Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 71

• 57 277
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Благодаря на всички дами, споделили своя опит по повод отсъствията от работа. Някак ми действа успокояващо да знам, че не съм сама в тази борба и също и надъхващо - защото виждам, че определено има начин човек да се справи, поставяйки ясни граници и следвайки приоритетите си, и че трябва да си борбен, за да успееш, това е

Не знам дали споделих, но пълният ми преглед мина някак много набързо, хем си бях подготвила въпроси. Не мога да кажа, че се обърна достатъчно внимание на всички задължителни изследвания, които носех, само каквото видя на първо четене - висок TSH, та ще го повтарям в чист ден. Само осъзнах, че ще се ходи често и ще е малко на парче, и оттам се замислих как ще я карам.

На ММ в кръвни изследвания в Кандиларов излезе хламидия /IgG/, което четох, че означавало стара инфекция. Консултирах се с проф. Калчев в Надежда. Според него, след като моите изследвания са чисти, включително и пресен ДНК анализ от Геника и сме в моногамна връзка, да не съм се впечатлявала и нямало нужда от микробиология за него, хламидии, мукоплазми и т.н. (каквито гледам се изследват при мъжете , особено при мъжки фактор). Каза също, че кръвните изследвания са недостоверни (?!), защото може да отчете хламидия примерно, а да е съвсем друга бактерията.
Ние май ще се окаже, че не сме с мъжки фактор и като нищо ще прелее в женски, но факт е, че ровичкането ми по темата тръгна от една първа плащеша СП с 5 млн. концентрация, която към момента за щастие е много по-добре.
С цялото ми уважение към професора, предпочитам да се презастраховам.  Някои дами споделят, че дори и минала инфекция е довела до влошени показатели при мъжете им.

Идеята ми е да изследваме всички възможни бактерии и инфекции с едно даване на "материал", и за часа ми при андролога да отида с готовите изследвания.

Как ще е по-добре да го пуснем, според вас - стандартна МБ или с посявка /ДНК анализ/, и какво трябва да им кажа, че искам да изследват? Хламидии, мукоплазми, уреоплазми задължително, пропускам ли нещо важно? 
От клиниката ме накараха да запиша час за СП, но защо е нужно това? Не можем ли да отидем в която и да е клиника, да си занесем "материала" и там да ми направят изследването?

# 286
Консултирах се с проф. Калчев в Надежда.(..)..Каза също, че кръвните изследвания (за хламидия) са недостоверни (?!),

Здравей, няколко добри АГ са ми казвали същото и се убедих в правотата им от личен опит. Преди много години си пуснах контролно пакет за болести, предавани по полов път и показателите за хламидия ми излязоха положителни. Бях се побъркала и се обърнах към няколко АГта за мнения. Всички бяха категорични, че единственият сигурен начин за доказване или отхвърляне на хламидия е чрез ДНК и изобщо да не се притеснявам. За мое спокойствие изследвах все пак и ДНК материал и резултатът беше отрицателен. Обяснeте на АГто какво искате да изследвате и той ще си вземе, каквото трябва Simple Smile

Успех! Flowers Four Leaf Clover

# 287
Стандартна МБ нищо важно не показва. От посявка и PCR (ДНК) анализ, вторият е по-добър, защото търси инфекция в самото днк. За мб в Надежда от еякулат- стандартна мб е 30лв, с 6 показателя е 100, с 9 показателя-150лв. При жените цените бяха аналогични. Добре е да се изследва и за трихомони и гарднерела.

# 288
Стандартна МБ нищо важно не показва. От посявка и PCR (ДНК) анализ, вторият е по-добър, защото търси инфекция в самото днк. За мб в Надежда от еякулат- стандартна мб е 30лв, с 6 показателя е 100, с 9 показателя-150лв. При жените цените бяха аналогични. Добре е да се изследва и за трихомони и гарднерела.

Тоест, аз трябва да им кажа МБ с максималните показатели /да кажем 9/, извършена чрез ДНК анализ, така ли? За да е сигурно, че каквото и да има, ще излезне?

# 289
  • София
Обаче при РСR, нямаш антибиотрама

# 290
Здравейте!
Имам въпрос относно договорите за замразяване на ембриони. На Вас обаждат ли ви се от клиниката, че договорът е изтекъл?
Четох, че ако не се поднови договорът и от двете страни, то ембрионите стават собственост на Изпълнителя и той придобива право да се разпорежда с тях.
Всъщност какво се случва, ако не се поднови договорът - прупат ли се задължения за плащане, при положение, че не е удължен и подписан нов договор?

# 291
  • София
Не са ми се обаждали за замразените, начисляват си таксата и продължават да ги съхраняват. Но при мен се е налагало с месеци, ако е по-дълго време не знам.

# 292
За съжаление не се обаждат, ако изтече договорът за замразяване. Аз почти припаднах в началото на месеца, когато си проверих датата за подновяване и видях, че е изтекла преди 2 дни, а аз бях запомнила датата на подписване на договора, която беше 1 седмица след началото му. Нямах начислена и нова дължима сума в приложението. Веднага излетях към клиниката и се оказа, че забавянето не е проблем. Но ще бъде хубаво да добавят такава функционалност за срок на подписани договори  например в приложението, ще бъде много от полза за по-разсеяните като мен пациентки.

# 293
  • София
В самия договор пише, че те нямат грижа да се обаждат, а ние трябва да си следим тези неща

# 294
Здравейте, при трансфер на замразени ембриони трябва ли пълномощно ако мъжа го няма?

# 295
  • София
Трябва да се подпише по едни листчета. Така че ако го няма може би ще трябва пълномощно.
Или просто го подпиши и готово.

# 296
Моят поне от 5 години на нищо не се е подписвал Mr. Green Като го правя сама, спестявам бая нерви и време.

# 297
Ако те чака в колата пред болницата и не може да влезе, за да не я вдигне паяка, се налага да му ги занесеш отвън да се разпише и да ги върнеш обратно.

# 298
  • Sofia
Има ли някой на който да са правили PRP/ инжекция в яйчника за събуждане/. Искат да ми поставят такава инжекция непосредствено при пункцията на Ф, но не знам има ли болка, че обикновено правя пункциите без упойка и да знам дали да си искам този път.

# 299
Има ли някой на който да са правили PRP/ инжекция в яйчника за събуждане/. Искат да ми поставят такава инжекция непосредствено при пункцията на Ф, но не знам има ли болка, че обикновено правя пункциите без упойка и да знам дали да си искам този път.
И аз се интересувам от тази процедура, най-вече какъв е ефекта от това "събуждане". Моля някой да сподели опит.

Общи условия

Активация на акаунт