Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 71

• 58 630
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, следващата седмица съм на хистероскопия, може ли да ми кажете колко време се остава, по телефона ми казаха че можело и 12 часа да се остане. Бяхме обсъждали и ако всичко е наред да ми правят пункция (на спонтанен цикъл съм), има ли някой с хистероскопия и след няколко дни пункция?

# 301
  • София
12часа от приемането, ако си и по зк.
На д-р стаменов пациентките ги пускат по обед.
Може пункция след няколко дни, ако не планирате трансфер. И при мен мислихме такъв вариант, но не ми понесе упойката и пункцията я отменихме.

# 302
12часа от приемането, ако си и по зк.
На д-р стаменов пациентките ги пускат по обед.
Може пункция след няколко дни, ако не планирате трансфер. И при мен мислихме такъв вариант, но не ми понесе упойката и пункцията я отменихме.
Не, няма да има трансфер.А при теб упойката от хистероскопията ли не ти е понесла? Аз питах но не разбрах каква е, но била различна от тази на пункциите.

# 303
  • София
Много бях зле след упойката на хистероскопията и затова се отказахме от пункция.
Имам и още една хистероскопия,  след нея си бях добре.
Мисля че е същата упойка като на пункция.

# 304
Момичета, някой правил ли е оперативна хистероскопия при д-р Цветков? Интересува ме дава ли запис на операцията? С каква упойка работи? Също така чака ли се докато те включат в графика?

# 305
Не би трябвало да е една и съща упойката или поне дозировката. Хистероскопията е около 15-20мин , често пъти придружена с интервенция. Пункцията е по-лека и предполагам упойката по-слаба, дори има момичета, които я правят без. При хистерото такъв вариант няма.

# 306
  • София
Има и вариант за хистероскопия без упойка - офис хистероскопия. При нея се работи с по-финни инструменти.

# 307
Да ви кажа за първи път ми се случва упойката, която използват при пункция да ми се стори толкова ужасна. Имах чувството, че ми сложиха главата в менгеме и започнаха да я натискат от двете страни. В предишната ми клиника, че и в още една, в която бях временно, упойката беше много приятна. Stuck Out Tongue Winking Eye Не знам само при мен ли е това кофти усещане. После през целия ден спах вкъщи. Чудя се предозираха ли ме или упойката е по-силна...

# 308
Аз имах упойки през септември и декември на пункция и втория път беше много по-зле. Като се събудих трябваше да държа санитарката за ръката, за да стигна до тоалетната. След това не ме е боляла главата, но също спах цял ден.

# 309
  • София
Много зависи кой е анестезиолога.
Аз имам много пункции с упойки, понякога ми е зле с дни, друг път все едно просто съм си поспала.
Много пъти съм ги питала, казват че са еднакви за всички упойките. Но ми се струва че не е така.
Гледам че второто което слагат е различно количество всеки път.

# 310
  • София
Честно казано и аз имам проблем с упойките откакто съм в клиниката.
Първо правих цветна снимка, след нея бях добре.
Но след това имах 2 пункции, драйфането си беше сериозно... и на фона на болката (всеки път с много фоликули), направо беше ужас!!! Но на мен ми слагаха и ношпа след пункциите и втория път някакво обезболяващо, от които се надявам да е било гаденето...
И като ме виждаха, че ми е зле не ме пускаха много време, а то по-зле ми ставаше...

Сега ми предстои и на мен хистеро. По принцип е офис, но някак въпреки лошото след упойката няма как да се съглася да ми направят каквото и да е без упойка.
Надявам се този път да не ме болят яйчниците като след пункциите, иначе съм се примирила че ще ми е зле много Sad

Преди тази клиника съм имала 3 упойки в друга и всеки път дори и след пункция съм се събуждала свежа. Имам и една упойка с интубация, след нея освен че заспивах права, нищо като болка и неразположение не съм имала.
Дори след 4часова лапароскопия бях по-добре в следващите дни отнолкото след пункция.

Не знам какво ползват, при мен е бил до сега само един анестезиолог в Надежда (черпеше ме ракия и салата с инжекции хахах, майтапчия...)

Единия път се събудих по време на пункцията (на края), искаха да издържа но болеше адски много (имах над 20 презрели фоликули), сложиха ми още малко упойка тогава...
Преди Надежда дори намирах упойките за приятни хах, сега обаче като си спомня и ми се гади..

# 311
[Имам 4 такива инжекции. Резултат една годна яйцеклетка. Снощи ме предледа и за че единия се е събудил. Чакам цикъл и на втори ден съм на преглед. Много искам всичко да е наред и да правим публикация. Инжекциите са с упойка. Не се усеща нищо. Първата 350 лв, втора 150 лв.

# 312
Извинявайте , а къде се бие упойката Anguished

# 313
  • София
Венозни са били моите Simple Smile

# 314
Случайно да знаете гише Информация до колко часа работи? Имам да си получавам документите от последната пункция и се чудя вечер до колко часа има смисъл да се разхождам до там. Ако си е тръгнала дали може да ми ги даде някоя от дамите на Регистратура?

Общи условия

Активация на акаунт