни е важно да имаме средства. Не мога да очаквам разбиране, нито пък бих споделяла с колеги и шефове такива деликатни въпроси.
Как се справяте вие, посъветвайте ме от вашия опит, специално за тази клиника има ли вариант да се преговаря? Мога ли да поискам друг лекар?
Моля да ме извините, ако постът ми не е адекватен на темата.

# 246
Аз за момента нямам проблем, пускат ме отпуска от днес за утре, когато ми се наложи, но шефовете и колегите, които ме заместват, знаят за проблема ми. Тайно трудно бих се справила.

# 247
Коментирай го с момичетата, които правят графика, когато ти дават час, винаги са проявявали разбиране.
Аз самата съм пътувала с колата след работа.И след пункция с упойка съм си почивала в болницата и пак съм шофирала.

# 248
Аз за момента нямам проблем, пускат ме отпуска от днес за утре, когато ми се наложи, но шефовете и колегите, които ме заместват, знаят за проблема ми. Тайно трудно бих се справила.
Не бих се чувствала комфортно да знаят, макар че подозират според мен. При нас да си нездрав е равносилно на непълноценни и не мисля, че дълго биха проявили разбиране, конкурентна ми е средата някак и бизнесът хич не го интересува проблемите ми.

# 249
karaidavarvi, в Надежда се чака за преглед при всеки лекар. Има специален телефон за забавяне на часовете. Винаги звъня и преценям след колко време да тръгна. Или можеш да си искаш късни/ранни/ в обедна почивка часове, някой път са ми давали такива като помоля (ако има свободни).

# 250
След като минеш пункция си взимаш бележка от "Регистратура", че си в напреднал етап на инвитро процедура и пишеш уведомление до работодателя, за това дават до 20 дни отпуск извън платения годишен.
За държавна работа това е много удобно.
За всяка пункция имаш право на такава бележка и отпуск 20 дни, а това ти стига до теста.

# 251
Този отпуск май важи и по време на стимулация- не само от пункция. И е различно от болничния, води се платен отпуск за лечение ин-витро.

# 252
karaidavarvi, пожелавам ти успех!

Като цяло идеята не е да те насочат към ин-витро веднага. Ако не сте търсили репродуктивен проблем до сега, минават няколко месеца в изследвания, наблюдения и анализ.
Пациент съм на клиниката от около година и досега не ми се е случвало да не мога да получа час за преглед или процедура. Откакто съм при д-р Персенска обаче, ми се е случвало да чакам и 2 часа за преглед.
Работата ми е на компютър. В последно време работя докато чакам, не толкова от страх да не загубя позицията си, колкото да не "дразня" колегите с липсата си, да не ми се натрупва работа и да отработвам, причини всякакви.
Не зная дали това е приложимо за теб. Освен в кафенето, знам къде е най-удобното закътано диванче с контакт до него. Wink
... няма как да "не занимаваш" колегите, с времето те сами започват да се "занимават" с теб. А като започнеш и с болничните, за някои от тях ще стане ясно какво правиш. Тук вече е въпрос на професионализъм, доколко тази информация ще остане където трябва.

# 253
  • София
на мен напоследък ми записваха часове вечер след 18 часа.
отвисявах си там, ама не се налагаше да отсъствам от работа.

# 254
Аз се бях уговорила с моят работодател че имам ангажименти и си записвам часовете, които ме е нямало и като се натрупат си пускам ден отпуска. Важна е работата да е свършена, а не седенето в офиса. Имало е случаи съм оставала, за да си довърша нещо.

Общи условия

Активация на акаунт