Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 71

• 57 261
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
По закон отпускът за инвитро се полага само в напреднал етап, а той е след пункция.
Който има възможност да ползва тези допълнително платени дни, да ги ползва - голямо удобство са след положителния тест, когато искаш цялата бременност да си я изкараш спокойно в болнични и трябва да ги броиш защото имаш право само на 180 дни годишно.
Няма поставено ограничение от закона калко отпуск за инвитро ще ползваш годишно.

# 256
  • Варна
Това, че вече сте пациенти на клиниката е повече от страхотно и сигурен знак за бъдещия ви успех! 🍀 Аз ви го пожелавам възможно най-бързо Simple Smile но колкото и време да отнеме, знайте, че си струва! Аз съм си взимала по 2 дни отпуск, защото пътувах от Варна, пътувала съм и по цели нощи за да съм там за първия възможен час. Когато си записвах час винаги обсъждахме варианти и се намираше винаги компромисно решение Simple Smile Като се замисля пак бих го направила, пак бих имала безсънните нощи и разправиите на работа само и само да видя положителния тест 😃💗 Всяко усилие си струва!!!

# 257
[/i
Здравейте, вече сме пациенти на клиника Надежда, което дълго чаках. Прави ми впечатление обаче, че нещата едва ли ще се изчерпят с няколко посещения и хоп ИКСИ. Първият преглед чаках един час и няма възможност за гъвкави часове -когато преглежда съответния лекар, тогава. Мен ме притесняват отсъствия от половин ден всяка седмица, може да загубя работата си (хем съм утвърдена, но знаете как е), а сега ни е важно да имаме средства. Не мога да очаквам разбиране, нито пък бих споделяла с колеги и шефове такива деликатни въпроси.
Как се справяте вие, посъветвайте ме от вашия опит, специално за тази клиника има ли вариант да се преговаря? Мога ли да поискам друг лекар?
Моля да ме извините, ако постът ми не е адекватен на темата.
Аз имам същия проблем, но освен това пътувам и от друг  град, затова предложението на лекаря за вадене на Я на ЕЦ за мен е немислимо Sad...Моят шеф не обича болнични, а на полагаемия отпуск се мръщи. Както казваш обаче, сега е важно да имаме средства...и никак не е удачно да се набиваме на очи! Ние в офиса сме само 3-ма - шефът, аз и колега, което е още по-голям минус Sad.

Последна редакция: вт, 15 яну 2019, 16:56 от bubastet

# 258
  • София
Този отпуск май важи и по време на стимулация- не само от пункция. И е различно от болничния, води се платен отпуск за лечение ин-витро.
Стимулацията не е напреднал етап на ин витро (както е записано в кодекса.
Едно уточнение към Герда, 180 дни годишно, но не прекъснати. С прекъсвяне може и повече.

# 259
180 общо ми ги брои моята комисия за телка от 09.09.17 до 09.09.2018.Всъщност не съм, чели лично наредбата

# 260
  • София
на мен напоследък ми записваха часове вечер след 18 часа.
отвисявах си там, ама не се налагаше да отсъствам от работа.

Да, този вариант е по-щадящ откъм отсъствия от работа, но по-изморителен за теб, защото тепърва в 21-22.00 си тръгваш от клиниката. Отделно и док. е изморен.

# 261
  • София
Те винаги ме питат дали съм от софия и сами ми предлагат късни часове.
Но пък по това време другите лекари ги няма, само Стаменов е там.

# 262
[/i
Здравейте, вече сме пациенти на клиника Надежда, което дълго чаках. Прави ми впечатление обаче, че нещата едва ли ще се изчерпят с няколко посещения и хоп ИКСИ. Първият преглед чаках един час и няма възможност за гъвкави часове -когато преглежда съответния лекар, тогава. Мен ме притесняват отсъствия от половин ден всяка седмица, може да загубя работата си (хем съм утвърдена, но знаете как е), а сега ни е важно да имаме средства. Не мога да очаквам разбиране, нито пък бих споделяла с колеги и шефове такива деликатни въпроси.
Как се справяте вие, посъветвайте ме от вашия опит, специално за тази клиника има ли вариант да се преговаря? Мога ли да поискам друг лекар?
Аз имам същия проблем, но освен това пътувам и от друг  град, затова предложението на лекаря за вадене на Я на ЕЦ за мен е немислимо Sad...Моят шеф не обича болнични, а на полагаемия отпуск се мръщи. Както казваш обаче, сега е важно да имаме средства...и никак не е удачно да се набиваме на очи! Ние в офиса сме само 3-ма - шефът, аз и колега, което е още по-голям минус Sad.

Аз съм на псевдо граждански договор или по-скоро само отрицателните черти на гражданския и трудов договор-така се получава, когато упражняваш свободна професия, но за друг. Не е въпроса в болничните, мога да си взимам, а в това че винаги съм усещала негативизъм към болни или отсъстващи колеги и знам, че доли и да се каже привидно, че са Ок, ще е неискрено и ще рефлектира. Не знам как да го обясня.. А е срамота да ми е проблем, при положение че клиниката ми е на 30 минути от офиса . Аз го гледам като тест за лоялност и коректност и на двете страни, и ако се разочаровам, ще търся друг вариант за себе си, защото пари се изкарват , но животът не чака.

# 263
  • София
Момичета, имаме си бебе!
След толкова години борба, днес най-накрая гушнахме нашето второ човече - Лъчезар. Въпреки, че е 4+ кила, ми се струва толкова мъничък Blush .

# 264
Момичета, имаме си бебе!
След толкова години борба, днес най-накрая гушнахме нашето второ човече - Лъчезар. Въпреки, че е 4+ кила, ми се струва толкова мъничък Blush .
Честито! Жив и здрав да е, много бели да прави!

# 265
  • София
180 общо ми ги брои моята комисия за телка от 09.09.17 до 09.09.2018.Всъщност не съм, чели лично наредбата
180 дни не прекъснати! Имах доста повече за годината, на ТЕЛК не съм ходила. Изрично питах на ЛКК как се броят и дали трябва да хждя на ТЕЛК. Не съм имала и проблем с изплащането!
И защо от септември до септември

# 266
  • Кърджали
Когато тръгнах по трънливия път на инвитро казах на директора и на колегите си да знаят че ще отсъствам. Уведоми ги според мен те трябва да знаят за това което си предприела.
[/i

# 267
От датата на явяване на телк назад до същата дата броиш да са 180.
Иначе както в твоя случай извън това време са били повече, но пак има някякво ограничение назад 2 г. (цитирам по памет) да не са повече от 360 дни.

# 268
  • Sofia
Момичета, имаме си бебе!

Честито bouquet bouquet bouquet Да расте щастлив и спокоен! Hug

И аз се чудя как ще започна да отсъствам сега по време на стимулацията и това ходене през ден.. а работата ми е да обикалям България..и как ще обяснявам, че не мога...  newsm78

# 269
От датата на явяване на телк назад до същата дата броиш да са 180.
Иначе както в твоя случай извън това време са били повече, но пак има някякво ограничение назад 2 г. (цитирам по памет) да не са повече от 360 дни.
При мен се получи точно така. Гледат 3 години назад да не надвишават 365дни.

Общи условия

Активация на акаунт